CBF'i 18 bin km kullandım ne aynası paslandı ne de yağ eksiltti. Lastikleri dışında hiçbir şeyinden şikayetim olmadı. Sadece ilk aldığım gün karbüratöründe üretim hatası kaynaklı sorun çıktı, onu da hallettiler. Yakıtı da 100 km'de 3 litrenin hep altında kaldı (ortalama 2.7 litre). Onun için, aynası paslanmışsa, 3.5 litre yakıyorsa ben bunlarda bir noktaya kadar kullanıcıyı suçlarım. Bir noktaya kadar dediğim de o motorun korozyona sebep olan bir ortamda (deniz kenarı vs) bulunması ihtimalidir. Motorun jikle ile çalışması da sorun değildir, CBF jikle ile çalışır ama gördüğüm en etkili jikledir. Her koşulda motoru çalıştırır ve ayarı ile oynayınca da devir mutlaka yükselir, çin motorlarındaki gibi açsan da kapasan da devir sabit kalmaz. Zaten CBF'in en güçlü yönlerinden birisi bence karbüratörü, diğeri de muhteşem dengelenmiş motorudur. Ondan daha titreşimsiz bir motor görmedim diyebilirim (bir ihtimal Inazuma olabilir). CBF bugün 200 cc ve enjeksiyonlu olsaydı sokaklarda başka motor göremezdik.
Pulsar'a gelince; CBF'i alırken henüz ilk parti Pulsar'lar gelmişti ve motoru (2-3 kez) test ettikten sonra özellikle artçımın titreşiminden ve konforundan rahatsız olmasından dolayı CBF'i tercih etmiştim. Sonraki modellerde Pulsar'ın konforu iyileştirildi, koltuğu yumuşadı. 2017'lerde gelecek ABS ile de artık CBF ile karşılaştırılacak yanı kalmadı. Zamanla birçok kronik denilen sorunu da çözüldüğünden artık çıkacak tekil sorunları ben kafaya takmıyorum, bende çıkmaz deyip geçiyorum. Neden çıkmaz ? Çünkü bir motorun rodajını kitabına uygun yaparsanız, aşırı zorlamazsanız, canını çıkarmazsanız o da size sorun çıkarmayacaktır. Zorlasam da çıkarmayacak, ben anlamam derseniz o zaman öyle bir motor arayacaksınız çünkü CBF de öyle bir motor değil. Yarış motorları dışında da öyle bir motor olacağını sanmıyorum. Siz yanlamayı seviyorum diye 900 cc cruiser motoru sürekli yanlayarak kullanırsanız bir bakmışsınız şaftı elinize almışsınız. Mesela 170 ile sürekli gidilebilen motor istiyorsanız o zaman 250 cc bakmayacaksınız. Birazcık mal kıymeti bilinirse kimse motorunda sorun falan yaşamaz. İşin özeti budur. Pulsar fiyatına göre gayeti iyi bir motordur. Bugün 11300 TL'ye kim ABS'li motor veriyor ? CBF şu haliyle enjeksiyonlu ve ABS'li olsa en az 10000 TL isterler. Yamaha yeni getirdiği gariban YS125'e bile 10 bin TL diyor, burada hala eski model Japon fiyatları ile 2017 Bajaj fiyatları üzerinden yorum yapıyoruz. 11300 TL üzerine az daha koy şunu al denilebilecek bir rakam değildir. Daha iyisi için üzerine %80 daha koyabiliyorsanız zaten bunları tartışmaya gerek yok. 250 cc ABS'li bir Japon motosikletin fiyatını kafanızda en az 20 bin TL olarak sabitleyin, ona göre tekrar düşünün.