Ülkemizde motosiklet üreticisi olursa anca o zaman ötv düşer.
Motosiklet fuarındaki bilet uygulamasına bile tepki koyamazken fiyatları düşürmek neredeyse imkansız! (Kulüplerin protestosu bence etkisiz gibi)
Duyduğuma göre fuar yine tıklım tıklımmış.
Neyse daha fazla yorum yapmayayım!
Afferin güzel yakaladın.
Ne tepki koyması!
Bırak tepki koymayı parası olmayan gelmesine kadar gelen yorumlar oldu.
.....
Aslında Bajaj piyasaya girdiği yıldan beri bu yüksek fiyatlı firmaların korkulu rüyası oldu. fakat yinede fiyat düşürmüyorlar. Kendileri kaybediyor. çünkü her yer bajaj doldu taştı resmen. Şimdi dominar 400 modeliyle yine yamaya ve honda gibi firmalara darbe vuracaklar gibi gözüküyor. Uzmanlar Bajaj'ın bu hızla büyümeye devam ederse 10 yıl içinde dünyanın en büyük üreticisi olacağını söylüyor.
Biz tepkimizi Bajaj alarak koyabiliriz. Hiç bajaj almamış biri olarak Dominar 400 yada Pulsar 200 NS ABS düşünmeye ciddi olarak başladım.
Yamaha MT-25 düşünüyordum ama şuan ulan ben kerizmiyim ABS bile olmayan motora o paraları vereyim diyorum. Yarı yarıya ucuz ve kendini kanıtlamış bir Pulsar varken.
Dediklerinizde haklisiniz ancak Cumhuriyet Bayrami'nda 10 Kasim'da kortejler olusturan o binlerce motorcularin yuzde biriyle bile orgutlensek sesimiz cikar gorusundeyim. Sirf bu konuyu okuyup benimle ayni goruste olan onlarca kisi var, niye en ufak bir sey denemeden kesip atiyoruz?
Deneyelim hocam deneyelim ama şu an OHAL var hatırlatırım. 3-4 motordan/kişiden daha fazla olup eylem/itiraz/herhangi zıt bir şey yaptığınızda adamların isterlerse sizi direkt çetecilikten içeri alma imkanları var, sonra uğraşır durursunuz.
Ha zatwn OHAL olmasa da kimsenin birşey yaptığını görmedim, e öyle olunca da "ülen ben miyim mahallenin kerizi, herkes düzene uyup/alışıp bi şekilde keyfini sürmeye çalışırken ben niye değiştirmeye çalışarak hayatımı/zamanımı/kendimi heba ediyorum" diyerek o istemediğimiz/değiştirmeye çalıştığımız düzene katılıyor. Sonuç ise ortada.
Aslında Bajaj piyasaya girdiği yıldan beri bu yüksek fiyatlı firmaların korkulu rüyası oldu. fakat yinede fiyat düşürmüyorlar. Kendileri kaybediyor. çünkü her yer bajaj doldu taştı resmen. Şimdi dominar 400 modeliyle yine yamaya ve honda gibi firmalara darbe vuracaklar gibi gözüküyor. Uzmanlar Bajaj'ın bu hızla büyümeye devam ederse 10 yıl içinde dünyanın en büyük üreticisi olacağını söylüyor.
Biz tepkimizi Bajaj alarak koyabiliriz. Hiç bajaj almamış biri olarak Dominar 400 yada Pulsar 200 NS ABS düşünmeye ciddi olarak başladım.
Yamaha MT-25 düşünüyordum ama şuan ulan ben kerizmiyim ABS bile olmayan motora o paraları vereyim diyorum. Yarı yarıya ucuz ve kendini kanıtlamış bir Pulsar varken.
Herkez motoruna iyi baksın 2. El olarak satip yeni almasın
Yani bi motoru uzun yillar kullanin emin olun distribütör satışların düştüğü maddi olarak görüp piskolojik olarak baski altinda kalsın
Yeni motosikletlerin fiyatlarını çok önceden aşağı yukarı biliyordum, son zamanlarda konulara göz atarken herkesin "artık yeter yav" dediğini ve bazılarının da bu kişilere "anca konuşuyorsunuz biraz icraat yapın" dediğini gördüm. Ya abiler daha geçen gün taksicilere ötv'yi kaldırıp bmw taksiler aldıran devlete neden bizim alacağımız 250cc'lik makinenin 25-30 bin lira olmasına göz yumdurtalım? Gerçekten hiç birimiz bir şey yapmıyoruz, bu taksiciler minibüsçüler gibi dayanışma sergileyemiyoruz. Herifler iki yol kesiyor televizyona çıkıyor bir hafta sonra yasa yürürlüğe giriyor neredeyse.
Bizler çılgın herifleriz, buluşalım edelim sesimizi duyuralım derim ben, şahsen kıbrıstan atlayıp geleceğim böyle bir şey olursa. Belki biraz farkındalık yaratabilirim diye şansımı denemek istedim. Bir de kampanya başlattım, işe yaramıyor onlar demeyin en azından elde bir rakam oluyor. Hepinizi seviyorum, sevgiler, saygılar :mrgreen:
https://www.change.org/p/maliye-bakanlığı-motosiklet-ten-alınan-ötv-kaldırılsın
Bu yine iyi günlerimiz. Başkanlık sistemi geldiğinde işçiler değil zam almak, maaşlarını alamadıklarında bile itiraz edemeyecekler. Ama sorsan en çok onlar ister başkanlık sistemini :mrgreen:Deneyelim hocam deneyelim ama şu an OHAL var hatırlatırım. 3-4 motordan/kişiden daha fazla olup eylem/itiraz/herhangi zıt bir şey yaptığınızda adamların isterlerse sizi direkt çetecilikten içeri alma imkanları var, sonra uğraşır durursunuz.
Ha zatwn OHAL olmasa da kimsenin birşey yaptığını görmedim, e öyle olunca da "ülen ben miyim mahallenin kerizi, herkes düzene uyup/alışıp bi şekilde keyfini sürmeye çalışırken ben niye değiştirmeye çalışarak hayatımı/zamanımı/kendimi heba ediyorum" diyerek o istemediğimiz/değiştirmeye çalıştığımız düzene katılıyor. Sonuç ise ortada.