Merhaba. Şuan 0 'da ve 2. Elde ucuz ve güvenilir birde sorunu fazla olmadığını düşündüğümden Agility 125 (City olmayan) modelini düşünüyorum da.
Sizce bu fiyat bandında daha iyisi var mı ? Beğenmediğiniz yönleri var mı ? Çok mu yakıyor ? Hız olarak mesela 120 gördüm demişsiniz de. 120 de çok titreşim yapıyor mu ? Mesela 100 veya da 110 ile gidilebilir mi saatlerce ? (Ben dayanırım o sorun değil) Titreşim var mı normalde ?
Parça fiyatlarının durumu nedir ? Düştüğünde direk paramparça oluyor mu ? Çok fazla derecede rüzgar veya da yağmur alıyor mu diğerlerine göre ?
City modelini tercih edecektim. Fakat benim için önemli olan bagaj konusu. Kaskımın sığması gerek. Kaskımı kafama taktığımda da çantamın sığması gerek.
Bazı kişiler de sertlik vs. demiş. Sitesinde amortisörünün 5 kademeli sertlik ayarı olduğunu söylüyor. Bir de lastiğin havasını değiştirerek sertliği ayarlayabilirsiniz.
Merhaba,
Diğer markalara gelen son zamlardan sonra agility tam fiyat performans aleti oldu. Büyük ihtimalle piyasadaki sıfırlar hala 2015 model olanlar. Sorularınızı kısaca cevaplıyım.
1.Bu fiyata bence daha iyisini bulmak zor. Bunun muadili fiddle 2 falan var ama biraz daha pahalılar agilityden.
2.Süspansiyon sert ama 3. ayarda geliyor, ben 5 e getirttim biraz daha iyi oldu. Maalesef muadil tüm 125 lik scooterlarda süspansiyon hep sert.
3.Teme çıkmaya başlamadan önce ortalama kullanımla 100 kmde 2,80-3,00 litre civarında çıkıyordu, temden gidip gelmeye başlayınca 100km'de 3,20-3,40 litre çıkmaya başladı sonuç. Ben başka bir problem mi var diye düşünmeye başlamıştım ama son benzim alımımdan sonra 75-80 km civarı hızla gidip geldim ve bariz şekilde daha az yakacak bu sefer. bu gece iş çıkısı benzin alacağım bu kullanım şeklyle kaç litre tüketmiş olacak eve gidince tekrar yazarım.
4.son hız bi kere 120 ye dayandı ama aynı yerde bi daha çıkmadı o hıza. yokuştan iniyor olmadan da 120 yi görmez bence. son hızı 110-115 civarıdır bu motorun. telefon gps inde ise bi 10km falan daha düşük çıkıyor.
5. Bu motorla saatlerce 100-110 gidilmez, daha doğrusu hiçbir 125 likle bu hızlarda sürekli gidilmez. Zaten yolun eğimine göre falan 95-100 lere düştüğü oluyo tam gazda. 80-90 gidebilir ama uzun mesafe. üstündeki hızlar benzin tüketimini arttırır.
6.Ben titreşimde rahatsız olmadım bugüne kadar ama son gaz giderken illaki olur. Son gazda titreşimden ziyade rüzgar daha büyük problem bence. Ben de ön cam yok o yüzden rüzgar ve yağmuru yiyorum direk. 109 kg motorun rüzgardan etkilenmemesi imkansız.
7. orjinal parça fiyatları japonlara göre daha ucuzdur ama yan sanayi parça bulmak problem olabilir. Motor düşünce kırılma olmaz kolay kolay. 16. sayfada yaptığım kaza ile ilgili bi görsel var. Görseldeki çiziklerin olduğu yer arabanın dokunduğu yer, sildikten sonra çiziklerin %99 u gitti. kırılan herhangi bir yer olmadı.
8. City 125 pek piyasada yok, 200 olanı ise bence motor hacmine göre zayıf , pek güçlü değil. tek avantajı büyük tekerler ama çok yakar.
9. benim kaskım ls2 ff352 XL bagaja sığmıyor. ls ff352 medium kask da sığmıyor. yani ls2 ler sığmıyor. Bence başka marka kapalı kasklarda sığmaz. Belki çene açık kaslar sığabilir.
10. süspansiyona 2 de değiinmiştim, lastiğin havasını ise kitapçıkta verilen değerlere göre ayarlamak lazım, ne eksik ne fazla.
11. geçen ay fuara gittim ve bulduğum bütün scooterlara gittim ve oturdum. maalesef bir çok scooter ın seleleri taş gibiydi. resmen betona oturmuş gibiydim. hatta agility nin selesi onlara göre daha yumuşak kalıyor.
oturuş pozisyonu en düzgün olanlar pcx, joyride evo200 tipindeki motorlar. diğerleri, agility de dahil, biraz rahatsız oturuş pozisyonuna sahip.