Esprili yaklaşımınız için teşekkür ederim arkadaşlar. Yalnız ben "başkan" değilim. Bizde başkan yok 
Bir tek dernek adı paylaşılmamış zaten. Kulüp evi, aidatlar, katılım şartları. Başka bir tek dernek adı verilmemiş. Onu da özelden mesaj atarak mı sormamı istersiniz yoksa 11880'den mi öğreneyim?
bilge başkan "shadowmaster"
arkandayız reis, yık de yıkalım!
Esprili yaklaşımınız için teşekkür ederim arkadaşlar. Yalnız ben "başkan" değilim. Bizde başkan yok![]()
Hayret, sen hep muhalif olurdun![]()
eyvallah abi;Olur mu, ben hep MİRA'dan KUVVET alıyorum
Şöyle söyliyeyim ; bir / hep kısmı bizde daha çok "biri hata yaparsa kulüp zarar görür" olarak altı çizilir.
Müzik konusunda fena değiliz ama cemiyet olmak için aynı semtte oturmak lazım o zor
Bir de tabii sol yanağa tokat gelince sağ yanağımızı çevirecek kadar da pamuk bir topluluk değiliz. Sabır eşiğimiz yüksektir diyelim![]()
Dünkü başlığı da bugünkü başlığı da yakından takip ediyorum. Dönüyor dolaşıyor olay kulüpçülüğe, kurala, düzene, ıvıra zıvıra geliyor. Bir tarafta yanlış anlaşılmış bir kulüp.
Ha bir de şu "Anayasa" mevzusu var. Motosiklet kulüpleri benim bildiğim kendi içlerine kapalıdır. Öyle ulu orta yerde kurallarını açık etmez, kendini tanıtmaz, reklama ihtiyaç duymaz. Çünkü bu bir yaşam tarzıdır ve katılmak isteyen katılır. Kalan kesim ise boş konuşan tayfadır. Burada shadowmaster ve sizin yazdığınız postlara bakıyorum; buram buram reklam kokuyor. Hiçbir motosiklet kulübü üyesinin yapmayacağı cinsten hareketler. Dikkatimi çekti açıkçası.
Son olarak eski bir kulüpçü olarak şunu söylemeliyim ki; bu postun açılması yersiz, gereksiz olduğu gibi tehlikeli gerilmelere sebebiyet verebilir. Sonuç olarak motosiklet kulübü denildiğinde en küçüğünden(siz de dahil) en büyüğüne kadar hepsi akla gelir ve bir çoğu da yasalarla koruma altına giren resmi oluşumlardır. Kulüpleri tartışacağız diyerek hakaret, aşağılamalara girecek her tür yorumlar kulüplere mensup üyelerin dikkatini ve tepkisini çekebileceği gibi hukuksal kapsamda değerlendirileceğini bilmeli. Bilinçli bireyler.
@capozzz;
Klavyene sağlık diyorum
Aslında başından beri aldığım riskin farkındayım. Ama başka türlü de olmuyor. Özellikle "reklam algısı" oluşmasın diye öznel örnek vermekten kaçındım. Ama bir fikir vermesi için yazıyorum. Kulüpte "sürüşte alkol almak" belli kurallara bağlıdır. 2 ay önce bir gece yarısı 01:00 civarı bir üye aradı. "Abi ben arkadaşlarlaydım. Biraz fazla içtim ve sınırı aştım bu şekilde kullanmam doğru olmayacak" dedi. Kendisine bekle dedik, yedek bir sürücü ile mekâna gidildi. Arkadaş arabaya alındı, yedek sürücü motorunu aldı, üye arkadaşımız evine bırakıldı ve kimseye zarar gelmeden olay kapandı. Yani kuralları ille de milletin kafasına tokmakla vurmak olarak algılamayın. O arkadaş kurallara uyma bilincinde olmasaydı belki kendine ve hatta başka birine zarar verecekti. Bu da elbette kulüp içindeki pozisyonunu da etkileyecekti. Olayı buradan da okumak gerek.
5.round , @shadowmaster abemiz biri burnuna , diğeri çeneye 2 sumsuk yidi , burnuna gelen gözlerini yaşartsada görü yeteneği aktif , çeneye gelen terden mütevellit kaydı getti...
( Başkan deelmiş , boşa tezahurat dağılın.., ağalar başlığında "tartışma" ibaresi geçen herşey negatif ışıyor zaten , buna istinaden keşke başlık kapansa / silinse , fikir beyan edip nezih grup ve faaliyeti hakkında yazan kimseye dahi ithamda bulunuldu , görü sahibi bir kaç kişi daha konuyu şikayet etsinde kapansın , zaten kendine münhasır gruplar oluşumlar kendi net sayfalarında mutlu mesutlar , özetle ... neyse cırcır oldum baa musade
(bknz midesel/barsaksal )
Evet hassas bir mesele, ama sahsen ben istifade ediyorum. Her yerde konusulan meseleler degil. Konu forum temasiyla alakali, simdiye kadar hakaret eden de olmadi, seviyeli bir fikir alis verisi oluyor. Boyle seyler hic konusulmasin demek, herkes icindeki art niyetiyle ve cehaletiyle devam etsin demek olmus oluyor gibi geliyor bana.
