- Motosikleti
- Hero X Pulse 200
Arkadaslar lutfen bilen biri yardimci olsun motor fi lambasi yakmiyo ama 5bin devire kadar
tekliyo sonra eskisi gibi calismaya devam ediyo buji pipolarina baktim saglam ama bujileri degistiremedim 16lik lokma soktum ama cikmiyo sanirim ayri bi lokma ucu gerekiyoayrica motor cok isinmakta bugun motordan indim stop edince resmen egzoztan acayip duman cikiyodu yaginida yeni degistirdim ama 1bucuk litre koyunca Full cizgisini geciyo gostergede sogukken degistirdim acaba o yuzdenmi
ayrica arka silindirde 2 tane vida vardi sol tarafta gevsetince icinden yag akti silindirin lutfen yardimci olurmusunuz
---------- Mesajlar birleştirildi - 19:36 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:29 ----------
Motorun bu kadar isinmasi normalmi arkadaslar ilk aldigimdada 5-10 km yol gidiyodum el degmicek kadar isiniyodu yag kapagi falan ayrica bu kadar isinmasi gaz teli kablosuna yag borusuna vs zarar vermiyomu sizlerib motoruda boylemi acaba?
Hocam sorun bujide gidi gözüküyor. Bujileri ve buji pipolarini degistirin. Saglam gozukuyor diye atlamayin 1 kere degistiriceksiniz zaten.
Buji sökmek icin 16mm buji anahtari gerekli uzunlugida 25 cm falan olsun rahat calisirsiniz.
---------- Mesajlar birleştirildi - 08:26 ---------- bir önceki mesaj zamanı 08:24 ----------
2. el aldım. 10.500 TL'ye.Satan tanımıyorum fakat malum sitede araştır kovala temiz 1 tane
elbet çıkar karşına.
Dün itibariyle İstannbul - Adapazarı/Karasu toplamda 450 km yol yaptım. Güzel videolar kareler aldım yakında paylaşırım.
Fakat motor İstanbul'dan depoyu fulleyip çıktıktan 90 km sonra teklemeye, 110 dan sonra gazı açtığımda bir anda düşmeye başladı ve sonunda stop etti. Kenara çektim marşa basıyorum, marşta sıkıntı yok. Fakat gaz almıyordu. Bi 20 dk bekledikten sonra 2 tane motorcu arkadaşında durmasıyla kendi kendine hiçbir şey yapmadan gaz aldı. Sağolsunlar onlarda bana eşlik etti bir şey olursa çekeriz diye. Bir süre motor son gazda 80 i geçmedi. Daha sonra vitesi düşürüp motoru zorladım pat küt bir şey patlıyormuşcasına sesler geldi. Daha sonra motor açıldı gitmeye başladım. Sanırım silindirlerden biri çalışmayı kesti ve egzozun bir kısmı gök kuşağı rengini aldı.
Yola çıkmadan bugün sabah Karasu'da bir usta buldum gittim fakat hiçbir şey yok dedi. Çift silindirde şu an düzgün çalışıyor dedi. Atladım geldim çatır çatır hiçbir şey olmadan.
Sanıyorum ki ilk aldığım benzinde bi pislik vardı ve tıkadı. Böylelikle motor boğuldu ve stop etti. Gelirken tekrar depoyu fulledim motor iyice bir kendine geldi. Bastım geldim ama yine de şüphelerim var.![]()
Gecmis olsun sen yinede buji ve pipolari degistirmediysen degistir. Bir daha basina gelmesin kendi kendine duzeldiyse buyuk ihtimal benzindendir. Aman kötü benzin almayin motorlariniza