Kayışı taktık. Bakalım nasıl olacak
---------- Mesajlar birleştirildi - 01:05 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:54 ----------
Ikinci kayış da hedefe 40 km kala koptu. Gece saat 01.00 motoru yol kenarına kilitleyip gidiyorum. Elimde 1 adet daha eski kayış var. Tam bir eziyet oldu yolculuk. 16 saattir hedefe varamadım. Istanbula dönüp kayışları alıp gelmem 8 saat sürdü. Hey Allahım.
Bu kayislar, ilk kopan da dahil, omru dolmus, 12 bin kilometreden fazla surulmus kayislar mi? Eger oyleyse kopmalari normal. Varyator kayislari agir sanayide surekli ayni ve genelde dusuk devir ceviren makina kayislarina gore cok daha agir ve farkli yuk altinda calisiyorlar. Bu yuzden italyanlarda veya japonlarda genelde 12, 16 bin de bir degisim omru bicmisler.
Gecmis Olsun.
---------- Mesajlar birleştirildi - 08:26 ---------- bir önceki mesaj zamanı 07:59 ----------
Yeniden merhabalar. Haberler kötü. Dün yapılan bakımın ardından sabah motoru çalıştırmaya kalktım çok zor çalıştı. Varyatörün üstü yine yağ olmuştu. Aradım Kadıköy motoru manyetodan olabilir dedi. Maslak merkez motoru aradım yüksek ihtimal sekman dedi. Tahmini masraf 1000-2500tl çıkar dediler.
Sonuç olarak bu motorun adam olmayacağına kanaat getirdim. İtalyan aygırları sanırım ömürlük değiller. Bi çaresine bakıcam.
Motosikletten soğuma noktasına geldim o derece...
Daha dün sadece binip gideceksin derken "manyetodan olabilir" ne demek oluyormus??? Piaggio bir motorum var, simdi okudum konuyu. Manyetonun oradaki kablo cikis noktasi zamanla biraz yag kacirma yapabilir ancak o kisim varyator tarafinda degildir, motorun sag yaninda kalir. Ustelik de bu durumda zor calisma gorulmez. Daha once bu servisin "his bir seyi yok" dedikleri ve motordan ses geldigi sikayetiyle geldigi halde gonderdikleri bir Fuoco 500'un 5 dakika sonra koprude kranki kilitleyip motor blogu altindan piston kolunu cikarttigini hatirliyorum.
Verilere gelecek olursak, hava kutusunda yag var, rolanti yuksek ve inmiyor, zor calisiyor. Ben usta degilim ama Mustafa gibi merakliyim, Piaggio sahibi oldugum icin de asinayim. Bu durumda motorun hava aldigindan, kompresyonun dustugunden, 3 segmanindan bir veya bir kacinin bozuk olmasindan suphelenirim. Sayet boyle ise bunun da serviste olculmesi kolay, kompresyonu buji yerinden olculur, suphenin saglamasi yapilir. Kompresyon dusukse motorun ust kapagi acilip segman kontrolu ve gerekiyorsa degisimi yapilir.
X9'lar yeri doldurulamayacak cok nefis motorlardir ancak yaslari itibari ile cok el degistirmislerdir ve maalesef cok kasaplarin elinden gecmislerdir. Mustafa, emek emek saatler boyu ugrasmissin ama amerikayi yeniden kesfetmeye de cok gerek yok. Sikayetlerinin tamamini bir kerede yaptir, fazla da tutsa keyifle bin. Motorunun muadilleri bugun 25-35 bin lira arasinda. Yok harcamak istemiyorsan o sekilde sat gitsin.