şimdi şöyle birşey var. Tasarımla alakalı bir vizyon vardır ustat. Tasarım bilgisi, görsel sanatlar, bunları algılayabilme, değerlendirebilme ve eleştirebilme yetisine sahip olmak, çok özel bir yeteniğiniz yok ise ciddi bir süreç gerektirir. Yukarıda arkadaş o dönemin motorlarını paylaşmış. Baya satan motorlar olduğunu da belirtmiş. bu örnek bile yeter.
Yani o dönemin şartlarına ve koşullarına göre tasarımcılar bu ürünü ortaya çıkarmış. Kaldı ki tasarım dünyasında daha futuristik, daha radikal tasarımlar da yapılabilir. bunu beğenmeyebiliriz. Eleştirebiliriz de. ancak üstünkörü bir dille tasarımın amacı" adı altında bir söz ortaya atılıyorsa, atanın bu anlamda bilgisisnin olması çok önemlidir.
Size güzel gelir gelmez eleştirisi başka. Bunu "sanat" ve "tasarım" açısından değerlendirip, çözümleyip eleştirmek çok başka. mesela picasso nun çoğu tablosuna "çocuk bile yapar" diyenleri duydum
. şimdi dünyada sanattan anlayan hiçbir kişi kalkıp picassonun eserlerine "çocukta yapar" demez. Neden demez? çünkü picassonun o noktaya kadar geçirdiği süreç, eserlerinde anlatılmak istenen konuya dair bilgi ve donelerle bir değerlendirme yapar. Bunun sonucunda iyi veya kötü der ama çocuk yapamaz demez
neyse çok uzattım kusura bakmayın. Bizler bu konuda hassasız biraz. Tasarım dediğiniz cidden basit birşey değil. toplumsal bilgi birikimi şart.
Yani o dönemin şartlarına ve koşullarına göre tasarımcılar bu ürünü ortaya çıkarmış. Kaldı ki tasarım dünyasında daha futuristik, daha radikal tasarımlar da yapılabilir. bunu beğenmeyebiliriz. Eleştirebiliriz de. ancak üstünkörü bir dille tasarımın amacı" adı altında bir söz ortaya atılıyorsa, atanın bu anlamda bilgisisnin olması çok önemlidir.
Size güzel gelir gelmez eleştirisi başka. Bunu "sanat" ve "tasarım" açısından değerlendirip, çözümleyip eleştirmek çok başka. mesela picasso nun çoğu tablosuna "çocuk bile yapar" diyenleri duydum
neyse çok uzattım kusura bakmayın. Bizler bu konuda hassasız biraz. Tasarım dediğiniz cidden basit birşey değil. toplumsal bilgi birikimi şart.
bak bu da 1955 model kim laf edebilir tasarımı kötü diye..Dönemin çagdaş tasarımı
[url]https://i.hizliresim.com/WQXEbE.png[/url]
Aşagılamak için söylemiyorum demişsin ama ...
Ben mimarsinan güzek sanatdan mezun olmuş TR de ki en namlı elemanlar tasarımcılar ile çalışıyorum kaprisleri vs. aman aman hiç çekilir eleman değiller, evladım olsa sevilmez denecek cinsteler..
Prensip olarak başkasının işine karışmam ama yanlışlık ile tarasımlarına nadiren müdahale etmişliğim olmuştur, üç tane yanlıştan iki tanesini müşteri yanlış olanı seçti..:queen: kıçım sanatçıları ne oldu deyince cevap yok :queen: senin gibi diyeyim yanlış anlama sana hakaret ve aşagılamak için demiyorum..
Güzel tasarım çaga zamana meydan okur misal ykardaki ki resim de ki merso gibi..
Misal ayasofya , misal sultan ahmet , misal selimiye ,..
Benim için sanat toplum için yapılırsa bir anlamı var yoksa hiç bir anlamı yok..
Ama bu tasarımcı arkadaşların anasıda danasıda sanat sanat için yapılır diyor neden? sebebi çok basit "" yaptıgın bir moka benzememiş la bu bunun kimene ne faydası var deyince"" ukala ukala sen ne anlarsın ki biz bilirizi küçük dagları biz yarattık biz süperiz senin gibi böcükler anlamaz demek için:queen:
İbrahim tatlı sesi sevmem ,müzükten de anlamam ama sesine kim kötü diye bilir misal...Yani lisanslı sanatçı olmanıza gerek yok(neşat ertaş,mahsuni,)bunun gibi yüzlerce insan sayılabilir..
ayrıca ben o motorun tasarımı begendim..
Şu da yok degil estetik zevki olan insan vardır olmayan vardır, bu bir allah tarafından verilmiş yetenektir kulanırsın daha geliştirirsin..O na lafım yok ama sen anlamazsın diyemezsin kimseye..
Son düzenleme: