hocam senin bu puslar düşmanlığın nerden geliyor kullanmıssın madem soyle bizde bilelim nedir bu kadar kotu olan pulsarda![]()
Arkadaşın söylediklerine göre çok çok haklı, ilerde Apache'yi satıp pulsar alırım diyordum fakat ne alırsan al bi Japon etmiyor onu anladım, fiyat performans diye Hintli alırsın sağlamdır ama konforlu değildir illaki sıkıntıları vardır ve zaten servislerin insanları söğüşlemesi ayrı bir dert motorun yarısı kadar bakıma para gidiyor 2 yıldaHocam düşmanlık değil, yanlış anlaşılmasın. Ben severek, beğenerek aldım motorumu. Ancak servislerin durumu ortada. Ekrem abi 3 ay önce attığım maile cevap vermedi halen. Garanti hikaye yani, cebimden 800 lira ödedim benimle alakası olmayan arızaya.
Az yakacak dedik, az yakmadı.
İşletme maliyeti ve parçası ucuz olacak dedik, olmadı.
Emin ol şuna, birçok motor sorunlu, üstelik geçiştiriliyor. Yahu motorun göstergesi çalışmıyor, soğuktan korumak için açılmıyor cevabını veriyor servisler. Yahu iyi de ben -17 derece anahtarı taktım, çevirdim, gösterge geldi. Niye benimki korumuyor kendini?
Bak ben naked motor severim. Yere yakın olmayı, topcase takmayı severim. Ebatım da biraz ortalama üstüdür. Pulsarın da kalıbı yerinde, eh albenili duruyor. Gittim, bi gazla aldım, hocam 10 bin km'de zincir değiştirdik. Mondial kullandım, inan 12500 km'de sattığımda zinciri yeni gibiydi.
Yazıktır günahtır, insanlar parayı o kadar kolay kazanmıyor.
Akü dandik, zincir dandik, gösterge dandik, koruma demirinin yolda giderken düştüğü bir sürü örnek var, o dandik. Ön farın arkasına tıkıştırmışlar kablo demetini, işçilik dandik. 200cc enjeksiyon beslemeli, 3 bujili motor bloğu var, bujiler dandik. Performansı iyi deniyor, YBR'nin yapabildiği maksimum sürati geçtiğinde benzini içiyor. Hadi lastik hepsinde dandik.
Bak hocam, yağ filtresi 19 lira CBR250'nin, hava filtresi ise 28 lira. Yetkili servis fiyatı bunlar. 58 lira işçilik ödemişim servise, koyulan yağ Motul 5100- 76 lira 2 litresi.
Topla, 181 tl. 10 lira da işte contaydı ıvırdı zıvırdı, 181 tl.
Bajaj servisinde 2 litre aynı yağ aynı para, yağ filtresi 23 tl, hava filtresi 29 tl ya da 36 tl. İki farklı çeşidi mevcut. Bajajın servisi de alıyor aynı işçiliği.
Topla, 182 tl çıkıyor hava filtresinin ucuz olanı ve 50 lira işçilik ile. Hangisi daha ucuz?
CBR 4 bin km'de bir giriyor bakıma, NS5 bin km'de bir. Bu aradaki 1000 km bakım aralık farkı mühim ya, bajajın bujiler 10 binde bir değişimi öneriyor servis, CBR'nin servisi 24 bin bakımında değişim öneriyor.
Daha sayayım mı?
Keşke motor iyi olsaydı, ben de eski bir kullanıcısı olarak tavsiye etseydim, ucuz ucuz binseydi insanlar. Ama öyle değil işte.
Hocam düşmanlık değil, yanlış anlaşılmasın. Ben severek, beğenerek aldım motorumu. Ancak servislerin durumu ortada. Ekrem abi 3 ay önce attığım maile cevap vermedi halen. Garanti hikaye yani, cebimden 800 lira ödedim benimle alakası olmayan arızaya.
Az yakacak dedik, az yakmadı.
