- Konu Yazar
Arkadaşlar selamlar , yeni aldığım sym gts 250 scooterda sürüş esnasında düz yolda problem yok fakat yokuş aşşağı gazı bırakınca egzostta ufak bir patırdamalar oluyor , düz yolda hızı yüksek fakat yokuş olduğunda motor güçlü değil. gazı zor yiyor bana hava ayarı kötü gibi geldi . Motorun orjinal karbüratörü sorunluymuş önceki sahibi honda cbf 250'nin karbüratörünü takmış , sağında solunda hava ayar vidası bulamadım en aşşağıda sağda var bitane ama oda boğaza yakın olmadığından değildir diye düşünüyorum. Karbüratörün motora giren monifold kısmında en altta bir vida var aklıma o vidadır diye geliyor ama oraya tornavida sokmak imkansız , birde karbüratör vitesli motordan çıkma olduğu için belki hava ayarı boğazın altındadır diye düşünüyorum yani o vidadır diye düşündüm
bunlar dıştan bir iki foto

Bu kırmızı ok ile işaretlediğim yer karbüratörün en alt kısmındaki haznenin orada bir vida yani oradanda hava iğnesini açıp kapatması çok zor diye tahmin ediyorum

burada sarı kutucukların içi boş yok yani , kırmızı ile işaretlediğim boğazın altında kalıyor eğer o ise hava ayarı yapmam hayli zor , karbüratörün cbf 250den çıkma olduğu ihtimalini düşünürsek hava ayarını sağda solda olması yerine aşşağıda olmasıda normal gibi

bunlar dıştan bir iki foto

Bu kırmızı ok ile işaretlediğim yer karbüratörün en alt kısmındaki haznenin orada bir vida yani oradanda hava iğnesini açıp kapatması çok zor diye tahmin ediyorum

burada sarı kutucukların içi boş yok yani , kırmızı ile işaretlediğim boğazın altında kalıyor eğer o ise hava ayarı yapmam hayli zor , karbüratörün cbf 250den çıkma olduğu ihtimalini düşünürsek hava ayarını sağda solda olması yerine aşşağıda olmasıda normal gibi