Süreç nasıl işliyor ne anlatıyorlar nasıl tedavi uyguluyorlar .. Gene kırdık ulan telefonu bu sene kırdığım 6. telefon.. ::rantinp:::rantinp:::rantinp:
Psikolog seçimi çok önemli. 3 aydan fazladır gidip bir işe yaramayan ve nedense hala her hafta gittiğim bir psikoloğum var. Psikiyatr a giderseniz yardımcı pikologundan sizi görmesini isteyip sonucunda size ilaçlı tedavi verir. Bu bence en son nokta olmalı. Sizin sorununuz bence psikolog ile çözülebilir. Genelde ilaçlık insanlar gerçekten aklı yerinde olmayan, şu foruma üye olup post atacak kadar bile normal olmayan insanlardır. Ha ben de ilac kullandım, öfkeden dolayı olmasa da. Kesinlikle tavsiye etmem.
Ben de sağlıkcıyım, tıp konusunda sabit fikir veya ön yargı değil bu. Seratonin eksikliği olduğunu teşhis mi ediyorlar sizce yoksa direk ilacı mi dayıyorlar? İnsanın hormonal problemini teşhis etmeden sadece sözlü diyalog ile ilaç yazıyor bir çok hekimlerimiz. Kırmızı reçete ile verilen bu tür ilaçlar iyi bir gözetim altında kullanılmalı çünkü bir çok yan etkisi var ve ben şuan iyileşeyim derken bu yan etkiler ile uğraşıyorum. Oysa iyi teşhis, çoğu zaman doğal yollarla çözüme ulastirilabilir. Bunlar doğadaki bize verilen besin mucizeleri ve psikologdur. İlaç malesef Türk halkının vazgeçilmezi olmuşÇeşitli sebeplerle farklı zamanlarda iki kez ilaç kullandım. İlaç alman için "deli" olmana gerek yok, düşük seratonin kaynaklı depresyon başlangıcı ilaçla hızlı bir şekilde tedavi edilebiliyor mesela.
Ön yargılı/sabit fikirli olmayın. Özellikle de Tıp konusunda.
Not: Depresyon sizi delirtmez, sizi normalden daha mutsuz, verimsiz, keyifsiz bir insan haline getirir.
Grip ya da idrar yolu enfeksiyonu yüzünden de ölümcül hasta sayılmazsınız mesela.
Askerden sonraki dönemde aşırı sinir, saldırganlık, duygu durum bozuklukları (hatta birilerini öldürme planları gibi saçmalıklar) başladı. Psikoloğa gittim anlattım anlattım bana iyi gelmediği hissine kapıldım bıraktım.
Devlet hastanesi psikiyatri bölümüne gittim 45 bilemedin 50 saniye durumu sordu anlattım 3 tane ilaç yazdı. İlaçları kulanmaya başlayınca tamamen dünyadan vazgeçme durumum oldu. İntihar aşamasına geldim ufak tefek bazı sıkıntılar yaşadım. Sonradan öğrendimki bazı ilaçlar intihara meyilli hale getirebiliyor.
Özetlersek psikoloğu bırakıp psikiyatriye gitmekle hata ettiğimi düşünüyorum. Psikiyatriye de psikoloğa da gideceksen devlete gitme, zaman kısıtlı olduğu için ilgilenemezler.
Utanılacak sıkılacak bir tarafı kesinlikle yok. Ama herkesin bilmesinede gerek yok. Çok yakınların hariç kimseye bahsetme derim.