İstanbul-Çanakkale Gezisi Yapmayı Düşünen?

Hepinize merhaba, geçen yaz bu forumdan tanıştığım 5-6 arkadaşla İstanbul-Çanakkale yapmıştık çok hoştu. Aradan 1 sene geçti yine forumdan arkadaşlarla yola çıkmak istiyorum.

Şu an Kıbrıs'tayım pazar günü İstanbul'da olacağım, buradaki motosikletimi sattım İstanbul'dan pazartesi günü bir motosiklet alıp bakımlarını yaptırıp yola çıkmayı düşünüyorum.

8 senedir her yaz Çanakkale'ye gidiyorum, ufaktan rehberliğinizi de yaparım ihtiyaç duyarsanız.

Kafasında mutlaka bir çok kişinin vardır şu an bu gezi, katılmak isteyen arkadaşlar konunun altından görüşlerini bildirirse ekibimizi kuralım. Sevgiler, saygılar ::blusssh:

(instagram:ciihankoc (bu kimdir diyen olursa))

Bende gelicem organ mafyasiyim. Yanlis anlasilmasin ama tanimadiginiz kisilerle yola cikmanin cok dejavantaji oluyor. ornegin bir kazada baslarina is almamak icin sizi birakip gidebiliyorlar vs vs. siz iyiniyetlisinizdir fakat herkes oyle olmayabilir. en azindan katilacak kisileri iyi analiz etmek lazim.

Cihan
Şimdiden hız limiti koy derim 100kmden aşağı düşülmeyecek falanca yerde mola verilecek gibi

Sonra sıkıntı olabilir :)

Cihan
Şimdiden hız limiti koy derim 100kmden aşağı düşülmeyecek falanca yerde mola verilecek gibi

Sonra sıkıntı olabilir :)

Hahaha abicim bizim whatsapp grubu duruyor hala, 2.sini yapalım diyorsan kop gel :)

Bende gelicem organ mafyasiyim. Yanlis anlasilmasin ama tanimadiginiz kisilerle yola cikmanin cok dejavantaji oluyor. ornegin bir kazada baslarina is almamak icin sizi birakip gidebiliyorlar vs vs. siz iyiniyetlisinizdir fakat herkes oyle olmayabilir. en azindan katilacak kisileri iyi analiz etmek lazim.

Bu sebepten dolayı instagram profilimi verdim, nasıl biri olduğum biraz olsun anlaşılır diye. Ben de yola çıkacağım kişilere bakacağım elbet.

Bu sene bebekten dolayı zor gibi 2,5 haftamız kaldı motorla gezi yerine bol bol pış pış yapıcam heralde :)
Uzun yol işi yabancılarla sıkıntılı en iyi ihtimal ile tanıdığım ve onun tanıdığı kişiler ile yola çıkmayı planlarım ve grup olarak yola çıkmadan önce kuralları herzaman belşrleyip çıkarız sürüşlerimiz her zaman grubta en arkada kalan kişiye göre yapılır ve en düşük cc motor grubun önünde olur herkes arkasındaki adamı takip etmek ile sorumludur vs gidiyor liste en temizi bana göre 2,3 motor çıkmak nekadar insan o kadar sorun çünkü yolculuk daha keyifli oluyor bu şekilde geçen sene istanbul,kocaeli,yalova,bursa,balıkesir,çanakkale yapıp 1 gece konakladıktan sonra ertesi günü bigada geçirdik sonraki gün dardanosda kamp alanında kaldık 1 gün sonrasında denizi sığ olması dışında gayet güzeldi motorculardı kamp yapıyordu eğlendik epeyce sonra bi izmire doğru yola çıktık sonra yolun yarısında vazgeçip dardanosa tekrar gelip 1 gece daha kaldık ertesi gün çanakkaleden feribot ile kilitbahir iskelesine geçtik gelibolu üzerinden tekirdağ şarköy yaptık virajları güzeldi şarköyde tanıdıklar ile buluşup biraz dinlendikten sonra yine virajlar üzerinden tekirdağa geçip meşhur köteden yiyip (eski tadı kalmamış) yola koyulduk tekirdağ marmara ereğlisi kısmı biraz sıkıntılı geçti önüne kıranmı üstüne çıkmak isteyenmi geldiğini göre göre yola atlayanmı dersiniz hepsinden vardı birazda yorulmuştuk matirmara ereğlisinden sonra biraz tempo arttırarak istanbula geldik bayağı keyifli olmuştu bu sene içinde karadeniz planı yapmıştık çanakkale gezisindeyken ama başka bahara kaldı :)

Bu sene bebekten dolayı zor gibi 2,5 haftamız kaldı motorla gezi yerine bol bol pış pış yapıcam heralde :)
Uzun yol işi yabancılarla sıkıntılı en iyi ihtimal ile tanıdığım ve onun tanıdığı kişiler ile yola çıkmayı planlarım ve grup olarak yola çıkmadan önce kuralları herzaman belşrleyip çıkarız sürüşlerimiz her zaman grubta en arkada kalan kişiye göre yapılır ve en düşük cc motor grubun önünde olur herkes arkasındaki adamı takip etmek ile sorumludur vs gidiyor liste en temizi bana göre 2,3 motor çıkmak nekadar insan o kadar sorun çünkü yolculuk daha keyifli oluyor bu şekilde geçen sene istanbul,kocaeli,yalova,bursa,balıkesir,çanakkale yapıp 1 gece konakladıktan sonra ertesi günü bigada geçirdik sonraki gün dardanosda kamp alanında kaldık 1 gün sonrasında denizi sığ olması dışında gayet güzeldi motorculardı kamp yapıyordu eğlendik epeyce sonra bi izmire doğru yola çıktık sonra yolun yarısında vazgeçip dardanosa tekrar gelip 1 gece daha kaldık ertesi gün çanakkaleden feribot ile kilitbahir iskelesine geçtik gelibolu üzerinden tekirdağ şarköy yaptık virajları güzeldi şarköyde tanıdıklar ile buluşup biraz dinlendikten sonra yine virajlar üzerinden tekirdağa geçip meşhur köteden yiyip (eski tadı kalmamış) yola koyulduk tekirdağ marmara ereğlisi kısmı biraz sıkıntılı geçti önüne kıranmı üstüne çıkmak isteyenmi geldiğini göre göre yola atlayanmı dersiniz hepsinden vardı birazda yorulmuştuk matirmara ereğlisinden sonra biraz tempo arttırarak istanbula geldik bayağı keyifli olmuştu bu sene içinde karadeniz planı yapmıştık çanakkale gezisindeyken ama başka bahara kaldı :)

Yeni arkadaşlar edinmek her zaman güzel oluyor hocam. Geziye çıkamamanız üzücü, artık bol pışpışlamalar dilerim ne diyelim :)

Yeni arkadaşlar edinmek her zaman güzel oluyor hocam. Geziye çıkamamanız üzücü, artık bol pışpışlamalar dilerim ne diyelim :)

Yeni insanlar tanımak tabikide çok iyi ayrımcılık gibi bir durumdan bahsetmiyorum ama uzun yola çıkacağım insanla rnazından çıkmadan önce bir turlama yapmayı tercih ederim adam belki tehlikeli sürecek grub sürüşlerinde en çok karşılaşılan durum birşeyleri ispat etmeye çalışabilir olası bir kaza durumunda kaçıp gidebilir vs yoksa bir çok insan tanıdım bir çok sürüşlerimiz oldu önemsenmeyecek gibi görünebilir ama sürüş kuralı hem güvenlik hrm gezi için çok önemlidir hangi km sıklığında mola gidilecek rota üzerinde görülecek yerler nerde mola verilir gibi güzel bir plan yapılırsa tadından yenmez

Yeni insanlar tanımak tabikide çok iyi ayrımcılık gibi bir durumdan bahsetmiyorum ama uzun yola çıkacağım insanla rnazından çıkmadan önce bir turlama yapmayı tercih ederim adam belki tehlikeli sürecek grub sürüşlerinde en çok karşılaşılan durum birşeyleri ispat etmeye çalışabilir olası bir kaza durumunda kaçıp gidebilir vs yoksa bir çok insan tanıdım bir çok sürüşlerimiz oldu önemsenmeyecek gibi görünebilir ama sürüş kuralı hem güvenlik hrm gezi için çok önemlidir hangi km sıklığında mola gidilecek rota üzerinde görülecek yerler nerde mola verilir gibi güzel bir plan yapılırsa tadından yenmez

Katılıyorum, haklısınız :cat:

Dün öğleden sonra istanbuldan çanakkaleye geldim.

Yolculuk 7 saat sürdü. Her yağmur yağdığında kapalı bir yerlerde durup bekledim çünkü. Oyalana oyalana geldim.

Yagmur sonrası tekirdağ yolları çamur deryasına dönmüştü alet hep çamur oldu. Benzinlikte durup yıkadım.

Ucmakdere yolu gölgede kaldığı için ıslaktı. Üstelik yola dökülen kayalar taşlar vardı. Adam gibi keyif alamadım virajlardan. Manzara güzeldi.

Geliboluya giderkenki otoyol çok güzel. Asfalt yeni ve temiz trafik hic yok. Yanlız birkaç defa yol aniden biterek tek şerit inşaata dönüşüyor. Yüksek hızla giderken dikkatli olmak lazim.

Zincirin de kirlendigini düşündüm yolda gördüğüm bir tamirciden yağ istedim. İstemez olaydım sprey gres diye adam bana çözücülü gres satmış wd40 gibi bir şey. Satarken bütün motorcular bundan aliyor diyordu birde. Ya o bölgedeki motorcular pek akıllı değil ya da adam yalan söylüyor. Yanindaki dayı da bana zincir yaglamayı öğretmeye kalktı. Beni çocuk sandı herhalde. Adamı bozmamak için defalarca "He tamam" deneme rağmen susmadı. Tamam diye diye çıktım dukkandan. Zincirin üstündeki motul c5 akınca farkettim sovent yazısını.

Öğlen cuma namazı sonrası çıktığım yolu akşam ezanıyla tamamladım. Toplam istanbuldan çanakkaleye 75 liralık benzin yaktım. Yağmur dolayısıyla bekledigim keyfi alamadım. Pazartesi aynı yoldan geri döneceğim. Umarım bu sefer yağmur yağmaz.

Bende bi dikili yapacagim onumuzdeki h sonu. Uyarsa beraber gidebiliriz.

erdem de bahsetmişti gruptan
ben gene de soylemıs olayım sonra yaz gunu gunes altında 8 saat yol gıdılıyor
demedı deme :)

İşten güçten vakit bulabilsem kesinlikle katılırdım. İlk motorumla ilk uzun yol tecrübem bu güzargahtı. Sonra gaza gelip Çanakkaleden İzmire sürmeye devam ettik. Hayatımızın en kötü kararı olmuştu.

Var mı arkadaşlar katılacak, bir kaç güne çıkmayı düşünüyorum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar