İlk motosiklet seçimi

Cümleten herkese merhabalar,

Motosiklet kullanıyorum, tabi ki henüz usta bir sürücü değilim başlangıç için ideal bir şeyler arıyorum. Yaşım 26.

Ortalama 10.000 Lira bütçem var 2.000 Lira ekipmana ayırdığımı düşünürsek alacağım alet 8.000 Lira civarında olması icab ediyor.

Scooter düşündüm aklımda olan model Honda pcx yada o fiyat grubunda olan mümkünse japon bir scooter var, tabi vitesli bir motosiklette olabilir. Hız meraklısı değilim şehirler arası 80-100 gidebilsem yeterli olacaktır. Sakarya Eskişehir arası 180 km ben ayda iki yada üç sefer gidip geleceğim. Haftada üç dört sefer Sakarya-Sapanca arası (25 km) gidip geleceğim. Yapacağım yol budur. Pcx bu mesafede sıkıntı yaratmaz gibi görünüyor araştırdığım kadarıyla.

Farklı bir önerisi olan yada şu daha iyi olur diyebileceğiniz bir şey varsa bana yardım edebilirseniz çok sevinirim.

Herkese kazasız belasız iyi günler dilerim.

Şu an için Nmax az sayıda var yani benim aradığım km ve fiyat grubunda çok fazla yok. Ya bi iki ay daha kovalayıp istediğim gibi bi şey denk getireceğim yada pcx düşüneceğim. Farkları araştırdım çok bariz uçuk farklar yok gibi gözüküyor aralarında.

Benim önerim 8.000 TL paran varken 125 - 150 cc sınıfını düşünme 200 - 250 cc almanı öneririm.

Belki 6-7 yaşında 20-25k kilometreli CBR 250 bulabilirsin temiz bulursan bence alınır. Onun dışında Pulsar 200NS geliyor aklıma ama onunda övenide sövenide çok çözemedim. Öncelikle birkaç model belirle kafanda 7-9 bin TL arasında. Sonra o modellerin forumdaki konu başlıklarını oku, bir bak kullanıcıları neler yazmış daha çok problemler mi konuşuluyor yoksa sohbet muhabbet mi? Ona göre iyice ele modelleri sonra belirlediğin modelleri çevrendeki eş dosttan yahut mevcutsa bayilerde bir gör üzerine otur sağına soluna bak içine sinerse al. Birde 1 ay kadar önce baksaydın keşke güneş gözüktükçe fiyatlar artıyor..

nmax ve pcx candır. şöyle bir sıkıntı var nmax alırsan en ufak parça değişiminde ağlarsın yamaha cok pahalıya kacar. şöyle söyliyeyim bir parça grenaj 1kyı bulur aynı işlemi hondada 400tl civarı tutar. ilk motorun olacağı için özellikle ufak tefek biryerlere sürteceksin en kötü.. pcx tavsiye ederim nmaxle performans aynı hissetmessin farkı. hem daha ucuz hem daha ucuz yedek parça. nmaxden daha hızlı satarsın vsvs...

Belki 6-7 yaşında 20-25k kilometreli CBR 250 bulabilirsin temiz bulursan bence alınır. Onun dışında Pulsar 200NS geliyor aklıma ama onunda övenide sövenide çok çözemedim. Öncelikle birkaç model belirle kafanda 7-9 bin TL arasında. Sonra o modellerin forumdaki konu başlıklarını oku, bir bak kullanıcıları neler yazmış daha çok problemler mi konuşuluyor yoksa sohbet muhabbet mi? Ona göre iyice ele modelleri sonra belirlediğin modelleri çevrendeki eş dosttan yahut mevcutsa bayilerde bir gör üzerine otur sağına soluna bak içine sinerse al. Birde 1 ay kadar önce baksaydın keşke güneş gözüktükçe fiyatlar artıyor..

Pulsar NS düşünmüyorum ya o tip beğenmiyorum. Pek bide aynı dediğiniz gibi övenide sövenide çok bende çözemedim, durum muallak..

Doğru modeli belirleyebilirsem araştırma kısmında sıkıntı yok araştırır dururum vaktim çok. Fiyat artmasına gelince can sıkıcı bir konu ben aşağı yukarı bir buçuk en geç iki ay içerisinde alabileceğim.

Yardım için teşekkürler :cat:

---------- Mesajlar birleştirildi - 14:02 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:00 ----------

nmax ve pcx candır. şöyle bir sıkıntı var nmax alırsan en ufak parça değişiminde ağlarsın yamaha cok pahalıya kacar. şöyle söyliyeyim bir parça grenaj 1kyı bulur aynı işlemi hondada 400tl civarı tutar. ilk motorun olacağı için özellikle ufak tefek biryerlere sürteceksin en kötü.. pcx tavsiye ederim nmaxle performans aynı hissetmessin farkı. hem daha ucuz hem daha ucuz yedek parça. nmaxden daha hızlı satarsın vsvs...

Araştırıyorumda aynı dediğinizi duydum Yamaha kullanıcıları daha iyi bilir parça-fiyat sıkıntısını diye duydum.

İbre pcx'ten yana zatende hani benim gözden kaçırdığım bi makina varsa onada bakalım diye fikir alayım demiştim. Çok teşekkürler yardım için. :)

sukuter istiyorsanız pcx uygundur o zaman..

Aslında scooter şart diyemem, öneriniz varsa değerlendirebiliriz ?

---------- Mesajlar birleştirildi - 17:03 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:02 ----------

Birde pcx arka fren kampana olmasından dolayı ne gibi sıkıntılar yaratabilir ? Pcx'e lanet olsun arka frenden ötürü kaza yaptım diyeni gördüm fakat tam olarak açıklamadığı için kaza nedir, nasıldır bilmiyorum.

Benimde o civar bütçem hocam yeni gelecek olan tvs apache 200 ü bekliyorum. Abs si de varmış fiyatı ne olur hiç bir bilgim yok ama şuan tvs 180 i 7.300 den satılıyor. Bende 200 ns filan düşünüyordum 2016 sıfır kalmamış ve sorunları korkutuyor benimde başıma gelirse diye ilk motorum olacaktı benimde çünkü benimde hala kafam karışık 2. elde pek düşünümüyorum güvenmediğim için ama bu seferde alternatifler çok az oluyor yani 7-8 bütçeye 180 apache, pulsarlarin 150likleri ve bulabilirsen 200ns i filan var yani (scooter bakmadım hiç istemediğim için)

Benimde o civar bütçem hocam yeni gelecek olan tvs apache 200 ü bekliyorum. Abs si de varmış fiyatı ne olur hiç bir bilgim yok ama şuan tvs 180 i 7.300 den satılıyor. Bende 200 ns filan düşünüyordum 2016 sıfır kalmamış ve sorunları korkutuyor benimde başıma gelirse diye ilk motorum olacaktı benimde çünkü benimde hala kafam karışık 2. elde pek düşünümüyorum güvenmediğim için ama bu seferde alternatifler çok az oluyor yani 7-8 bütçeye 180 apache, pulsarlarin 150likleri ve bulabilirsen 200ns i filan var yani (scooter bakmadım hiç istemediğim için)

CF Moto 150NK var istersen ona bi bak. SYM wolf 250 var onlarıda değerlendirebilirsin. Ben tip olarak bunlardan düşünmediğim için bakmıyorum bunlara. Scooter veya croos-enduro gibi bi şey arıyorum ama bütçeme göre düzgün bir croos yada endurolardan pek kafama yatan olmadı.

Zamanda geçiyor yaza doğru bizim bütçemiz grubundaki makinaların fiyatları 1000 TL civarında artacak ikinci el piyasasında. :pale:

CF Moto 150NK var istersen ona bi bak. SYM wolf 250 var onlarıda değerlendirebilirsin. Ben tip olarak bunlardan düşünmediğim için bakmıyorum bunlara. Scooter veya croos-enduro gibi bi şey arıyorum ama bütçeme göre düzgün bir croos yada endurolardan pek kafama yatan olmadı.

Zamanda geçiyor yaza doğru bizim bütçemiz grubundaki makinaların fiyatları 1000 TL civarında artacak ikinci el piyasasında. :pale:

Sport enduro diye geçiyordu galiba hocam bajaj as 150 bi bakın tipi gerçekten yakışıklı.Yani ne naked ne enduro gibi duruyor.
CF Moto hocam biraz düşük güçlü diye bakmamıştım ama şimdi tekrardan bakarım ona SYM Wolfta hoşuma gitmedi.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar