örnek vereyim, benim baba tarafı, şöyle bir baksan tam bir arap. kuzey afrika araplarina benziyorlar. ama yaşayışları, kültürleri, dilleri tam bir Türkmen prototipi. merak ettim, biraz araştırdım. Osmanlı zamaninda bizimkileri kuzey afrika taraflarina göndermişler. oraları Türkleştirmek için. tıpkı balkanlara gönderilen Türkmenler gibi.
bizimkiler orada yerel arap halk ile kaynaşmışlar. kız alma, kız verme mevzusu işte, biliyorsunuz. iyice arap olmuşlar mk. sonra Osmanlı dağılmaya başlayınca geri dönmüşler. ege'ye yerleşmişler. olay bu yani.
ek: geçen mugla'nin dağ köylerinde bir adam ile tanıştım, adam bana dedelerinin yemen'den kuraklık sebebiyle buralara göçtüklerini net bir şekilde ifade etti.
la yemen niree, Muğla niree dedim içimden bir süre...
bizimkiler orada yerel arap halk ile kaynaşmışlar. kız alma, kız verme mevzusu işte, biliyorsunuz. iyice arap olmuşlar mk. sonra Osmanlı dağılmaya başlayınca geri dönmüşler. ege'ye yerleşmişler. olay bu yani.
ek: geçen mugla'nin dağ köylerinde bir adam ile tanıştım, adam bana dedelerinin yemen'den kuraklık sebebiyle buralara göçtüklerini net bir şekilde ifade etti.
la yemen niree, Muğla niree dedim içimden bir süre...
Son düzenleme: