Motosiklet Parcalarini Carbon Fiber ile Kaplama

link tam benlikmiş istediğim herşey var telefondan girdiğim için üye olamadım o yüzden fiyatları görmüyorum ama sanırım aşırı ucuk değildir

üye olursan görebiliyosun. yani karbon fiber pahalıdır. ama kaplama yapacak olursan sadece pek de ciddi rakamlar tutmaz. diğer ekipmanları filan düşündüğünde, 1 metrekare alanı kaplamanın maliyeti yaklaşık 100 tl civarı olur.

eğer bir kabuğu doğrudan karbon fiber ile yapacaksan, yüksek dayanıklılık amacın yok ise, plastikten daha sağlam olacak şekilde yaklaşık maliyeti 200 tl'yi bulur.

doğru bir tasarımla, 1000 tl civarı bir motosikletin şasisi komple karbonfiberden üretilebilir. ama bu maliyet sadece malzeme maliyeti... kalıp ve gereken ekipmanlar ayrıca :)

yahu eskiden formula 1 seyrederken bir kaza olmuştu ve oradaki yorumcu demiştiki
bu carbon fiber yapı metal gibi kaza esnasında bükülüp sürücüyü sıkıştırmıyor izlediğiniz gibi dağılıp darbenin etkisini azaltıyor
hakkettende öyle olmuştu kazada ancak nette araştırma yaptım bu konuda hiç birşey yazmıyor hep genel bilgi çelikten 5-6 kat sağlam ve hafif

anladığım kadarıyla hem çok sağlam ve hafif hemde darbeyi emip patlıyorki şiddetini azaltıyor

ımm bu arada kaplamadan materyal olmaz o sadece kaplama

sadece kaplama amaçlı kullanıcam ki benzin deposunu kaplayacağım sadece birde ufak tefek parçaları kaplarım belki

arkadaşlar bende atv'mi kaplatmak istiyorum. Atv plastiğinede kaplama yapılabilir mi?

isg

bu karbon fiberin farklı renkleri yokmu??? yeşil sarı mavi vb.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar