Hiç uzatmadan söyleyeyim motor eniştemin ruhsatta eniştemin üstüne kayıtlı ama motoru ben kullanıyorum plakanın yarısı kırık ve kayıp 20 XXX devamı kayıp ben plakayı çıkartabilir miyim prosedür nedir
Şuradan mühürlü olarak yasal mevzuata uygun boyutlarda ve fontlarda plaka alabilirsin. O kadar kasmaya gerek yok.
http://urun.n11.com/modifiye-urunle...P0dyPPjMCcv7lwZiQvVvYxoCEdzw_wcB&gclsrc=aw.ds
Çok garip, çunku ben plakayi dusurdugum icin yeniketmek zorunda kalmistim, Trafik subede bana "plakan ezilmis ya da kirilmis olsaydi sadece plaka yenileme ucreti odeyecektin" dediker. Plaka kopmle kaybolursa yenilersiniz. Kirik plakayi enisteniz trafik subeye gotursun, ona verecekleri makbuzla da plaka basmaya yetkili sodorler odasina gidecek 15-20 lira verip ayni plakayi bastirtacak. Size en net bilgi trafik sune verir. Nasil olsa yenilemek iicin oraya gideceksiniz.
---------- Mesajlar birleştirildi - 12:04 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:58 ----------
Onerdiginiz yer yasal degil.
Çok garip, çunku ben plakayi dusurdugum icin yeniketmek zorunda kalmistim, Trafik subede bana "plakan ezilmis ya da kirilmis olsaydi sadece plaka yenileme ucreti odeyecektin" dediker. Plaka kopmle kaybolursa yenilersiniz. Kirik plakayi enisteniz trafik subeye gotursun, ona verecekleri makbuzla da plaka basmaya yetkili sodorler odasina gidecek 15-20 lira verip ayni plakayi bastirtacak. Size en net bilgi trafik sune verir. Nasil olsa yenilemek iicin oraya gideceksiniz.
---------- Mesajlar birleştirildi - 12:04 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:58 ----------
enişten yeni ruhsat çıkartacak. O eski plakayı bastıramazsın. Araba olsaydı sıkıntı yoktu. Arka kırıldıysa öndekini götürüp bastırabilirdin ama motosikletlerde tek plaka olduğu için o saatten sonra sadece yeni ruhsat çıkartarak plaka bastırabilirsin. Nereden biliyorsun dersen sokakta park ettiğim motorun plakasını kırmışlardı sadece yarısı duruyordu oradan biliyorum.
Plakami kaybettigim icin hem trafik subeye hem de plaka basmaya yetkili soforler odasina app plakayi sordum. Trafik sube kesinlikle yasal degil dedi. Soforler odasi da bu isi yapan yani hem app plaka basan hem de damga vuran bir kac yerin ruhsatinin iptal edildigini ve bu islemin yasak oldugunu soyledi. Siz riski alir yaptirirsiniz o baska ama onerdiginiz yer ve usul yasal degil.Yer yasal. Yaptıkları app plaka ile, farklı fontlrdaki plakalarla veya farklı ölçülerdeki mühürsüz plakalarla araç kullanmak illegal. Ben ruhsattı, şoförler odasıydı gezmesin diye söylüyorum.
"Yasal mevzuata uygun font ve ölçülerde, T.Ş.O.F. damgalı olarak alırsa" TŞOF'den plaka almak için gitmesine gerek kalmayacak. Onun haricinde "git app plaka al" demedim. Kullanılan malzeme, font ve ölçü aynı olduğu sürece, mevzuata uyduğu sürece hiçbir engelle karşılaşmayacaktır.
Daha önce arabamın düşen ön plakası ve 2 önceki motosikletimin kırılan plakasını bu şekilde yeniledim. Yasal olarak aykırı bir durum olmadığından muayene ve çevirmelerde bir sorunla karşılaşmadım.
Plakayı alacağınız yerin uygun şekilde basım yapması yeterli. Verdiğim link örnek amaçlıdır sadece. Gittigidiyor, n11 ve hepsiburada gibi sitelerde alternatifleri bulmak mümkün. Plakanız gelene kadar kırık plaka ile trafiğe çıkmayın yeter. O da 1-2 gün sürüyor. İsterseniz kendiniz bir plakacıya gidip aynı gün yaptırabilirsiniz.
Plakami kaybettigim icin hem trafik subeye hem de plaka basmaya yetkili soforler odasina app plakayi sordum. Trafik sube kesinlikle yasal degil dedi. Soforler odasi da bu isi yapan yani hem app plaka basan hem de damga vuran bir kac yerin ruhsatinin iptal edildigini ve bu islemin yasak oldugunu soyledi. Siz riski alir yaptirirsiniz o baska ama onerdiginiz yer ve usul yasal degil.
Biz alırken bir risk yok. Riski taşıyan, plaka basımını yapan iş yeridir. Trafik şube tabii ki yasal değil diyecek. Gidin oralardan alın demeyecekler. Fakat siz plakanızı aldıktan sonra kim ne diyebilir ? Yasalara aykırı gelmeyi desteklediğimden değil, bu iş öyle veya böyle yapılıyor. Benim önerdiğim de bir alternatiftir. Bu da değerlendirilebilir. Sonuçta trafik kanununu çökertip yıkacak bir aykırılık değil.
ruhsat sahibi orjinal kırık plakayla gidecek ruhsat yenileme olmaz diye tahmin ediyorum
App plaka yasal degil. Sonucta bu isi yapan yer de, yaptigi iş de yasal olmaz. Siz de app plakayi alarak yasal sorumluluktan kurtulamazsiniz. Cunku plaka basma ruhsati olmayan bir yerden sahte damgali plaka aliyorsunuz. Aslinda app plaka yerine osm@n isimli kardesimizin soyledigini onerseniz daha makbul olurdu. Yani konuyu acan arkadasin enistesi kirikplaka ile muracaat edecek ve 15 liraya bu is cozukecek. Bu kadar basit