Öncelikle olumlu ve yapıcı paylaşımınız için teşekkürler. Malesef çok üzücü ve vahim bir tablo çizdi bazı üyeleriniz. Başlığı açan kişi hiç hakaret etmedi mesela ve oldukça saygılıydı. Bunu birkaç defa da ifade etti. Ancak foruma o gün üye olan ve sizin üyeniz olduğunu iddia eden biri direk bu arkadaşı hedef alıp açıktan tehdit etti.benim yorumlara dahil olmam sanıyorum 7. sayfadan itibarendi. ve bu ana kadar her sayfada en az 5 yorum olsa 35 yorum yapar. ve yapılan bütün yorumlar ön yargı ile ve dahası hakaret ve tehdit içeren aşağılayan yorumlardı. bazıları genelleme yaparak yazdı fakat bazıları da direkt klüp ismi vererek yazdı.
benim yazdığım trafikte yaşanan sıkıntıları yine biz iki teker kullanıcıları birlikte dayanışma içinde oluruz. anlamında yazdım fakat ben sizin abinizim ben çözerime getirildi.
evet sevmeye ve haz etmeye bilirsin. fakat birine ve bir topluluğa zan altında bırakacak şekilde bol keseden harcayınca maalesef sizlerde olduğu gibi bizlerde de direkt savunma mekanizmaları çalışıyor.
...Malesef çok üzücü ve vahim bir tablo çizdi bazı üyeleriniz. Başlığı açan kişi hiç hakaret etmedi mesela ve oldukça saygılıydı. Bunu birkaç defa da ifade etti. Ancak foruma o gün üye olan ve sizin üyeniz olduğunu iddia eden biri direk bu arkadaşı hedef alıp açıktan tehdit etti.
...maalesef klavye sohbetinin eksik yanı bu. ses tonu mimik göz teması yok. haliyle buradan çıkan yazı çok düz ve isteyen istediği şekilde anlıyor...fakat birine ve bir topluluğa zan altında bırakacak şekilde bol keseden harcayınca maalesef sizlerde olduğu gibi bizlerde de direkt savunma mekanizmaları çalışıyor...
İnsanlar 2 ye ayrılır motor aşıkları ve diğerleri motor aşıklarıda 2 ye ayrılır choppercılar ve diğerleri bunlarda klüpçüler ve diğerleri diye 2 ye ayrılır bize göre...
Bir motosiklet klübü üyesinden beklenmeyecek hareketler vardır üye olmadan evvel aldığı eğitim ve motosiklet kültürü sayesinde üye tam hazır olmadan gruba dahil olamaz eğer yeleği giymeye hak kazanmışsa bizce , her zaman doğru olan doğru davranan kardeşimizdir çünkü bizler yeminle şerefle namusla bağlanırız birbirimize bayrak üzerine yemin eder giyeriz yeleklerimizi
Her tarihte sert duruşlarımızdan ürken çekinen ve ulaşılamayacaklarından emin olunduğunda eleştiren kişiler olmuştur. Bizler babayız anayız dedeyiz torunuz evladız Doktoruz savcıyız askeriz noteriz çöpçüyüz işçiyiz ama sizin istinat ettiğiniz serseriler asla değiliz.
Pazar günü yaşanan münferit olaydan kaynaklı bir motosiklet kullanıcısı bir forum platformunda klübümüz hakkında mesnetsiz bir yazı yayınlamıştır bu yazının verdiği cesaretle cruiser tarzı karşıtı olan bazı kesimlerde bizi illegallikle suçlamış ve yanlış tanıtmaya çalışmıştır. Bahsi geçen forumun yöneticileri sistemlerini durdurarak olayın boyutlarını sınırlandırmış ve infialin önüne geçmişlerdir.
Klübümüz insan ilişkilerini üst seviyede tutan yardımlaşmayı benimseyen sosyal sorumluluk projelerini ilke edinmiş bir topluluk olarak bu yazıyı yazan destekleyen kişileri kınıyoruz. Bu tavrın devam etmesi durumunda TC mhahkemelerinde hakkımızı arayacağımızı ısrarla belirtiriz
Birimiz Hepimiz
Saygılarımızla
TRCC Yönetimi
İnsanlar 2 ye ayrılır motor aşıkları ve diğerleri motor aşıklarıda 2 ye ayrılır choppercılar ve diğerleri bunlarda klüpçüler ve diğerleri diye 2 ye ayrılır bize göre...
Bir motosiklet klübü üyesinden beklenmeyecek hareketler vardır üye olmadan evvel aldığı eğitim ve motosiklet kültürü sayesinde üye tam hazır olmadan gruba dahil olamaz eğer yeleği giymeye hak kazanmışsa bizce ,her zaman doğru olan doğru davranan kardeşimizdir çünkü bizler yeminle şerefle namusla bağlanırız birbirimize bayrak üzerine yemin eder giyeriz yeleklerimizi
Her tarihte sert duruşlarımızdan ürken çekinen ve ulaşılamayacaklarından emin olunduğunda eleştiren kişiler olmuştur. Bizler babayız anayız dedeyiz torunuz evladız Doktoruz savcıyız askeriz noteriz çöpçüyüz işçiyiz ama sizin istinat ettiğiniz serseriler asla değiliz.
Pazar günü yaşanan münferit olaydan kaynaklı bir motosiklet kullanıcısı bir forum platformunda klübümüz hakkında mesnetsiz bir yazı yayınlamıştır bu yazının verdiği cesaretle cruiser tarzı karşıtı olan bazı kesimlerde bizi illegallikle suçlamış ve yanlış tanıtmaya çalışmıştır. Bahsi geçen forumun yöneticileri sistemlerini durdurarak olayın boyutlarını sınırlandırmış ve infialin önüne geçmişlerdir.
Klübümüz insan ilişkilerini üst seviyede tutan yardımlaşmayı benimseyen sosyal sorumluluk projelerini ilke edinmiş bir topluluk olarak bu yazıyı yazan destekleyen kişileri kınıyoruz. Bu tavrın devam etmesi durumunda TC mhahkemelerinde hakkımızı arayacağımızı ısrarla belirtiriz
Birimiz Hepimiz
Saygılarımızla
TRCC Yönetimi