Motor bakıyorum biraz güçlü iki kişi rahat gidecek,ortalaması 3 litreyi geçmeyecek,konforu iyi olacak. O kadar bakındım yok yok. Ybr ile devam yeni ys modeli zaten zor satar.
az biraz kalıp, daha ucuz yedek parça ve birazcık fazla tork için cbf150 bakınmaya başladım .gerçi aradığım o da değil.
---------- Mesajlar birleştirildi - 23:23 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:14 ----------
açılmaması bence normal. sübap ayarı bile görmeden 125bini gördüm. (bu demek değil ki gerektiğinde yapılmayacak )Bugün bir ustaya gittim, motosikleti kullandı ve 3. viteste gelen sesin şanzımandan geldiğini söyledi sadece işçilik için 300tl istediğini parçaları kendimin alacağını söyledi. İlk söylediğinde o kadar mı önemliymiş diye korktum sonrada bu korkumu sordum "Usta hayati bir önem taşıyor mu peki bu ses?" ustada bana yok sadece ses gelir dedi, bende yaptırmama kararı aldım. Debriyaj balatalarımın yaşını bilmemekle beraber 2008 model ybr için balatalarım hakkında "iyi" yorumunu yapması da beni şaşırttı. Belki en az 1 senedir o balatalar değişmemiştir. Bugün ustayla tanışmama vesile olan şeyde Gaz telinin kopmasıydı, ustaya kopma nedenini sorduğumda orijinal gaz teliymiş 9 yaşında kopması normal dedi. Zaten motosikletin bi çok yeri orijinal, alırkende motorunun hiç açılmadığını usta söyledi. 9 yaşında ki motosikletin motorunun hiç açılmaması iyi mi kötü mü bilemedim açıkcası.
Şuanda kullanımımda hızımda, hızlanmamda bir problem yok aslında temiz binmek istediğimden hep. Masraf yapacak durumumda yok öğrenciyim nitekim. Zincir içinde ayarını yaptı sprey sık dedi. Arka tekeriminde bilyaları hafif oynuyormuş değiştirelim dedi, tekerlekleri değiştirmeye gittiğimde halledeceğim onuda. Arka frenden bazen ses geliyor ona da baktıracağım.
Baya gerekli gereksiz yazdım, şimdi bu şanzımandan geldiği söylenen 3. viteste çok rahatsız etmeyen minik vuu sesi için ne yapmalıyım?
motorun kaç km de bilmiyorum ama ben hatırladığım kadarıyla ilk balatalarımı 50binde filan değiştirdim o da istanbul şartlarında sürekli dur kalk vs ile. ybr kolay kolay eskimiyor ama orijinal parçaları çok pahalı. gaz telini ve debriyaj telini ince yağ ile yarlar isen yıllarca sorunsuz kullanırsın .ben yağlamadığım halde 8 sene gitti.
bu kanalda çok pratik bilgiler var. basit bakımları kendin yaparak ekonomi yapabilirsin. :cat: