Bisiklet kullanırken bir kaç grup gezisine katılmıştım. Tur başlangıcında her şey düzgün gidiyor, sonra bir yerde oturuluyor, sohbet filan. Derken kadın bisikletçilere yürümeler, imalar filan. Çiftleşme ritüelleri yapan kuşları izlediğim bir belgesel gibi gelmişti. Tabii ardından da birbirinin ardından konuşmalar ve saire.
Motosiklete başladıktan sonra tanıştığım, davet edildiğim bir kaç grup oldu. İçlerinde samimi bulduklarım da var, ancak katılmadım. Zira kurallar, yükümlülükler gibi bazı getirileri hali ile olacak. Ben ise motosikleti şehir hayatının getirdiği kaostan uzaklaşmak için almışım, kafamı dinlemek için yollarda olmayı seçmişim, trafik kuralı dışındaki kurallara da pek takılmak istemiyorum. Nazikçe reddettim, ama arayan soran olduğunda, veya herhangi birisi (bir gruba dahil olsun, olmasın) yardım, fikir, bilgi istediğinde elimden geldiğince yanında oldum.
Gruplarda motosiklet türüne göre ayrım yapılması bile beni rahatsız ediyor, hadi sürüş esnasında motor hacmine göre gruplara ayrılmayı anlarım, ama yok choppercı, yok racingci filan bana gayet manasız geliyor. Üstüne de bir arkadaşımızın paylaştığı alan adına bir göz attım. Dikkatimi çekenler şunlar oldu.
Chaos Turkey Chopper Club üyeleri için “ben” demek “biz” demektir.
Bugün bir başlık vardı, başka bir chopper grubu üyeleri de başlıkta "birimiz hepimiz" sloganını kullanmıştı. Başlık kilitlenmiş, orada soracaktım, soramadım. Birisinin iyisini, doğrusunu sahiplenip övünebiliyor her oluşum da, birisinin hatasını, yanlışını da "HEPSİ" sahiplenip gerektiğinde "ÖZÜR DİLEME" nezaketini gösterecekler miydi? O grubu temsil edenlerin yazdıkları tarzdan dolayı hiç sanmıyorum. Ha Chaos Club umarım öyle değildir.
Bilinçli motosiklet kullanımının temel hedeflerden biri olduğu kulübümüzde, bir “cruser/chopper sahibi olmak” ve “chopper felsefesine saygı duymak” esastır.
Hmmm, din - dil - ırk gözetmiyoruz, ama motor chopper olmalı. Naked kullanıyorsak anlamıyoruz işin felsefesinden filan. Doğrudur tabii.
ANAYASA kelimesinin kullanıması fazla iddialı, ama olabilir. Sonuçta ismin ne olduğu değil, işlevin ne olduğuna bakmak daha yapıcı olacak.
Chaos Turkey Chopper Club, 2015 yılında kurulan, İstanbul merkezli bağımsız bir “Chopper Motosiklet Külübü”dür. Chaos Turkey Chopper Club için; din, dil, ırk ve cinsiyet ayrımı gözetmeksizin bizleri birleştiren ortak nokta “MOTOSİKLET SEVGİSİ”dir. dedikten sonra Kulübe kadın üye kabul edilmez. demek bile kendi içinde tezatın alası halde, ayrıca niyet "pozitif ayrımcılık" bile olsa, sebebi en masum neden bile olsa, sonuçta bunun adı ayrımcılıktır. Kabul eden kadın destekçileriniz de olabilir, bu fikri beğenenler de olabilir, yine de farketmez.
Rütbe sistemine gelince olay daha da ilginçleşiyor tabii. Ama buraya kadar olan hususlar bile ziyadesiyle dışlayıcı ve ayrımcı bir hava vermekte. Chopper alırsam kesinlikle katılmayacağım bir kulüp daha öğrenmiş oldum. Katılmamaktan kasıt kulübü hor görmek değil, ben uymam o ortama, aman yanlış anlama olmasın. Ben sakin, tıngır mıngır gazlamaya devam ederim tek tabanca. Olur da yollar kesişirse tanışır, laflarız, memnun olurum, o ayrı.
Sevgiler, saygılar...