Benzer motosikletler arasında Honda CB500 öne çıkar. Hiç kimse fiyat farkı falan demesin. Biraz düşününce Cb500‘ün MT07 yüzünden göremediği ilgiyi artık görmeye başlayacağı görülebilir. Honda markasına antipatisi olan biri olmama rağmen sıfır alamıyosam ikinci el Cb500 alırdım. Dominar400 ve Cf moto 400Nk müşteri bulamaz.
Yapmayın arkadaşlar bajaj'ın malzeme kalitesi işçiliği malum. Çok km yapmış 2. el motordada risk fazladır. Cebimde 18bin olsa 2.el bir duke 390 bakardım. Ben 2,5 sene önce duke 390 ile başladım motora 30bin km yol yaptım. Şimdi sattım ve yeni kasa 390 için yazıldım. Bu arada başka motor baktım mı?
NC700X e baktım.Ağır geldi.Cb500X e baktım getirmediler. CB500F 26.400 ise X modeli 29dan aşağı gelmezdi heralde. CB500F e bakıyım dedim. 200kg ağırlık 47HP 43 tork..
Yav duke 390 140kg ağırlık 44Hp 37 tork. Trafikte dilediğiniz yere girin çıkın. Tek derdiniz sele olsun 2 kat eva koydurursunuz sele altına 100Tlye olur size konfor sele. Hani artçılı 1-2 saat sürecez serseniz honda tamam ama şehir içi duke derim..
Geleleim 400lük bajaja... 18bin e sen lastik parasını da bir ekle önce etti 19bin.180kg 35 hp 35 tork.Dediğim gibi 2016 az kmli bir duke 390 daha mantıklı gibi.
He tabi bide şöyle birşey var 1 haftadır tanıdığın S1000XR ını kullanıyorum konfor seleliVe diğerlerine motor demek gelmiyor insanın içinden... Param olsa bu kadar vermem olayınında hikaye olduğu kanısına vardım param olsa alırdım bundan bir tane
ama 2. motor olarak şehir dışı için şehir içide duke 690 alırdım olur biterdi.
ıslak agırlık la kuru ağırlık karıştı galiba. Söylediğin gibi 60 kilo fark olması için duke un Moto gp de ki motorlar gibi carbon şase carbon egzozla falan gelmesi lazım.
Yeni duke 163 kg CB500F 193 kilo. Arada 30 kg var. biri 370cc diğeri 470cc ve iki silindirli en az 10-12 kilosu zaten daha büyük ve çift silindir motor blokundan geliyor. kalan 20 kiloda boyut farkı hesaba katılırsa anlaşılabilir.
https://youtu.be/lxKZ4aUwh4Y
Şu video ve altındaki yorumlar düşündürücü. Daha yeni çıktı bunlar olacaktır tabi ki ama ilk sorun yaşayanlar servise gittiğinde çözülmezse, motosiklet satmaz. Çünkü bu fiyatlar 7-8 bin TL'ye motor satmaya benzemez. Umarım servis kalitesi artmıştır.
Ben de iki gün önce izledim. Benzin depo kapağının etrafındaki plastikten gelen zırıltı adamı sinir etmiş. Parmağını bastırınca gidiyor, bırakınca zırıldıyor. Başka şikayetçi olan duymadım ama...
CB500F'i eğer 5000 km'nin altında 20 - 21 bin TL'ye bulabiliyorsanız tabi ki çok güzel bir seçenek ama 20 bin TL olanları genelde 2014 model 8 - 10 binde motorlar. Zaten toplasanız 10 tane falan ikinci el ilanı var, onlar da kısa süre sonra ya zam görür ya da satılırlar. Sıfırları zaten 25 bin'den başlıyor. Vergiler düşmeden bu saçmalık bitmeyecek.