Metehan rx3i stop problemi yüzde 3 ile yüzde 5 civarında 2015 ve 2016 modelleri ayırmadan devam eden bir sorun . Ancak insanlar evo da yanlış
bilgilerden dolayı her stop eden motora sistem hatası ismini yapıştırıyorlar. Gerçekte ise sıkıntı bazen hatalı sibop ayarından , bazen akü yada
elektrik temasındaki soketlerden , hatta bir defa benimde yaşadığım kirli benzinden , genellikle debriyaj esnasında stop ediyo . Kardeşim ben yanlış
akaryakıt firmasından sulu benzin aldıysam faturasını nasıl UMA'ya keseyim. En son Kocaeli'de mitmuallim nikli Mithat hocamız 3 kere İST Hasanpaşa'da Motoaras'da stop problemi giderilemeyince atladı motoruna . Ver elini Nazilli . Fabrikadaki 2 usta problemi halletti. Bu gün yaklaşık 4000 km dir Mithat bey motorunu rahat rahat sorunsuz kullanıyor. 1300 km de Mithat hocaya kar kaldı. Daha sonra da Adana'da Naci hocamız da aynı problemi yaşadı. Mondial aynı iki ustayı gereken malzemelerle Adana'ya gönderdi. Naci hocamda bu gün problemsiz kullanıyo motorunu. Bu motorların
ikisi de 2016 model.
Gökhan bana 2017 İndian roadmasteri bedava verseler o haçlı amblemini motoruma yapıştırmam . Yapıştırana da hiç kimsenin bir terbiyesizlik
yapmasına müsaade etmem . Hiç kimse hiç kimsenin tercihine karışamaz. Tekerleriniz bol çamurlu ,havalarınız orta rüzgarlı,motorlarınızın da her zaman ON olması dileklerimle. SEVGİLERLE KALASINIZ.
Ali Abi, ben o yüzde konusunda şüpheliyim, ama boş ver konu o değil.
UMA malın arkasında duruyor, eyvallah, ama yanlış yöntem uyguluyor. Sen, ben, Mithat Abi gittik ilgilendi olayı ile değilde, yaklaşık 2,5 yıldır bu sorunların ana kaynağını tespit edip, bakın biz sorunun temel nedenini bulduk dese, çağırsa motorları servise, gerekli parça değişimlerini, sorun çıkmadan önce halletse inan bana şu an satışları min.%30 fazla olurdu. Ama maalesef görüyoruz ki, bunun yerine deneme tahtası misali, bir akü dendi, bi sensör dendi, bir soket dendi. Sorunu kesin tespit ettik, ve gerekli tüm parçaları değiştirdik, değiştiriyoruz dese, inan belkide şu an bende bir Evo sahibi idim, halende bekliyorum vazgeçmiş değilim.
Bir de bana öyle 5-10-15 bin km ler pekte çok gelmiyor be abi, altımdaki motor 62 bin de, bir kez bile sübap ayarı yaptırma gereği duymadım, hani insan hep aynı kaliteyi arıyor biraz. Rabbim hepimize ağız tadıyla motorumuza binmeyi, rx3 ü olup, kesmeyenlere, rx4 ü almayı nasip etsin.
Saygılarımla