Yokuşta En Doğru Kalkış ?

Pazar günü sınavım var. Yokuş kalkışa fazlasıyla çalışıyorum. Ama merak ettiğim şey en doğru şekilde adımlar nasıl uygulanır ? Ben ilk olarak 4-5 bin devire çıkacak şekilde bol gaz (tabi eğim açısına göre artabilir bu) debriyajı kavrama noktasına getirmeden freni yavaşça bırakmaya başlıyorum tabi hafif hafif gaz verip devrin düşmemeşini sağlıyorum. Benim sorum şu 180 cc lik motor kullanıcam sınavda. Siz değerli abilerim, ablalarım yokuşta nasıl kalkıyorsunuz en etkili şekilde ?

kavramada ve 4-5 bin devirde tutup, ayağını pedaldan yavaşça çek, kalkar o

o değil de artık motosiklet sınavında yokuşta kalkış da mı var?

Pratiğin yoksa zor olabilir ilerde güler geçersin yokuşta kalkış neymiş diye:cherry:

Pratik yap bol bol :)

arka frene basili tutup debriyaji normal kaldırma pozisyonuna getir, bol bol gaz ver ve arka freni bırak kalkar o :)

debriyaj kavramaya başladığı noktada yarım debriyajı sabit tut, kalkış yapıp hızını alana kadarda debriyajı tam salma.

Ön-Arka fren basılı tutuyorsun. Devri iyice yükseltip yarım debriyaj yaparken , arka freni bırakıyosun hızlıca.
Ön freni arkadan sonra senkronize bir şekilde bırakırsan, zemin de iyi tutmuyorsa yanlaya yanlaya kalkıyorsun :p:p

Ön-Arka fren basılı tutuyorsun. Devri iyice yükseltip yarım debriyaj yaparken , arka freni bırakıyosun hızlıca.
Ön freni arkadan sonra senkronize bir şekilde bırakırsan, zemin de iyi tutmuyorsa yanlaya yanlaya kalkıyorsun :p:p

Ön fren sıkılı gaz açmak ?

herkes te oto kontrol oldugundan en ince ayrinti olannivmelenmeyi unutmuslar. arka fren gaz yavasca debriyaj birak motorun ivmelendigi zsman frenden ayagini cek ve sonra debriyaji tam birak.

Stop ettirme yeter debrajın kavrama noktasına yakın deviri arttr,Debrajı yavas yavas sal gazıda ac ama debrajı bırakma bu acemi işi anlattıgım olay ögrenene kadar böyle olur tüm hatalarını kapatır

Debriyaj kavrama noktasına yakın freni bırak ,debriyajı yavaşça sal, debriyajı saldıkça gazı yavaşça arttır.

Ben sadece ön fren kullanıyorum yokuşta kalkarken. El içindeki kaslarla, parmakları aynı anda aynı amaca hizmet edecek şekilde senkronize kullanma becerisi gerektirir tabi :D

ben ehliyet alırken 1 tane mobiletle 3 tane duba etrafında döndürdülerdi.

Şimdi nasıl oldu ki sistem ?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar