Önceki takas yaptığın yazıyı okumuştum. Kendi kendime "bayaa ucuza kapatmış makinayı" demiştim. Ucuz etin yahnisi bu oluyor. Bende ktm de yaşadım hatta daha kötülerini 2 ayda toplandı parçası yok diye

içinde bulunduğun durumu burda en iyi ben anlarım dostum
Aslında içinde bulunduğum durumdan şaşılacak derecede çok memnunum

Motorumu şu an hiçbir motorumu sevmediğim kadar seviyorum. Bir tane sıfır bir tane de sıfır ayarında (500 kmde) aldığım motosiklet oldu ama hiçbirini bu kadar çok sevmedim. Allah korusun pert olsa oturur ağlarım o derece bir sevgi besledim yani.
Aslında çok da pahalıya patlamadı. Sizin gibi parça gelsin diye hiç beklemedim. Sanki peynir ekmek motosikletleri gibi parça hususunda ne istediysem şak diye çıkarıp önüme koydular. Egzos contasını bile bu kadar hızlı bulabileceğimi düşünmemiştim.

Yaptığım masraflar:
2x2 ön fren balatası 170 tl
bagaj teli 25 tl
sarf malzemeleri (yağlar, filtreler, wd 40, balata spreyi, kontak spreyi, siyah bant, alet takımı, alyan takımı) 350 tl
fren hidroliği 14 tl
egzos contası 150 tl
arka çanta demiri 180 tl
sinyal tuşu 50 tl
michelin city grip lastikler ve çelik siboplar (rot balans dahil) 650tl
45 lt çanta 210 tl
bakım ve işçilik (190tl havaya gitti haram zehir zıkkım olsun onu katmayacağım)
Frenler ve egzos için 150+30=180 tl
kayış ve varyatör bakımı için 100 tl
Yalama olmuş vidayı sökme işçiliği 20 tl + 1 tl vida 21 tl
TOPLAM 1890 TL (+ haram zehir zıkkım olsun 190 tl)
Motosiklet 5500tl + 2100 = 7600 tl
Sonuç olarak ön arka frenlerim orjinal brembo, arka diskim tüm balatalar ve hidroliğine kadar sıfırıyla değişti. Şu an frenlerimden zerre ses gelmiyor. Egzos contam yeni, motorumdan ses gelmiyor, yolda tıs tıs sessiz sedasız gidiyorum. Ön arka lastiklerim yeni ve daha nicesi.
Evet biraz masraf yaptım, biraz uğraştım ama:
*Motosikletin ve varyatörünün kondisyonunu ve motorun genel olarak ne durumda olduğunu, bakıma ne zaman gireceğini biliyorum.
*Hangi yağı koyduğumu, motorumda ne parça kullandığımı biliyorum, yapılan tüm işçilikleri gözümle gördüm.
*Motosiklet, aldığım adamın dediği gibi çıktı. Hiç sürpriz yaşamadım. Allah Razı olsun.
*Ufak tefek şeylere müdahale edebilecek mekanik bilgiye sahip oldum. Motorumu tanıdım.
*Masrafsız diye tonla para verip alıp 1tl bile masraf etseydim işte o zaman canım çok sıkılırdı. Lakin masraflarını biliyordum, kabullenerek aldım.
*Şu anki motorumun maliyet fiyatına muadil bir motosiklet var mı?
Son olarak motorumun kozmetik ihtiyaçları var ama sürerken keyif aldığım için gözüm onları pek de görmüyor.
Kozmetik masraflar
200 tl ayna tamiri
Maksimum 300 tl koltuk ve göğüs kaplama.
120 tl sıfır ön cam.
Daha da sayılabilir fakat en acilleri bu.
Okuduğunuz için teşekkürler. Tekeriniz düz bassın...

---------- Mesajlar birleştirildi - 17:30 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:29 ----------
Rüzgar tam alnıma geliyor çok iyi bir kaskım da yok. Şekline takılmıyorum. Kötü olduğunu kabul ediyorum ama sürünce ne demek istediğimi anlarsınız.
Teşekkürler.
---------- Mesajlar birleştirildi - 23:12 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:12 ----------
https://youtu.be/xi7mLfdUaIY
Burada da DURSUN.
Eline sağlık abimmm