nede yapılmaz? daha doğrusu neden yokuş aşağı yapılmaz
---------- Mesajlar birleştirildi - 10:47 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:46 ----------
bitirdiler black bizim yerimize geldi. ben ellerinde kalan son bir tane vardı blackster almadım bunu aldım
Hız denemesini mi soruyorsun ? Rodajda kitapçıkta yazana uymak için yapılmaz bu bir. İkincisi de yokuş aşağı sürüşlerde yokuş sizin düzlükte çıkamayacağınız hızlara ve buna bağlı olarak devir aralığına çıkmanızı sağlar. O devir aralığı da muhtemelen devir saatinin kırmızı bölgesi içindedir. Rodaj bittikten sonra bile kırmızı bölge içinde sürüş yapmama kuralına göre de yokuş aşağı motorla sürat denenmez. Ayrıca yokuş aşağı yapılan süratin de hükmü yoktur. Ben dağdan aşağı bisikleti saldığımda 100 km hıza çıkıyorsam bisikletle 100 km hıza çıkabiliyorum diyemem.
Forumda bazı şeyleri pek anlayamıyorum. Mesela bir motorun 1. viteste çok hız yapabilmesi neyi gösterir ? Bana göre hiçbir şeyi göstermez. Tamamen 1. vites dişli oranı ile ilgili bir durumdur. 5. vitesin dişli oranı 1. viteste olsaydı 100 yapacaktı. Bu bir performans göstergesi değildir. Ama mesela motorun az yakması bir meziyettir ki bu motor okuduğum yorumlara göre bu konuda çok iyi bir motor.
Blackster çok güzel motor da ona bir adet sissy bar ve çanta ayarlamak zorunluluğu var. Fiyatı da 12 bin TL falan olmalı yoksa Daelim de aynı paraya alınabiliyor.
Son düzenleme: