Arora YeBeRe 125 fikirlerinize ihtiyacim var.

Arkadasım direk girdim konuya yorumları okumadım,

Bi arkadasımda vardı eski kasası 125 ligi yanı , 10.000 km kullandı sonra calındı, motor cok güzel hatta benimde sahip olmayı düşündügüm bir motordu mh drifften iyi yani gram titresim yok, koltugu mükkemmel ,Alırsan en az 30 bin km gidecegine eminim arka kapaklar,depo altı kapakları cok cok saglam degil,yani ybr vurdugunda tak tak ses gelirse bunda tık tık gelir ama motoru cok iyi.

Çok saol yorumun için kapakları orjinal ybr ile deiştiririz zaten o sıkıntı olmaz güzel motor gibi duruyor diğer sitelere baktım titresim yok diyor herkes inş param çıkarda alırım tüm sınırları zorlayacagım allah nasip ederse alırım ben bu canavarı

---------- Mesajlar birleştirildi - 10:12 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:59 ----------

ybr nin yerini ve kalitesini tutmaz.

orası öyle tabiki bu arada 2013 esd ybr lerin kafası güzel duruyormu fotograflarda iyi gibi yoksa yuvarlak kafalı almayı dusunuyorum

İnş alırsın dostum ama eski kasasını al yeni kasası cok kötü kapakların degismesine gerek yok bende.

abi gidin işinize tek silindir motordan ne beklersin ki titrer bu kadar basit bmw bile titriyor ufak cc tek silindir mi titremicek valla millet üstüne bir oturuyor başka motor binmeyenler yok titremiyor yok hızlı kaçıyor falan diyor ben ybr ye de bindim titriyor titremez diye bir şey yok

Lifan emisole de bir bakın derim. 150 cc, yakışıklı ve 3000 Tl ama karar sizin tabi. :)

hocam bu lifan em150l nasıl ?
Hızı 80-90 civarında gitse yeterli benim için
yada üstüne biraz daha koyup apache mi baksam 2.el ?
Sıfır düşünmüyorum sadece bu sene kullanmak için.

Hocam cok iyi yazmissin bu sene icin se sifira ne gerek var ama ben gibi en az 2-3 yil binecek biri icin sifir daha ideal .salcano lifan hepsine baktim da pek begenmedim onlari

Hocam cok iyi yazmissin bu sene icin se sifira ne gerek var ama ben gibi en az 2-3 yil binecek biri icin sifir daha ideal .salcano lifan hepsine baktim da pek begenmedim onlari

Ben de yeni aldım ehliyetimi.
Bence bizim yapmamız gereken biraz bütçe çıkıp kışı beklemek.
3000 tl ye temiz apache buluruz bence.Senin de ilk motorun olcak galiba.Bizim için en ideali hocam.Performans , şıklık ..
Biraz titreşimi var deniliyor ama acemilik hevesiyle rahatsızlık vereceğini sanmıyorum:)

Ben de yeni aldım ehliyetimi.
Bence bizim yapmamız gereken biraz bütçe çıkıp kışı beklemek.
3000 tl ye temiz apache buluruz bence.Senin de ilk motorun olcak galiba.Bizim için en ideali hocam.Performans , şıklık ..
Biraz titreşimi var deniliyor ama acemilik hevesiyle rahatsızlık vereceğini sanmıyorum:)

Aynn oyle ama daha ben ehliyette almadim ehliyet yok ehliyetsiz alirimda ben isimi sansa birakmam aldigim zamn alacagim

Konuyu hortlattm farkndaym:)ama dusuncemi yazym yinede.ben 6 7 ay kullandm arora yebereyi.paket attm.motor guzel aslnda.ama sakn paket atmaya kullanmayn.masrafi bitmez.belki her arora icin gecerli degildir yanls bilgi vermeyim.ama benim kullandgm tam bi bas belasydi.sebebi motorla cok oynanms.pistonuna varana kadar oynamslar.deney tahtasi gibi kullanmslar motoru.o yuzden surekli sknti ckaryodu motor.karburatorde gaz cubugu var bilirsiniz.gaza basnca cubugu cekiyo motora benzin gidiyo.ordaki incecik benzin deligini bile genisletmeyecalsmslar.genislemiste azda olsa.sebebi daha cok gazyesin hzli gitsin diye.allah var gidiyoduda:)orjinal ybryi kac sefer gectim hem kalksta hem duz yolda.ama 3 4 bin devire kadar duzgun gaz yemiyodu motor.benzin cok geldigi icin boguyodu yani.ama 5bin deviri gec roket gibigidiyodu.hzlanmasi superdi yani.sonra karburatoru degistirdim.honda karburatoru taktk motora.bu seferde orjinal ybr geciyodu beni:))ama daha iyi gaz yiyodu motor devri flan duzgundu en azndan.en onemliside su motor cabuk sisiyodu.cekisten dusuyodu gaz yemiyodu dogru duzgun.biraz yogun kullanmda yani.ama motorla oynanmazsa yapcagni sanmam asla.cunku motora binince her yonunden frenlerden tutun titresime kadar herseyde kalite hissi vardi.motoru haric:)eger motorla oynanmazsa sahibini uzcegini sanmyorum.ben o sekilde o kadar bindim 50 60 km gibi yol yaptm hic durmadan yolda brakmadi hic.50 60 km durmadan uzun yol dedim ama o motora cidden uzun yoldu yani:)ama yolda brakmadi hic.oynanmams temiz bulursan ikinci el kacrmayn derim bana sorarsanz...

