Bu motor 150 cc 150-160 km mı basıcak anlamıyorum ben. CBR 250r bile 160 ta kesıcıye gırıyor.
Öncelikle, CBR250 160 değil 181 km hızda kesiciye girer. Sallamayalım.
CBF ile NK'yı kıyaslamak hata zaten. NK ile CBF teknoloji olarak aynı segment değil. CBF'nin özelliği sorunsuz ve rahat olması. Başka birşey yok. Karbüratörlü, 10 küsür yıldır değişmeden satılan bir motor.
Pulsar 150 ile de NK kıyaslamak hata. Pulsarın 200'lüğüne den NK teknoloji olarak, hatta belki daha ileri. Senin 150NS dediğinin teknoloji olarak CBF'den önde hiçbir yanı yok, üstelik rahat da değil.
Velhasıl, CBF ve 150NS ile kıyaslama yapılarak NK150 gayel alınabilir bir motor. Galerici değilsen satarken ettiğin zararı binerken aldığın keyife sayarsın olur biter. Ama unutma, yarın ne olacağı belli olmayan bir motordan bahsediyoruz. Elinde kalabilir mesela, parçasını bulmak zor olabilir. Karar senin.
Bu arada Bajaj da çinli değil ama çinliden de çok bir farkı yok 150'nin.
---------- Mesajlar birleştirildi - 09:42 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:38 ----------
Gösterdiğiz motoru çok beğendim.Bu arada ben de Balıkesirdeyim.Bu sene okul bitecek inşallah, sonra memleketime donerim.Neyse ben dediğiniz gibi motoru inceledim, görsel olarak güzel bir motor ama teknik özellik ve karizma olarak yine de CF Motonun gerisinde kalmış.(CF MOTO enjeksıyonlu bu KARBURATORLU MU ? ben tam ogrenemedım ama sanırsam öyle. Eger oyleyse yenı enjeksiyon yasasından sonra sıkıntı çıkarabilir.) Güçleri aynı, en azından bunda da ön,arka disk fren var ama CF Motonun frenler yinede daha iyi. 2.7 lt yakıyor gayet iyi.Motorda begendiğim başka bir şey ise aksesuarlarla birlikte satılıyor olması.Ama fiyatını yıne de fazla buldum. (Sahibinden de 3 tane 0 var 6400 ile 6900) sonuçta ben çanta felan kullanmak ıstemıyorum koruma demırınden zıyade koruma takozunun yetecegını dusunuyorum.Motorda en çok dikkatimi çeken 18 lt yakıt tankının bulunması, bu da daha buyuk bır motor izlenimi veriyor gayet guzel olmus ama lastıkler CF Moto dan ince. Goruntu olarak CF Moto derim ben.(Gerçi karşılaştırma yapmak dogru değil, birisi commuter digeri naked motor )Gerek ön far tasarımı, sakalları, kuyruk kısmı ,130 luk arka lastikleri,gerekse mukemmel turkuaz jantları olsun 10 numara 5 yıldız.Dediğiniz bu motor bile yanında sönuk kalmış. Bu arada hem size hem de bu yorumları okuyacak olan arkadaşlara birşey anlatmak istiyorum. Koskoca Japon şirketleri bile motor güçleri hakkında hileler yapıyor. Hatırlarsanız Honda CBR250r motorun kac beygır oldugu ıle ılgılı global bir kaos çıkmıstı(diğer rakiplerinin içinde en yavaşı).250 cc racıng motorların bıle normal şartlar altında top speedlerı 145-160 arasındadır ( R25 hariç, birazda hyosung iyi) butun vıdeoları izleyin(KTM rc250-Honda cbr250 kawasakı 250sl) 140 tan sonra redlıne na girersiniz sonra yolun durumuna gore 155 felan dedimi artık hızınız yavaş yavaş artar. Lastiğiniz iyidir ,motorda oynama yapmıssınızdır , egzoz falan filan biraz modifiyelidir, yollar yag gıbı surtunmesızdır, yolda egım vardır,arkanızda rüzgar vardır neyse işte anlıyacagınız normal şartlar altında degılsınızdır.İnternete bazı motorlarla ilgili topspeed videoları koyuyorlar sonra izleyenler de benım motor işte şu hızı yapıyor diyor.Topspeed de kullanıcının bıle farkı vardır.Bakın bizim Kenana, adamların aynı motorla kıramadıkları rekoru kırdı.Bana gelipte 150 cc motorla 140-150 yaptım dıye konusmasın kımse. 110-115 e kadar seri cıkarsın sonra yolun durumuna gore 130 da yaparsın motoru yakana kadar 140-150 de yaparsın(geneli yalan) ama top speedım 150-160 dıyede gezme. Ha birde en önemli mevzu sen 135 yaparsın 140 yaparsın ıbreye bakıp mutlu olursun ,yanından araba 120 ile senı gecer sonra ıcınden kufredersın adama bak lan 150-160 yapıyor diye. Lutfen 250 cc ve altı özellikle başlangıç için alacagınız motorlar için hız konusu açmayın. 150 cc alıpta 100 cc motorlardan ve ağır arabalardan tokat yemıyorsanız bir sıkıntı yoktur. Piste çıkıp yarısacak haliniz yok.
---------- Mesajlar birleştirildi - 04:29 ---------- bir önceki mesaj zamanı 04:11 ----------
Keşke param olsa da 200ns alabilsem.İşte o fiyat aralıgında daha ıyısını bulamadım.2. el alın dersenız de bu sefer aynı şekılde cf moto 150 nk nın da 2. elini yine 2 bın tl ucuza alabılırım.Anlayacagınız o aradakı 2 bın tl bana çok geliyor.Aslında okadar araştırdım 150 ns ı barız ezıyor. Bana 7 bin tl veya altına çok daha guzel 0 bir motor soyleyin ben de onu araştırayım. Burda kımse 7 bin tl altına CF Motodan cok daha guzel bir motor soyleyemıyorsa neden bukadar şık bukadar donanımlı bır motor tutmuyor anlamıs degılım.Bana soyleyın scooter harıcı spor veya klasık ne olursa 7 bin altına en mantıklı sıfır motor ne alabilirim ?.
---------- Mesajlar birleştirildi - 04:38 ---------- bir önceki mesaj zamanı 04:29 ----------
önceki msjımda resımler bıraz cıkmamış ta bidaha bakın
https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/564x/96/77/dc/9677dc858e2b1842057b67aa6fab4c44.jpg
tek kotu yanı plakalıgı onu duzeltsek super olur ...
https://image5.sahibinden.com/photos/13/42/85/363134285lde.jpg
ya arkadaşlar şu motoru yamaha uretse koşar 14 bin tl verip alırsınız yapmayın gozunuzu seveyim ::alkiis::
O motoru yamaha üretseydi sen bize sorma lütfunda bulunmazdın ki :cherry: