Gunahi bu basligi acan arkadaslarin boynuna... Yazik adamin coluguna cocuguna...
Yazık ya. Ne yapcak o yetimler şimdi.
Dur konuyu saptıralım en iyisi abi.
İşte harakiri hakkında 6 temel şey
1. Harakiri, ya da seppuku yaklaşık 1000 yıllık bir Japon geleneğidir. Hafife almaya gelmez.
2. Harakiri kendini bıçaklamak, jiletlemek değildir. Birisine karşı protesto, isyan, gösteri için yapılmaz. İntihar değildir çünkü kendini öldürmek çaresizliğin insanı sürüklediği son noktadır, bir kaçıştır. Oysa Seppuku yapan kişi sorumluluk almaktadır, bir yere kaçmıyordur.
3. Harakiri şov için yapılmaz. Harakiri yapan ölür, hastaneye kaldırılıp tedavi olmaz.
4. Harakirinin usulü vardır. Tek başına olmaz. Yanında bir gözlemci durması makbüldür. Harakiri yapan adam kılıcı karnına sapladıktan sonra haç işareti çizer. Bu şekilde hem daha fazla acı çeker, hem de ölümü kesin olur.
5. Harakiri sudan, abuk sabuk sebeplerden dolayı yapılmaz. Harakiri yaptım diyenin eğer niyeti harakiri felsefesine uymuyorsa o kişi harakiri yapmış sayılmaz. Sadece karnına bıçak saplayıp kendini öldürmüş veya yaralamış kabul edilir.
6. Harakiri yapabilmek bir ayrıcalıktır. Herkesin harakirisi kabul görmez. Başarılı bir sona erdirilememiş bir amacın sorumluluğunu almaktır. Sıradan faniye nasib olan bir şey değildir.
---------- Mesajlar birleştirildi - 22:03 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:02 ----------
Benelli TNT 250 iyi ama dimi
Kardeş nerdesin sabahdan beri senin r25 in mücadelesini veriyorum. Nöbet sende. Yoruldum yahu