3 yıldır (6 oldu) usta usta dolaşan motorum.. Siz olsanız ne yaparsınız?

usta 1994 model 25 yaşında motor. 0 km alıp bu sıkıntıları çıkarmış alet değil.

sırf bağcıyı dövmek için yazmışsın :D

Sıfır km tayvan, kore, hindistan vb mallar var, elbette çinli kopyalarda var, bunların alayı yerine aynı paraya daha yüksek cc'li çok daha yaşlı japonları alın diye tavsiyeler olabiliyor, eski motor almak için epey araştırmak lazım, parçalar bulunuyor mu, bulunuyorsa kaç para, ustalar anlıyor mu, en önemlisi kaçıncı sahibi olucan, aldığın motor eski olacağı için neresinden ne çıkacak tahmin edebilicen mi, yeni kullanıcıya göre değil bence bu iş, motordan anlayanlar o işe girişmeli...

vah vah vah tüh tüh tüh :)
ulen ağlayacaktım okurken
ki en son "şu" sahneyi izlerken dolmuştu gözlerim :)
öncelikle bu hususta kendine yüklenerek psikolojini bozma, herkes enayilikler yapar, olur öyle şeyler.
gimat'taki başkent motor metin'e bir danış derim, muhtemelen hiç bakmaz ama bakarsa hakkını vererek halleder.
telefonu 0 312 397 01 93
motorunu poşetle teslim almayacağın bir ustadır metin.
o bakmazsa bilen biriyle uzun uzun uğraşman gerekir.
onu da gözün kesmezse sat gitsin ederi bir paraya.
canın sağolsun, takma kafana.

Motor dağınık halde değil galiba ama olay motoru toplamak değil parça bulmak. Benimki bile yatıyor kıçı kırık bir yağ lifteri yüzünden

Motosikleti
Suzuki GSX-S 1000 F ...S..... CGSUKİ 250 MELEZ KROSS
geçmiş olsun abicim...
zamamında ben de iskitlerden eski model bir suzuki almıştım...
siz gene alırken bakıp 1 m de olsa binmişsiniz... ben o kadarını bile yapamadımççç bozuk halde gösterdiler.... tamir ederiz cillop olur dediler...
tamam dedik parayı verdik... satışı aldık... öyle yaparlar olmaz böyle yaparlar olmaz...
en son aldım götürdüm motoru eve... ankarada 3-4 ustaya götürdüm... hiç biri de bakmadı...
sonra ben uğraşmaya başladım... her ay başı maaşı alınca, tamire başlarım... conta kestir, buji al, elektrikçi vs her defasında 150-200 harcardım...
dedim bu iş böyle olmaz... kardeşime ne kadar anahtar takım taklavat varsa getir parçalayalım su motoru dedim...
ne var ne yok söktüm dağıttım... istanbula ankaraya orduya 7-8 parça sattım... paranın 10\4 ünü kurtardım... hala evde bir sürü parçası durur...
şimdi mi? ben tamirhane açacak kadar tecrübeliyim :) :)

aslında şimdilik sorunun çözümü sanırım conta değişimi olacak.. sonra geldik 5 yılda inşallah :))

---------- Mesajlar birleştirildi - 12:18 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:17 ----------

geçmiş olsun abicim...
zamamında ben de iskitlerden eski model bir suzuki almıştım...
siz gene alırken bakıp 1 m de olsa binmişsiniz... ben o kadarını bile yapamadımççç bozuk halde gösterdiler.... tamir ederiz cillop olur dediler...
tamam dedik parayı verdik... satışı aldık... öyle yaparlar olmaz böyle yaparlar olmaz...
en son aldım götürdüm motoru eve... ankarada 3-4 ustaya götürdüm... hiç biri de bakmadı...
sonra ben uğraşmaya başladım... her ay başı maaşı alınca, tamire başlarım... conta kestir, buji al, elektrikçi vs her defasında 150-200 harcardım...
dedim bu iş böyle olmaz... kardeşime ne kadar anahtar takım taklavat varsa getir parçalayalım su motoru dedim...
ne var ne yok söktüm dağıttım... istanbula ankaraya orduya 7-8 parça sattım... paranın 10\4 ünü kurtardım... hala evde bir sürü parçası durur...
şimdi mi? ben tamirhane açacak kadar tecrübeliyim :) :)

sizede çok geçmiş olsun.. mağdurlar kulübü kurmalıyız.. :)
bende çok düşündüm parça parç satmayı.. parçası çok pahalı ve rağbet var.. yani ebay ad vs ilan 2 gün kalmıyor.. fakat parçalarını anlamadığım için böyle bir şeye girişememiştim..

Ferhat abi krank varmı

Dostum biz her gün 4 silindir topluyoruz conta kesiyoruz kesene ve kaliteye bakar

Motosikleti
Ferhat abi krank varmı

benim motorun (gs 500) silindir üst kapak ( subapların oldu kısım, karbüratör ve statörü arızalı idi...
motor bloğunu 120 parçaya bölünmüş vaziyette istanbula satmıştım...:D
kalan parçaları görmek istersen en son açtığım konuya bak...

Son düzenleme:
yanlış anlaşılmasın ama her usta size giydirmiş. ustalarla konuşmadan görüşmeden tanımadan her ustaya motor gönderirseniz bu olanlar normal. bir ustaya motor bırakmadan önce iyice oturun konuşun öncesini sonrasını anlatın . sizi ikna ederse bırakın.

Motosikleti
Ferhat abi konu linkini atarmısın

http://www.motosiklet.net/forum/moto-sohbet/170078-bir-suru-eski-yedek-parcam-var-ama-hic-birini-atamiyorum-hurdaciiii.html

---------- Mesajlar birleştirildi - 12:57 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:55 ----------

aferim aferim... bayan sekreterimin olduğu günü de görürüz inşallah :thumleft:

Motor dağnık değil.. pırıl pırıl.. boyası yeni yapıldı deposu özel ressama muhteşem bir kuru kafa çizdirildi.. lastikler iş görür koltuk akü (jel) vb her şeyi tam.. gören bir sorun olduğunu düşünmüyor.. neyse bir usta geldi yağ kaçıran yerleri tespit etti. iran yapıştırıcısıyla yapacağını söyledi. bakalım...

---------- Mesajlar birleştirildi - 08:29 ---------- bir önceki mesaj zamanı 08:26 ----------

nasıl yapalım? iran yapıştırıcısıyla tamir ederim diyor.. fikriniz benim için önemli..

---------- Mesajlar birleştirildi - 08:32 ---------- bir önceki mesaj zamanı 08:29 ----------

nasıl yapalım? iran yapıştırıcısıyla tamir ederim diyor.. fikriniz benim için önemli..

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar