Ya millet herkes kendi kafasına göre hesap yapıyor, Almanyada en ucuz kira 700-800 euro gittimi maaşın yarısı aybaşına kadar ne yiyecen ha? Oradaki gıda maddeleri fiyatlarını biliyormusunuz, ben yeni geldim ziyaret sebebiyle gitmiştik, valla etiketlere bakıyorum hemen çarpı 4 oluyor hemen elim geri çekiliyordu burada yapmanız gereken hesap şöyle olmalı, genelde işçi takımı saat ücreti ile çalıştığı için mesela bir kilo peynir veya et veya bir pantolon, veya ayakkabı için veya X birşey için nekadar zaman çalışmam gerekiyor. Bugün Çarşamba pazarına gittik, Domates 2.5-3 TL bezelye 2 Kırmızı çarliston biber 3TL, salatalık ha vallahi de vallahi salatalık 1 TL soğan 1.25, patates 1.5 Çilek 5TL, enginar ayıklanmış 5 tanesi 10 TL Kavun tane 3, karpuz kg 2 TL hem daha yaz bile gelmedi, motosiklet fiyatlarını kıyaslarken birde bunları kıyaslayın, zaten Türkiyede çalışan asgari ücretli vatandaş motor alamaz, işte anadan babadan ek iş yan iş falan işte kıçırık bir tane çin malı motor alabilirse adam total happy,burada fiyatları yükselten mantıksız ÖTV hadi KDV yi verelimde ÖTV neyin nesi oluyor, bu ÖTV denen menem şey geberdi gitti Kemal Unakıtanın boku, önce iki seneliğine koydu. baktıkı hasılat aynalı bir dahada kaldırmadı motor camiası olarak devletin motoru Lüks görmesinin yanlış olduğunu ekonomiye ve CO 2 salınımının arabalara göre çok daha az oduğunu anlatabilirsek belki 250 cc lik %18 sınırını mesela 750 cc ye çıkarttırılabilirse fiyat hissedilir bir şekilde düşebilir, daha yüksek CC mi istyorsun arkadaşım bu lükse girer ver bunun bedelini demelidir, aynı yüksek CC li SUV araçlarında olduğu gibi, adamda 3000 4000 cc motor var hem fazla yakıt yakar, hem daha fazla Havayı kirletir bas vergiyi (ZATEN BASIYORDA)genç delikanlı motor alma istiyor işte gençlik varya biraz kız tavlasın biraz stress atsın birazda fiyaka yapsın yooooook olmaz en kısa zamanda motorcu arkadaşlardan ağzı laf yapan sesini ilgili mercilere duyurmasını bilen hak hukuk mücadelesini becerebilen bir zat olursa hele birde Motorcuysa yapacağı girişimlerin ses getirebileceğine inanıyorum, ben şahsen 250 lik daha büyük motor istemem ama almak isteyen motor sevdalılarınında bunu haketmelerini canı gönülden arzu ederdim, herkese selam, sevgi ve hürmetlerimi sunar kazasız belasız hayırlı motorlu günler dilerim.