Merhaba arkadaşlar. Sonunda bir vakit buldum ve dedim ki bu sefer motorun bagaj telini takacağım. :wiinkk::cat: Önce gittim Koçtaş'a bir lokma takımı aldım. Sonra işe koyuldum.
Derken sökmeye başladım. Seleye yani motorun yarısına kadar sökme işi baya basitti. Ama iş o benzin kapağı kısmına gelince baya sıkıntılar çıkmaya başladı. Çünkü karenajın neresi geçmeli neresi vidalı anlamak çok zamanımı aldı. Tam sökmek ve geri takmak 4.5 saatimi aldı. Bu kadar uzun süreceğini hiç tahmin etmezdim.
Sorunlu kısım bu parçaydı. Sağ tarafa giden kabloyu değiştirmem gerekti. Kablo içeriden tel tel kopmuştu fakat ellerim çok kirlendiği için kopuk teli söktükten sonra çekemedim. Kusuruma bakmayınız.
Önce ön tarafı sökmeden bu işi halledebilirim diye düşündüm 1 saatlik uğraşın ardından pes ettim. Çünkü ön karenajı böyle sökmezseniz, kabloyu takabilmek için sağ karenajın ordan elinizi sokmaya kalksanız o kadar dar ki, çocuk falan belki elini tam olarak o deliğe sokup onu oturtabilir. O kadar dar yani. Kesinlikle el dönmüyor. Parmak manevrası falan imkansız. Radyatörle şase arasına eliniz sıkışıyor ve hareket ettiremiyorsunuz. Haliyle arkadan kabloyu sokmak imkansızlaşıyor. Kablonun ucunu öndeki açma mandalına bi şekilde ıkına sıkına tam taktım bu sefer kablo kısa geldi arkayı takamadım. Sonra biraz parçayı penseyle eğdim büğdüm taktım fakat öyle lanet birşey ki şayet yerine tam oturmazsa kastırıyor ve bagaj kapagının açık kalmasına neden oluyor. Arkayı tam oturttum, mandal kısmındaki tel tam oturmadığı için bagaj diline bağlı tel kastırdı kapanmadı.

r: Telin kısa geldiğini falan düşünmeye başladım. Dedim hay sizin vereceğiniz tele... Ama gıcık oldum du bakiim dedim ben bunu adam akıllı takacam lan! Tel kısaysa da aldığım yere bir fırça mesajıyla parçayı geri gönderecem. Sonra resimdeki gibi ön konsolu sökmek için baya cebelleştim. Elim alttan rahat girdi ve cuk diye telin iki ucunu da taktım. Sonra konsolu yerine itip taktım mandala bastım tık diye attı. Tamam dedim bunu yapmamı istiyormuş.

r: Öyle lanet bişi ki o tel, ön konsolu sökmeden tövbe billah mandal kısmına tam yerine oturmuyor. O konsol illa öne doğru 4-5 cm gelecek yani. Saatlerce boşuna uğraşmışım. Elimi soktum tık diye taktım, tel kastırmadı arkayı da eğik kısmını eski haline getirdim. Ona rağmen cuk diye oturdu.
Teli takmak için aynalar, ön far, sağ ön ve arka yan karenaj, sele, arka akü koruma karenajı, ön karenaj, alt karenaj, depo karenajı, sağ tutamak, çanta demiri, sağ paspas ve ön konsolu söktüm. Motorum hakkında ne nerde ve nasıl ulaşırım diye pekçok şeyin yerini öğrendim. Şimdi kafam daha da rahatladı... :cherry:
Okuduğunuz için teşekkürler. Tekeriniz düz bassın.
