Xmax 400 abs mi Honda Forza 300 abs mi ?

Haydaaa neyse sağlık olsun,ilerde düşünürsen benim xmax250'yi satarım sana :) tabi değerini malum siteye göre değil,mütevazilik,erdemlilik

ölçütünde,değerlendirip,bindiğimide düşerek veririm,zaten ben motoru alırken emekli bir abiden aldım,abinin zamanında kalça kemiği kırılmış ağrısı iyice

nuksedince,satmak istemiş,abi motoru şu rakama aldım dedi şu kadarda bindim,dedim şu malum siteye bakalım istersen ortalama fiyat çıkar,abi sağlam

laf etti ''ben bilmem kardeşim site mite bağlamaz beni şu anki sifir fiyatı,2014'te aldığım rakam buyducebimden bu kadar çıktı 16bin km'de bindim,gönlün kalmasın

al buda

faturası fiyatı yazıyor,gidelim servise baksınlar motora,baktırdık oradan'da notere halettik işleri,sonra abi gel yemek ısmarlayım dedim ısrar

edince kıramadı,neyse yedik yemeği hesap ödeyeceğim verdirmedi ısrar ettim yok,sağolsun arada görüşürüz,2 aydır motorsuzluk moralını bozmuş,kendimi

iyi hissediyorum dedi,şu sıralar kawasaki j300 abs'ye takmış bayramdan sonra almaya gidelim diyor...velhasıl kelam böyle insanlar çok az denk gelir..

Not:Koyu yazılan kısım bir kenarda dursun ilerde lazım olacak....

sagolasın levent ,ileride motor almayı düşünüyorum ama 400cc ye alıştıktan sonra daha alt cc ler tat vermez artık

ilerde belki integra alabilirim ancak ondada bagaj problemi düşündürüyor beni,,ALLAH ömür verirse önümüzdeki bölümlere bakacaz bakalım hayat neler gösterecek

sana motoru satan ihtiyar madem sağlık sebebiyle sattıda niye tekrar almak istiyor ve istediğide 300cc 28hp
bence o ihtiyara 250cc yetersiz geldide sattı motoru,,motoru sattıktan 1-2 ay sonra iyileşmişte motor almak istiyormuş dümen gibime geliyor

sagolasın levent ,ileride motor almayı düşünüyorum ama 400cc ye alıştıktan sonra daha alt cc ler tat vermez artık

ilerde belki integra alabilirim ancak ondada bagaj problemi düşündürüyor beni,,ALLAH ömür verirse önümüzdeki bölümlere bakacaz bakalım hayat neler gösterecek

sana motoru satan ihtiyar madem sağlık sebebiyle sattıda niye tekrar almak istiyor ve istediğide 300cc 28hp
bence o ihtiyara 250cc yetersiz geldide sattı motoru,,motoru sattıktan 1-2 ay sonra iyileşmişte motor almak istiyormuş dümen gibime geliyor

Tam bunu yazacağını biliyordum :) hatta geçen iftardan sonra kahvede çay içtik aynı muhabbeti açtım,adamı tanımasam aynı şekilde bende öyle düşünürüm,bu abi 30yıllık motorcu,xmax250'den önce 2009 model brugman 400ü varmış 120bin km binmiş,haritasıyla,çektiği resimler gezdiği ve kamp yaptığı yerler akıllara zarar,daha sonra kymco xciting almış 7 ay binmiş hastanede tedavi vs.derken onuda satmış,1 yıl sonra xmax250'yi almış vs.şimdi kurtlandım dedi :)bide kawanın scooterini deneyim diyor..hee bu arada ben motoru çok çok uygun aldım be murat usta orasını hiç karıştırmayalım :)

4000 km den fazladır forzayı şehir içi şehir dışında yalnız veya hanımla gezmeli kullanıyorum.

Bi kere konfor oturuş pozisyonu sessizliği sele rahatlığı harika. Kilo bakımından fazlanız varsa 4 artçılı sürekli geziyorsanız 5nci kademeye alıyorsunuz amortisörü ip gibi gidiyor. Lastiği küçük diye çok tereddüt ettim ama amortisör ayarı ile küçük teker hissi minimize oldu. Orjinal topcase ve sırt dayama ile Türkiyeyi gezeriniz. Yakıt şehiriçi 3.5lt ~ 3.8lt şehir dışında gariptir gazlarsanız 120 ve yukarısında 4.0lt ü buluyor. İkinci bakımından sonra azalır gibime geliyor. Titreme hiç yok, kalkışta yağ gibi problemsiz şimdilik. Hızlanma tekken hiç fena değil artçılı da belirgin bir hantallaşma olmuyor. Yol tutuşu güzel virajlarda hafif drifte giriyo gibi lastiklerden diyelim. Kısacası xciting 250 burgman 200 den sonra hiç pişman etmedi Ha bu arada kombine abs hayat kurtarır. Şahane frenleme var.

Dostum Allah gönlüne göre versin inşallah hangisini alırsan memnun kalırsın. Ama artçının huzursuzluğu motor sattırır bilgin olsun. :wiinkk:

çok güzel başlık olmuş ya, zevkle okudum. :)

benim burgman hala serviste baya sıfırladım motoru, ön amortisör, silindir piston, blok rektefiyesi, debriyaj balatası, 2017 city grip lastik takılıyor nasipse yarın alacağım kızımı, tabi mecburen xmax 400 kullanmaya devam ediyorum, j costa varyatör var bu koca bebekte de, hala e5 de trafikte çıldırıyorum, alışamadım yüksekliğine dengesizliklerine kıçının büyük olmasına ama allah var boş yolu gördümmü abanıyorum, kendi motorumla maksimum 160 kms görüyordum xmax kadar ne titriyodum ne rüzgar alıyordum, bence xmax in en kötü özelliği çok yüksek olması ve tepeden bakıyor olmamız. ha eklemem gerekir ki burgman kullanmıyor olsam xmax den asla vazgeçmezdim.

