haberin son kısmındaki ;
OSMANGAZİ KÖPRÜSÜ GEÇİŞ ÜCRETİ
- 1'sınıf araçlar (Aks aralığı 3.20'den küçük 2 akslı araç) Osmangazi Köprüsü'nden geçerken 88.75 TL, (motosiklet, otomobil, kamyonet, minibüs, arazi taşıtı vb.)
- 2 sınıf araçlar (Aks aralığı 3.20'ye eşit ve büyük 2 akslı araç) 141.95 TL, (minibüs, kamyon, otobüs vb.)
- 3'üncü sınıf araçlar (Yere değen aks sayısı 3 olan veya çektiği araç ile birlikte yere değen toplam aks sayısı 3 olan araç) 168.60 TL, (TIR, kamyon treyler vb. araçlar.)
- 4'üncü sınıf araçlar (Yere değen aks sayısı 4 veya 5 olan veya çektiği araç ile birlikte yere değen toplam aks sayısı 4 veya 5 olan araç) 223.60 TL,(TIR, kamyon treyler vb. araçlar.)
- 5'inci sınıf araçlar ise (Yere değen aks sayısı 6, 7, 8 ve daha fazla olan araç) 282.15 TL, (TIR, kamyon treyler vb. araçlar.)
- 6'ncı sınıf araçlar ise (motosiklet) 62.10 TL ödeyecek.
kısmı hatalı.
doğrusu;
- 1'sınıf araçlar (Aks aralığı 3.20'den küçük 2 akslı araç) Osmangazi Köprüsü'nden geçerken
65,65 tl, (motosiklet, otomobil, kamyonet, minibüs, arazi taşıtı vb.)
- 2 sınıf araçlar (Aks aralığı 3.20'ye eşit ve büyük 2 akslı araç)
105,05 TL, (minibüs, kamyon, otobüs vb.)
- 3'üncü sınıf araçlar (Yere değen aks sayısı 3 olan veya çektiği araç ile birlikte yere değen toplam aks sayısı 3 olan araç) 124,70 TL, (TIR, kamyon treyler vb. araçlar.)
- 4'üncü sınıf araçlar (Yere değen aks sayısı 4 veya 5 olan veya çektiği araç ile birlikte yere değen toplam aks sayısı 4 veya 5 olan araç) 165,40 TL,(TIR, kamyon treyler vb. araçlar.)
- 5'inci sınıf araçlar ise (Yere değen aks sayısı 6, 7, 8 ve daha fazla olan araç) 208,75 TL, (TIR, kamyon treyler vb. araçlar.)
-
6'ncı sınıf araçlar ise (motosiklet) 45,95 TL ödeyecek.
paralı yol ücretleri de üstüne eklenir artık nereden nereye gidiyorsanız.
bu haberi bağzı haber sitelerinde İNDİRİM başlığı ile gördüm,
istibdad politiklarının gereğidir bu haber sunuş biçimi,
istibdad nedir diye merak eden var ise etmeye devam etsin,
körfez köprüsünde ya da 3. köprüde indirim yapılmasının genel olarak zerre kadar anlamı yok,
zira özel firmalar ile yapılmış anlaşmalar var (20 yılın altında olan yok),
bu anlaşmalarda ücretler ve geçiş sayısı bellidir,
devlet bunu bir şekilde ödeyecek,
yani o köprüler bedava olsa dahi ücretlidir.
bu kadarını anlamayanların olduğunu görmek acı verici.
ayrıca bu zam haberlerinde motosiklete özellikle vurgu yapılması da ilginç
ne zaman trafikte araç olduk anlamadım.
körfez köprüsü için 46 lira halen pahalı bi rakamdır,
zira feribotlar ile 12 tl vererek geçebiliyorsunuz.
araçlar için ise belki.
boğaz köprülerine 3 ocak 2016 da %16 oranında zam yapılmış
öncesini bulamadım, çok da bakmadım açıkçası,
ne olmuş ki boğaz köprülerine %48 zam yapılmış anlatabilir misiniz ?
bu zamlar beklenen zamlardır,
dahası da olacaktır,
asgari ücret 1404 tl .
çok da uzun olmayan bir zaman zarfında o dalga geçtiğiniz apaçi motorlarını bile bulamayabilirsiniz.
ayrıca bu haberler çıktıkça bağzı arkadaşlarımızı göremez olduk.
arayı fazla açmayalım.
son olarak
kısaca
svihs .