bu kameralılar tam dayaklıkmış lan.
Genelleme yapmayın, lütfen.
bu kameralılar tam dayaklıkmış lan.
Hocam saldırı gibi algılama n'olur. Yol eğitimini nereden aldın? Tahminimce almadın. Demem o ki, eğitimliyim, bilinçliyim, farkındalığım yüksek demek için yol eğitimi almış olmak, motosiklet yol sanatı kitabında anlatılan ilkeleri benimsemiş ve bunlara göre sürüyor olmak lazım. Yoksa Gymkhana şampiyonu olmuşuz, motorla türlü cambazlıklar becermişiz kar etmez, hep bizim üstümüze kırarlar. Çok açık söylüyorum, yol eğitimi almış hiç bir arkadaşımdan "Sen ne kadar iyi sürersen sür, araba sürücüleri seni öldürmek istiyor." lafını duymadım. Hep ya çok tecrübeli ama eğitimsiz sürücüler ya da Honda'dan motoru yatırıp kaldırmayı öğrenince motosiklet sürmeyi öğrendiğini zanneden arkadaşlardan bunu duyuyorum.
Bir de alaylı mektepli meselesi vardır eski zamanların ordusunda. Ya subaylığın okulunu okursun o şekilde subay olursun. Ya da ordunun bir alayında bir birliğinde hizmet edersin tecrüben artar o şekilde subaylığa yükselirsin. Bunun günümüzdeki oyunculuğa aktardılar. Mektepliler konservatuvarları bitirenler oldu. Alaylıyım diyenler ise modellikten (halk arasında mankenlik derler) oyunculuğa geçenler oldu. usta Ferhan Şensoy sorar bunlara: Hangi alaydan, hangi birliktensin? E ona bir cevap yok. Alaylı oyuncular mesela Hadi Çaman Tiyatrosunda onunla usta çırak ilişkisi içinde oyunculuğu öğrenmiş insanlardı oysa. Ama işte kişiye sorunca bilinçliyim. Yol eğitimi almadım ama alaylıyım. Yol eğitimi almadım ama bilinçliyim. Yol eğitimi almadım ama iyi sürüyorum. Bu yol eğitimi almadım ama lafını o kadar çok duydum ve o kadar çok gerisinin kaale alınmaması gerektiğini gördüm ki...
Yol eğitimi aldıysan ve hala bunu diyorsan nereden aldığını bileyim de ona göre hiç kimseye orayı asla tavsiye etmeyeyim.
Transporter'ın sol şerite geçmeye başladığı kare.
https://i.resimyukle.xyz/SAGdB.jpg
Transporter'ın kör noktasında onunla aynı hızda gidiyor ve ellerini bırakıyor. Hala daha motosikleti savunan varsa şu kareye bir daha baksın.
1.38 ve 1.39 da görmüyor kör noktada çünkü, ayna açısına bakın. Görmesi için yan cama kafasını çevirmesi lazım.buralarda da görmedi diyorsunuz yani. İlginç gerçekten. motorcu şurada ellerini bırakmasa ezmeyecek yani cidden ilginç...
Epey yazdım bu konuya. Kazaya yakın bir durum yaşamayı bir kenara bırakın,aynamı sürtme durumuna yaklasan bir an bile olmadı Istanbul trafiginde. Motora binince vaktim varsa ortalama 2.5-3 saat uzerinden inmem,nerdeyse kurye arkadaslar gibi.
Kişiliğim,bunun sürüşüme yansıması, eğitimler, doğru konumlanma vs vs vs ama hepsinden önemlisi diğer taşıtları alttan alarak , onların yanlışlarını ve ezik egolarını , kişilik bozukluklarını kapatmam ile mümkün olmuştur.
110 bin km'den fazla araba ile trafik tecrübem var. Yaşım 36.
Şimdi,gelelim yine konuya,arkadaş sol şeritte ellerini bırakmış oynuyormuş,videodaki yol durumuna bakıldığında sol seridin kitaplarda yazan "sol şerit" halinden eser yok. Zaten gitmiyor. Takip mesafesi kısmını yazdık. Sıra geldi elleri bırakıp oynamaya,yaw araba kullanırken milyon tane müzik sonuna kadar açılmış ve aracın içinde parti veren adam kadın gördüm,hadi bir cadillac escalade olsaydı ve bu sefil herif onun da üzerine kırsaydı. Ayrıca araçla serit değiştirilirken sadece aynaya bakarak yapılmaz,baş kontrolude vardır veya öne eğilip park aynasının en uç noktasına kadar bakarsınız. Kafasını çevirip kontrol etmek zorunda. Kör noktaymış hani...
Bu iki yüzlülükten başka birşey değil. Köpek herif görmüş motoru,altında transporter ezmeye çalışıyor. Kimse bana anlatmasın. Koca moloz kamyonuna yapabiliyor mu bakalım, karaktersiz.
Looser bu adamlar, kaybeden. Motorcuyu tekrar terbik ediyorum. Ter temiz kırdı.
Her kuşun eti yenmiyormus demek ki.
Epey yazdım bu konuya. Kazaya yakın bir durum yaşamayı bir kenara bırakın,aynamı sürtme durumuna yaklasan bir an bile olmadı Istanbul trafiginde. Motora binince vaktim varsa ortalama 2.5-3 saat uzerinden inmem,nerdeyse kurye arkadaslar gibi.
Kişiliğim,bunun sürüşüme yansıması, eğitimler, doğru konumlanma vs vs vs ama hepsinden önemlisi diğer taşıtları alttan alarak , onların yanlışlarını ve ezik egolarını , kişilik bozukluklarını kapatmam ile mümkün olmuştur.
Şimdi,gelelim yine konuya,arkadaş sol şeritte ellerini bırakmış oynuyormuş,videodaki yol durumuna bakıldığında sol seridin kitaplarda yazan "sol şerit" halinden eser yok. Zaten gitmiyor. Takip mesafesi kısmını yazdık. Sıra geldi elleri bırakıp oynamaya,yaw araba kullanırken milyon tane müzik sonuna kadar açılmış ve aracın içinde parti veren adam kadın gördüm,hadi bir cadillac escalade olsaydı ve bu sefil herif onun da üzerine kırsaydı. Ayrıca araçla serit değiştirilirken sadece aynaya bakarak yapılmaz,baş kontrolude vardır veya öne eğilip park aynasının en uç noktasına kadar bakarsınız. Kafasını çevirip kontrol etmek zorunda. Kör noktaymış hani...
Bu iki yüzlülükten başka birşey değil. Köpek herif görmüş motoru,altında transporter ezmeye çalışıyor. Kimse bana anlatmasın. Koca moloz kamyonuna yapabiliyor mu bakalım, karaktersiz.
Dostum, kovaladım ben durmadı. Her istediğinde durmuyorlar,ayrıca kovalarken fark edip ezedebilir. Öyle olmuyor maalesef. Sen delikanlı olsan karşı taraf olmaz. Burda hareket güzel 10 puan verdim motorcu arkadaşa.