İşletme maliyeti ve parçası ucuz olacak dedik, olmadı.
Emin ol şuna, birçok motor sorunlu, üstelik geçiştiriliyor. Yahu motorun göstergesi çalışmıyor, soğuktan korumak için açılmıyor cevabını veriyor servisler. Yahu iyi de ben -17 derece anahtarı taktım, çevirdim, gösterge geldi. Niye benimki korumuyor kendini?
Bak ben naked motor severim. Yere yakın olmayı, topcase takmayı severim. Ebatım da biraz ortalama üstüdür. Pulsarın da kalıbı yerinde, eh albenili duruyor. Gittim, bi gazla aldım, hocam 10 bin km'de zincir değiştirdik. Mondial kullandım, inan 12500 km'de sattığımda zinciri yeni gibiydi.
Yazıktır günahtır, insanlar parayı o kadar kolay kazanmıyor.
Akü dandik, zincir dandik, gösterge dandik, koruma demirinin yolda giderken düştüğü bir sürü örnek var, o dandik. Ön farın arkasına tıkıştırmışlar kablo demetini, işçilik dandik. 200cc enjeksiyon beslemeli, 3 bujili motor bloğu var, bujiler dandik. Performansı iyi deniyor, YBR'nin yapabildiği maksimum sürati geçtiğinde benzini içiyor. Hadi lastik hepsinde dandik.
Bak hocam, yağ filtresi 19 lira CBR250'nin, hava filtresi ise 28 lira. Yetkili servis fiyatı bunlar. 58 lira işçilik ödemişim servise, koyulan yağ Motul 5100- 76 lira 2 litresi.
Topla, 181 tl. 10 lira da işte contaydı ıvırdı zıvırdı, 181 tl.
Bajaj servisinde 2 litre aynı yağ aynı para, yağ filtresi 23 tl, hava filtresi 29 tl ya da 36 tl. İki farklı çeşidi mevcut. Bajajın servisi de alıyor aynı işçiliği.
Topla, 182 tl çıkıyor hava filtresinin ucuz olanı ve 50 lira işçilik ile. Hangisi daha ucuz?
CBR 4 bin km'de bir giriyor bakıma, NS5 bin km'de bir. Bu aradaki 1000 km bakım aralık farkı mühim ya, bajajın bujiler 10 binde bir değişimi öneriyor servis, CBR'nin servisi 24 bin bakımında değişim öneriyor.
Daha sayayım mı?
Keşke motor iyi olsaydı, ben de eski bir kullanıcısı olarak tavsiye etseydim, ucuz ucuz binseydi insanlar. Ama öyle değil işte.
Hocam mavi herkeste var artık. Ondan dolayı eledim. Bende tercihimi gri den yana kullanacağım sanırım. Hem yasımız da artık ilerledi (33) biraz daha renk olarak ağır ve sadeTabi ki mavi oda olmadı gri
R25 Mat gri mi ? Mavi mi ? Kırmızı beyaz mı ?
Hocam siz kesinlikle Ekrem ATA nin gizli hesabisiniz ya baska ihtimal goremiyorum
Yanlis anlamayin kotu motordur demiyorum dominar a fakar cc-hp orani dusuk,son hizi dusuk.Takmissiniz bir devir muhabbetine.Dediginiz onemli tabiki ama neden Dominardan cok daha guzel olan ve daha guclu bana gore daha kaliteli izlenim veren cfmoto nk400 den forum icinde hic bahsetmiyosunuz ya da kiyaslama yapmiyosunuz.Bugun bir yorumunuzu daha gordum teknik verilerde dominardan daha guclu olan nk400 icin " dominardan hicbir farki olmayacak" diye.İki motoruda kullanmadiniz test etmediniz bu fanatikligin merakini cok merak ediyorum.
Dominar son hiz cok dusuk,belli bir hizdan sonra hizlanmasi yavas.Birakin da 10 bin devirde rahat gezsin onu da yapmazsa at cope zaten.
Sakin olun, konu bir yıllık.