@whitedeamon : Hocam 4 silindire hazır hissetmiyorum esasen, yoksa CBR650F bakmak için icabında bütçeyi biraz daha zorlayabilirim. Ancak ister 600F olsun ister 650F, bunların ikisine de kendimi hazır hissetmiyorum. 2-3 ay kadar BMW R1100RT kullandım, tamam 1100cc ama alet ağır ve konfor odaklıydı. Uzun vadeli kullanarak tecrübe edindiğim motorların en güçlüsü CBR250R. Arada kısa süreli denemelerim tabiki oldu, ama bir kez R6'ya binip çevre yoluna çıkınca anlamıştım, halen o fikirdeyim, o dört silindir bana çok

Ani hızlanma, yüksek tork eğrisi falan sorun teşkil etmez, ama 200 km/h üstü süratlere rahatça çıkan motorlardan şimdilik uzak duruyorum, inşallah hep uzak duracağım. Çünkü kendimi biliyorum, motor giderse, bende giderim.
@hasmet : Hocam kısa süreli F650 ve R1100RT deneyimlerimden yola çıkarak, BMW'nin iyi olduğu kanaatindeyim. Tamam parçası ve işçiliği pahalı, ancak orta-üst segmentte japonlar için de aynı durum geçerli. Bizim buralarda F650GS tamiri ER6F tamirinden daha kolay.
Hacmi mümkün olduğunca yüksek tutmak konusunda maalesef yakıt ekonomisi beklentim dolayısı ile en fazla 700-750cc'ye çıkabiliyorum.
Ama önceliğim, temizini bulabilirsem ABS'li V-storm (inşallah abssiz olanlara kıyasla, bunun freni tutuyordur, sonra konu açarım "duramadım diye") yok bulamaz isem NC şeklinde olur.
@mephamd : Hocam çift silindir F650GS vermiyolar ki TA700 parasına

TA için yazılan fiyatlar yüksek, ama sıkı pazarlık edilebiliyor, çünkü 700lük olanı çok tutulmadı piyasada. Ancak, süreç içinde 800 cc çift silindir F650GS bulabilirsem temiz, tabiki ibre ona döner. Sonuçta her şeye "daha fazla" sahip bir motor TA700'e kıyasla. NT'nin pahalılığı noktasını çok önemsemiyorum esasen, şaftlı, kendinden çantalı, güzel bir touring. İlgimi çekiyor, ama inceliyorum, benim ilçede onun lastiği patlasa yapamazlar. Hatta muhtemelen lastiği sökemezler bile

Tenere'nin en büyük vaadinin arazide daha iyi bir sürüş olduğunu biliyorum diğerlerine kıyasla. Esasen kağıt üstünde istediğim her şeye sahipken, dikkat çekecek derecede asi görüntüsü ile ilgileniyorum. Ama biliyorum ki asfaltta o paralara daha iyi seçenekler mevcut. MT07'nin kafa kısmındaki çirkinlik bir takım aksesuarlar ile giderilir, o mühim değil de, hocam motor naked, hani almışken rüzgara karşı biraz korusa daha iyi olur diyorum, onu da ER6F sağlıyor. Yoksa biliyorum ER6F'in bakımı sıkıntı, satışı sıkıntı, olur da kaza yaparsam hepten sıkıntı. Bu işin sonunda yine DL650 ABS, NC falan kalır muhtemelen seçenek olarak, bir de temizini bulursam F650GS. NC'nin karaktersizliğine bende katılıyorum. 700cc ama o karakterde değil motor. Pekala 300-400 cc ile aynı haz yaşanabilir diyor herkes, haklılar. Ama alet zaten yakıt tasarrufu, maliyet düşürmek gibi kaygılarla tasarlanmış. Normaldir, onun karakteri benim pozisyonumda rağbet görür. Sadece şu amortisör işi kafa karıştırıcı.
@ Albion, arada araziye girerim, ama girdiğim araziye ss'ler hariç her motor girer. Aslında TA650 hastasıyım, ama meret ortalama kullanımla bile 6 litre yakar diyorlar. Düşündürüyor.