çok güzel başlık olmuş ya, zevkle okudum. :)

benim burgman hala serviste baya sıfırladım motoru, ön amortisör, silindir piston, blok rektefiyesi, debriyaj balatası, 2017 city grip lastik takılıyor nasipse yarın alacağım kızımı, tabi mecburen xmax 400 kullanmaya devam ediyorum, j costa varyatör var bu koca bebekte de, hala e5 de trafikte çıldırıyorum, alışamadım yüksekliğine dengesizliklerine kıçının büyük olmasına ama allah var boş yolu gördümmü abanıyorum, kendi motorumla maksimum 160 kms görüyordum xmax kadar ne titriyodum ne rüzgar alıyordum, bence xmax in en kötü özelliği çok yüksek olması ve tepeden bakıyor olmamız. ha eklemem gerekir ki burgman kullanmıyor olsam xmax den asla vazgeçmezdim.

Benim işte tam da aradığım şey aslında endurocular gibi yüksekte kalmak. Gidonun özellikle göğsümün altında kalmasından hiç hoşlanmıyorum. Pcx te yaşadığım sorun bu. Hem güçsüz olması hem de küçük olması. Zaten bence yüksek olmak trafikteki görünürlük için de ideal. Ben pcx ile sıkışık trafikte kaldığım zamanlarda arabaların arasından geçerken eminim görünmüyorumdur. XMAX kullanıcılarının hepsinin kafaları görünüyor aralardayken

Son düzenleme:
ben Forza kullanıcısı olarak sana gönül rahatlığı ile forza abs öneririm. Konfor yönünden her bakımdan artısı var. sıkıştırma oranı düşük ve hızlanması gayet yeterli. Yakıt tüketimi düşük. Beraberinde vergi vs de 400 e göre düşük olacaktır. Şehir içi kullanım için ideal. Burgman tabi farklı bir konsepte giriyor :) ama burgmanı hiç aratmayacağını söyleyebilirim.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
para müsait ise xmax al çok takılma başka markaya işin satarken kısmıda var

Aklımın bir köşesinde hep, hiç kullanmadığım maxi scooter ve forza (sonrasında burgman serisi) var.

Acaba diyorum maxi scooter vitesliden daha güzel gelir mi?

Özellikle güvenlik anlamında şehir içi şehir dışı beklentilerimi karşılar mı?

Yoksa vitesliyi bıraktığıma pişman olur muyum?

Hep aklımda, hep düşünüyorum :)

Dusunursen arkadasimda xmax 400 momo design var.22 binde topcase,orjinal 3500 ₺ lik komple akrapovic,phone holder daha sayamayacagim bi ton da aksesuar var ustunde.Sehir ici fazla gelmeye basladi ona ufak biseyler bakiyor,uyguna da vericek

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Burgman 400 seneye bluecore ile gelecek,şu anda millet elindekileri satmaya uğraşıyor,Sırf kasa değişiyor diye XMax 300 den bile ucuza satılıyor.

ben 2 sene X-Max 250 kullandım, arka amortisör sertliği dolayısıyla bel ağrısı ve arka frende ABS'nin çok çabuk devreye girmesi dışında çok memnun kaldığım bir motosiklet olmuştu.

şimdi kullandığım motor ile kıyaslıyorum da, diyelim ki 300 ve 400 cc tek silindir değil de 500cc 2 silindir bile olsa alacağınız scooter Türkiye'de motor hacminden dolayı verginin yarattığı farka zerre değmez.

2014 veya 2015 kasa değiştirmişti X-Max 250 o değişimde arka amortisörün tahtalık sorununu çözüp motoru rahat bi hale getirdilerse alın binin gidin. Kimseyi üzecek bir motor olduğunu sanmam, hala pratikliğini özlüyorum.

Aklımın bir köşesinde hep, hiç kullanmadığım maxi scooter ve forza (sonrasında burgman serisi) var.

Acaba diyorum maxi scooter vitesliden daha güzel gelir mi?

Özellikle güvenlik anlamında şehir içi şehir dışı beklentilerimi karşılar mı?

Yoksa vitesliyi bıraktığıma pişman olur muyum?

Hep aklımda, hep düşünüyorum :)

Abi yağmur rüzgar vs hiçbirşey yemiyorsun, arabadan farkı yok. Diğerinde güzel havaları bekleyeceksiniz, beklemezseniz yağmuru hiç geçirmeyen elbiseler almanız lazım bla bla. Boşverin yahu skuter candır :bounce:

Konu eski yeni konu açıp foruma kalabalık yapmak istemedim.x max 250 mi ilana koydum bileğim kırıldığı için 45 gün motora binemeyeceğm.Aklımda ikinci el olmak kaydıyla xmax 400 abs kymco xciting 400i var kymco xmaxtan 6 beygir fazla torku da fazla ustam kymco alma dedi gerçi ustama sorsak honda yamahadan başka önermez.Sizce 18000 tl bandında düşük km de kymco 400i alınır mı?Büyük ihtimalle xmax250 gibi kısa sürede değiştirmem uzun yıllar binerim..Değerli görüş ve önerilerinizi bekliyorum

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar