SELAMLAR arkadaslar 250 cc makıne aradıgım baslıkta dominarı onerenler cok oldu
alıp kullanan arkadaslara bir kac soru sormak iriyorum. yardımcı olacak olanlara sımdıden tesekkur ederim
1 Makınenın performansı nasıl
2 titresimi dıscover kadar varmı
3 artcılı kullanımda canı sıkılıyormu
4 yakıt tüketımı ne durumda
5 artcılnın konforu ne durumda
6 yolda 90 100 giderken gazı verdıgınde tepkisi ne oluyor hemen uzamaya yatkınmı
7 size göre eksi olan kısımları kusurları nelerdir.
1-Performansı çok güzel artçılı, rampalı yollarda performansının güzelliğini görüyorsun. 0-100 gayet seri şekilde ulaşıyor sanırım 8 saniyede ulaşıyor ki buda trafikteki araçların %95ine göre avantajlısın demektir. Sollamalarda adamı utandırmaz
2-Discoveri bilmiyorum ama titreşimi pulsarla aynı bana göre. 22000 km pulsar kullandım ama tireşim ölçerim olmadığı için bişi diyemiyorum hangisinin daha çok. 5000-7000 devir arasında biraz titreşim var bana hissetiren iki şey var; bir manetler, iki ön kısımda karenaj sesi. Selede peglerde filan hissettirmiyor ama görüldüğü üzere kişiden kişiye göre değişiyor bu mevzu. Titreşim konusunu test ederek en iyi kişinin kendisi kararı verir.
3-Soruyu tam anlamadım artçılı 350 kmye yakın yol yaptım biri 165 km tek parça olmak üzere bi şikayet duymadım. Motor açısından soruyosan, bu motorun asıl mevzusu o zaten bana mısın demiyor. Rampa çıkarken vites yükseltiyorsun çok zevkli oluyor.
4-Yakıt tüketimi bence gücüne göre çok çok iyi. Aynı kmdeyken test ettim Pulsardan 10 km fazla gitmiş. KM büyüdükçe de daha düşüyor. Benim pulsarla ilk yakıtımla ilerleyen dönem arasında depoda 50 ila 100 km farketti. Yaklaşık tüketimi 120 km hız ile giderken 3,5 litre/100 km olur.
5-Yukarda dediğim gibi artçım gayet memnundu ama konfor işleri kişiden kişiye değişir test etmekte fayda var. Artçı selesi öyle süs için olanlardan değil gayet yeterli geniş bir sele.
6-Kesinlikle çok güzel tepki veriyor. Motor burdayım diyor. 1. Madde de yazılı
7-Bana göre küçükde olsa bir depo yapılmalı Honda NC serisindeki gibi benzin deposu üstü mü olur arka sele altı mı olur ama gerekli. Bir USB şarjı olmalıydı, hangi çağda yaşıyoruz artık ekstra değil ihtiyaç sonuçta. Bikaçbin liralık scooterlarda bile var öyle maliyetli bi iş değil. Benzin deposu biraz daha büyük olabilirdi uzun yol menzili artardı. Lastikler herkes dediğine göre göre bi bildikleri var ama ben pulsarı bile orjinal lastikleriyle 16bin küsur km kullanan adamım bişi demiyorum, millet değiştirin diyor. Titreşim tek silindir güçlü bir motorda daha az olabilirmiydi bilmiyorum ben memnunum ama bir tek manetlerdekinden rahatsızım seyir halinde parmaklar devamlı manetlerde çünkü. Şimdilik motor kaynaklı bir şikayetim yok eksiklik gördüklerimi yazdım.
Test edin, görün, dokunun. Oyuncak değil sonuçta siparişle olmaz bu iş. Bana göre bir malı en iyi malın kendisi anlatır. Sağlıcakla