---------- Mesajlar birleştirildi - 20:01 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:44 ----------

50 60 km yolu bi sefer yaptm yani.hic durmadan son gaz hep.onun haricinde hergun kullanyodum paket atmak icin.motora bakarsanz uzmezseniz oda sizi uzmez

Motosikleti
NC 750 xdct Norden 901
Kardeş ben 6 ay kadar kullandım.gidişi falan gayet güzel de arka frende sıkıntı oluyor haberin olsun.marş motoru bozuldu 70 TL ye değiştim.marş kolu yolda dusmus yenisi 35 TL idi yanı sonuçta cin mali Ben 12000 de aldım 13500 de sattim

Aynen kardesim gidisi cekisi guzel.ama dedigim gibi motora bakarsan oda sana bakar 2 2 4 yani

Ben yine konuyu hortlatıcam ama şuan bende de ar 125 yebere var aroranın motor gerçekten aşırı konforlu bu motorla ilgili bilgileri nasıl bulacağım peki benim motor 2013 model şu yuvarlak farlı olanlardan lastik değiştireceğim fakat ebatları bilmiyorum

Ben yine konuyu hortlatıcam ama şuan bende de ar 125 yebere var aroranın motor gerçekten aşırı konforlu bu motorla ilgili bilgileri nasıl bulacağım peki benim motor 2013 model şu yuvarlak farlı olanlardan lastik değiştireceğim fakat ebatları bilmiyorum

O motosikletin ölçüleri Yamaha Ybr 125 ile aynı diye biliyorum.

Lastikleri de %100 aynı ölçüdedir; ön 2.75/18 arka 90.90/18 takabilirsiniz. Zaten lastikçiye gittiğinizde onlar uygun ebatta lastik verir.

O motosikletin ölçüleri Yamaha Ybr 125 ile aynı diye biliyorum.

Lastikleri de %100 aynı ölçüdedir; ön 2.75/18 arka 90.90/18 takabilirsiniz. Zaten lastikçiye gittiğinizde onlar uygun ebatta lastik verir.

Küçük bi ilçede yaşıyorum lastikçide yeterince kaliteli güven veren lastik bulamam sanırım burda herkes fabrika çıkışlı lastik kullanıyor IRC ye çok kaliteli diyen gördüm😂

Küçük bi ilçede yaşıyorum lastikçide yeterince kaliteli güven veren lastik bulamam sanırım burda herkes fabrika çıkışlı lastik kullanıyor IRC ye çok kaliteli diyen gördüm��

Limitleri zorlamadığınız sürece Irc yeterli olur. Ben 2014 model Yamaha Ybr 125'de 37.300km'dir önde Irc NF48 arkada da 30.000km'dir Duro marka(modeli aklımda değil) lastik kullanıyorum. Yağmurda da karda da kullandım, en ufak sıkıntı yaşamadım, muhtemelen bir Michelin kalitesinde değil ama, sakin kullanan ve genelde şehir içi yol yapan biriyseniz yeterli olur, ki ben genelde şehirler arası uzun mesafeler yaptım. Kullandığınız motosiklet Yamaha Ybr 125 replikası olduğu için lastik ölçüleri ön 2.75/18 , arka 90-90/18'dir. Kaliteli lastik almak istiyorum derseniz bu ebatlarda Michelin Pilot Street ve Metzeller ME22 lastikler var.

http://urun.n11.com/lastik/michelin-pilot-street-takim-yamaha-ybr-125-honda-cbf-150-P21128620

http://urun.n11.com/lastik/yamaha-ybr-125-metzeler-me-22-on-arka-lastik-takimi-P101613733

Bunlar olur.

Son düzenleme:
Motosikleti
Hero X Pulse 200
ben bu tür motorların enjeksiyonlu geleceğini düşünmüyorum, kağıt üzerinde enjeksiyonlu yazarlar fakat karbratörlü olacaktır. Abs konusunda birşey diyemem, eski çin scooterlarda olan yalancı abs'den olmasında. :)

Abs var diye birsey yazmadim dostum,ayrica resimlere detayli bakarsan enjeksiyon sistemi bogaz kismini gorebilirsin.kagit ustunde yazmakla olmuyor o işler.

Edit;

CBS kombine fren sistemide mevcut,ön fren alt merkezi çift besleme.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar