Fatih, belki de deneyimin olmadigi, zevkin gelisip olgunlasmadigi icindir?
"sonsuza dek anlayamayacaksınız" gibi havada cumleler kurmak yerine "Neden acaba boyle dusunuyorlar?" diye sorman daha akillica degil mi? Sonucta sen muhtemelen ortaokudayken ben 900cc 4 silindir motor kullaniyordum...
Bu arada piyasada gordugun arabalarin yuzde doksani 4 silindir 16 valf... Sesleri cok mu guzel? Belki de baska faktorler var sese etki eden? Hic Aprilia Tuono V4 gordun mu, duydun mu mesela? Yamaha Vmax?
motosiklet daha çok devir çeviriyor bununda etkisi olur, detaya girmeye gerek yok. 4 silindir motorun sesi için isteyen ve bunun yanı sıra gücü içinde isteyen birine aynı güzel sesi veremeyecek motorlar önerenlere ben akıl erdiremiyorum.
her motor ulaşım sağlar, söz konusu 4 silindir oluyorsa ben işin içine lüks girmiş derim ve bu durumda 4 silindir isteniyorsa o modelden öneri yaparım.
ama sizin gibi kendini akıllı zanneden insanlar yada gerçekten akıllı olan insanlar nedense ısrarla istenilen şeyin dışında öneri yapabiliyorlar.
ben bilgi yarıştırmıyorum, çok bilgilisiniz ama yanlış kullanıyorsunuz o zaman.
konu sahibi 4 silindir istiyor, bende eski model olmasına rağmen sevdiğim bir motoru koydum. beğenir beğenmes kendisine kalmış.
sizin tecrübeleriniz olsada olmasada çokta bir şey değiştirmez. ben motor alacağım zaman sadece araştırma yaparım. danışmaya gerek yok. ben karar veririm ve pişman olmam motosiklet konusunda.
aldığım ilk vitesli motorumu 1 seneyi geçti kullanıyorum ve memnunum. bir sonraki motorumda yine pişman olmayacağım, ne istediğini bilmek önemlidir. akıllı insanlar ne istediğini bilir ve bunu danışmaya gerek duymazlar.
bana zır cahil dediniz ya artık size muhalefetim

gıcık gıcık yazarım böyle. ama haklı yere tabi.
edit: evet arabaların sesleri güzel, eksoz modifiyesi yapanların güzel ama motosiklet gibi 14 bin devir çevirmedikleri için motosiklet kadar güzel değil. ben herhangi bir tipo yapda unoya eksoz takılsa onun sesinide beğenirim ama çok gürültü yapmamaları lazım çünkü çapır motor gibi yeri göğü inletiyorlar sonra. yarış motorları ise yeri göğü inletmekten çok bruce lee gibi tiz ve yüksek ses veriyor ve bu hoşuma gidiyor benim.
gsr 600'e bindim ben.