o paraya 5 6 yaşında çok daha kaliteli motorlar var
bence hint malına o paralar verilmez başına birşey gelse kim bakar servisi kim yedek parça var mı?
bunlar hep handikap hadi 5000 tl lik bi motor sorsan alınr pişman olsan bile çöpe atsan bile için acımaz..

arkadaşım zenginsin herhalde,hesap numaramı vereyim de bir 5.000 TL bana yollasana,pardon çöpe atsana
5-6 yaşında çok kaliteli motorlar var evet ama onlarında masrafları olacaktır
Örneğin 2016 yılında 0 km aldığım pulsar'ı geçen hafta sattım ,beni bilen bilir çok temiz kullandığım,yıpratmadığım halde (halk diliyle apaçilik yapmadığım halde) yapılan ekspertizde 500 TL masrafı çıktı. Pulsar olduğu halde rakam böyle Allah korusun japon filan olsa bu rakamı herhalde 2 ile çarpabilirdin.
Hint malı dediğin alet öyle yabana atılacak bir alette değil,zaten bunu da anlamış değilim adı KTM olunca oooooo süperrr,Bajaj olunca vur yerden yere.
Bu biraz şeye benziyor hani zenginin gayri meşru çocuğuna yasak aşkın meyvesi derler,garibanın gayrimeşru çocuğuna piç diye laf ederler
Bajaj japon ve çin malı arasında bir yerde,yani kendi sınıfında bir yerde,bir kulvarı var ve bu kulvarı şu an tutabilecek başka marka yok gibi duruyor.
Yani ara kalite ne çok iyi,ne çok kötü ama parasının hakkını veren bir marka
Ayrıca 3 yıldır pulsar kullandım,yedek parça sıkıntısı yaşayanı hiç duymadım.Servislerine gelince iyisi var,kötüsü var evet bazı servislerinin vasat olduğunu duyuyorum ama bazı servisleri de çok iyi örneğin Kadıköy'deki Baymoto en az bir japon servisi kalitesinde hizmet veriyor.
Tüm bunlar dışında handikap kelimesine de bir açıklama getireyim;handikap olacak bir şey yok çünkü Ekrem Ata gibi bir yetkili var yaşadığın sorunu yaz anında dönüş alıyorsun
Ben bazen kafama takılan bir şey olunca kendisine facebooktan mesaj atarım anında yanıtı gelir
bu hizmette kusura bakmayın ama hiç bir japonda yok
---------- Mesajlar birleştirildi - 11:51 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:27 ----------
Dominar ı kullandım bugün ns200 yeni kasayı da kullandım ve aralarında 6bin₺ değecek bir fark yok maalesef �� Evet tabi ki aynı değiller ama 6bin lik te fark yok.. ve dominar bana şehir içinde beni yoracakmış gibi geldi biraz zayıf biriyim ve dominar bana biraz büyük geldi kabiliyet açısından 200ns i daha çok beğendim ve daha kontrollü sürdüm tabi bu benim cüssemle alakalı motorla alakalı değil bugün 3 ünü de (dominar , yeni ns200 ve yeni rs200) denedim hatta 2 şer defa sürdüm 3 ünü de hem arkama artçı alarak hem de tek başıma.. 3 ü de fiyatını hak eden alanı üzmeyecek motorlar.. abs hepsinde muazzam çalışıyor.. sadece rs200 de artçı bana rahat etmediğini söyledi o da racing o kadar olur.. ama dediğim gibi 3 ü de efsane ve parasını sonuna kadar hak ediyor..
Üstad bende senin gibi düşünüyordum,ta ki 25/05/2019 tarihine kadar.
3 yıldır Pulsar 200 NS kullanıyorum,yeni sattım ve maddi durum Dominar'a el verdiği için 24/05/2019 tarihinde,Kocaeli Ustalar bayinin elinde 1 adet kalmış olan 2017 model 0 km Dominar'ı aldım.
İzmit'i bilen bilir,meşhur bir santral yokuşu vardır. Dimdik bir rampa,arabalar zor çıkar,ağır vasıtalar çıkamadığı için bu yola girmesi yasaktır. Bazıları macera arayıp altındaki kamyon ile inmeye kalkar ve yokuşun sonunda kendini devrilmiş bulur.Öyle dik,öyle bela,balata düşmanı bir yerdir. bilenlere sorun anlatsınlar.Zaten orası balata kokusundan geçilmez.
İşte bu yokuşu 3 senedir,ara ara Pulsar ile çıkıyordum.
Pulsar 3.vitesi kaldırmıyordu.Bu yüzden genellikle 2.viteste çıkıyordum,motor bazen 3.vites istiyor,3.vitese alınca da bayılıyordu.Sonra hop yeniden 2 ye al tırmanmaya devam et filan.Böyle çıkana kadar vitesi 2-3 arası gezdirip duruyordum.
25/05/2019 tarihinde birde Dominar ile test ettim bu yokuşu.
Hocam 1,2,3 bana mısın demiyor,verdikçe gazı alıyor,tırmanıyor.İşte o zaman ne aldığımı anladım

çok fark var hocam aralarında çok fark var inan ki
abs si,led farları,kaydırmalı debriyajına filan hiç girmedim bile daha bunları da koyunca inan çok fark var
---------- Mesajlar birleştirildi - 11:57 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:51 ----------
Aynı sorunun cevabını bende aradım bir süre, ardından gittim mt 25 aldım. Canavar gibi makine. Pulsar 200 ns vardı onu sattım mt 25 aldım gerçekten çok isabetli bir karar vermişim diyorum. Tavsiye ederim
Bende açıkçası dominar ile mt 25 arasında gidip geldim.Ya 0 km dominar alacaktım,yada 2.el az kullanılmış mt 25
işletme maliyetleri,bakım masrafları,birde standart donanım (abs,kaydırmalı debriyaj,led farlar filan) hesap edince
bütçeme uygun olması ve 0 km olması dolayısıyla Dominar da karar kıldım
---------- Mesajlar birleştirildi - 12:03 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:57 ----------
şu motoru çift silindir yapacaklardı...
Aynen
Buda benim Dominar'a yönelttiğim eleştirilerden,hatta vites göstergesinin olmayışı da öyle 2 tane gösterge ekranı var biri depo üstünde,biri gidonda ama bir vites göstergesi yok,birde 4'lü sinyal düğmesinin olmayışı bunları neden koymazlar anlamıyorum.
Dominar'ı şu açıdan eleştirmekte de fayda var.
Şimdi Dominar 400 Bajaj markasının amiral gemisi fakat böyle bir motorda orta sehpa yok,arka çamur sıyırıcı yok
Yani bir markanın en üst,en iyi modelini alıyorsun ama bunlar yok bu açıdan ciddi hayal kırıklığı yarattı bende
Pulsar'da bunlar varken Dominar'da neden yok? bunu anlamış değilim
---------- Mesajlar birleştirildi - 12:11 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:03 ----------
Domianar 400 tek silindir olduğundan dolayı çok can yakar diye düşünüyorum özellikle uzun yol yapmaya kalkarsan tahminim 20 dkka sonra titreşimden seni oynatır

Bütçeye ekipman dahilse işin zor

Yamaha Honda kalitesini kanıtlamış ama o paraya değmez diye düşünenlerdenim. TNT 25 NS 200 modelleri üstüne yoğunlaş
TNT güzel motosiklet ama 2.eli zarar hocam aldığın fiyata satarsan ne ala öpte başına koy
2016 yılında 7.850 TL ye 0 KM Pulsar 200 NS aldım,üzerine 800 TL ye yakın aksesuar masrafı yaptım,3 sene sonunda zinciri değiştirdim,muayeneye soktum tüm bunları hesaplarsan 7.850 TL motor+300 TL zincir+800 TL aksesuar+150 TL muayene=9.100 TL eder 3 yılda bindiğimi saymıyorum bile
Tüm bunların sonucunda geçen hafta motoru 10.500 TL ye sattım,hemde anında gitti hiç beklemedi bile.
TNT filan alsaydım aksesuarsız filan muhtemelen zarar edecektim Pulsar'a bu kadar masraf ettim 3 sene bindim yinede satarken kar ettim