Fuardan GV 250 Alacağım Acil Akıl Danışıyorum

Cumartesi fuardan kesin motosiklet alacağım. 1.5 yıllık motosiklet tecrübem var. Ekipmanım tam. Tecrübeli forum üyelerinden yardım bekliyorum. :cat:

Sıfır 2016 Hyosung GV 250 alacağım tasarımı çok hoşuma gidiyor ancak çok çekiniyorum. Kronik olarak sıkıntı yarattığı, çok da kaliteli olmadığı yazıyor her yerde. 2016 model sıfır alırsam ne gibi sorunlar yaşarım? Tamir tadilattan anlayan biri değilim, tavsiye eder misiniz? Bana ne kadar sıkıntı yaşatır?

Sırf şu kronik sorunları var muhabbeti yüzünden Honda cbr 250, Daelim daystar 250, benelli tnt 250 gibi modellere bakıyorum. Onları da beğendim aslında.

Tarz ve görüntü olarak gv 250 yi çok beğendim ama sorun çıkartıyor konusu içime şüphe düşürüyor. Amacım 1.5-2 yıl sorunsuz, sıkıntısız kullanmak. Tabi lastik ve yedek parçada pek bulunamıyormuş. Tecrübeli, bilgili forum üyelerinin yorumunu, görüşünü bekliyorum. Çok teşekkürler. :rendeer:

Motosikleti
Hero X Pulse 200
selamlar, kronik sıkıntılardan korkma hepsi kolayca çözülecek şeyler. ben kendi motorum da hepsini yaşadım. zaten tahminimce 2016 modellerde çoğunu çözmüşlerdir, 2015 modellerde bu tür problemleri pek duymadım. kalitesizde değildir, parça kalitesi ve mühendislik açısında bence yüksek hacimli motor gibi üretmişler.

kronik sorunları kısaca yazayım;
-buji piposu çatlaması, 2 adet ngk sd05f buji piposuyla değiştiriyorsun orjinalleri sıkıntı kalmıyor, tavsiyem çatlamasını beklememek.
-konjektör yakması, her 20.000 km de konjektör yakar. orjinal konjektörün soketleri yanabiliyor yanmadan tamircide soketleri iptal edip yanmaz bant ile yenilemek gerekiyor. konjektör olarak 250 cc her hangi bir motorun konjektörü uyumludur.
- pis benzin kullanılan motorlarda oksijen sensörleri arızalanabiliyor, benim motor 32 binde ben bu sorunu yaşamadım.

genel olarak ateşleme sisteminde kaliteli parçalar kullanmak lazım, sorunlar bunun üzerine oluyor.

gelelim yedek parçaya, şu anda hava filtresini bile yan sanayi kullanmak zorundayım. yedek parçası yok, 1-2 tane internet sitesi var elinde bulunan parçaları satan o kadar ama ben 4 senelik kullanıcısıyım şu ana kadar gv 250 ye özel parça ihtiyacım olmadı, ihtiyaç duyulan parçalar üniversal genelde ve heryerde yan sanayide olsa bulunur. bu konuda böyle..

bursadaysanız yardımcı olurum.

selamlar, kronik sıkıntılardan korkma hepsi kolayca çözülecek şeyler. ben kendi motorum da hepsini yaşadım. zaten tahminimce 2016 modellerde çoğunu çözmüşlerdir, 2015 modellerde bu tür problemleri pek duymadım. kalitesizde değildir, parça kalitesi ve mühendislik açısında bence yüksek hacimli motor gibi üretmişler.

kronik sorunları kısaca yazayım;
-buji piposu çatlaması, 2 adet ngk sd05f buji piposuyla değiştiriyorsun orjinalleri sıkıntı kalmıyor, tavsiyem çatlamasını beklememek.
-konjektör yakması, her 20.000 km de konjektör yakar. orjinal konjektörün soketleri yanabiliyor yanmadan tamircide soketleri iptal edip yanmaz bant ile yenilemek gerekiyor. konjektör olarak 250 cc her hangi bir motorun konjektörü uyumludur.
- pis benzin kullanılan motorlarda oksijen sensörleri arızalanabiliyor, benim motor 32 binde ben bu sorunu yaşamadım.

genel olarak ateşleme sisteminde kaliteli parçalar kullanmak lazım, sorunlar bunun üzerine oluyor.

gelelim yedek parçaya, şu anda hava filtresini bile yan sanayi kullanmak zorundayım. yedek parçası yok, 1-2 tane internet sitesi var elinde bulunan parçaları satan o kadar ama ben 4 senelik kullanıcısıyım şu ana kadar gv 250 ye özel parça ihtiyacım olmadı, ihtiyaç duyulan parçalar üniversal genelde ve heryerde yan sanayide olsa bulunur. bu konuda böyle..

bursadaysanız yardımcı olurum.

Bilgi verdiğiniz için çok teşekkür ederim.

Mesela siz sayıyorsunuz ya buji piposu değiştir, konjektör yakar vb. ben bu terimlerin bile ne olduğunu bilmiyorum, ilk defa duyuyorum. Anahtarı çevirip süren kullanıcı tipiyim ben hiç bir teknik bilgim yok.

Bu bahsettiğiniz sorunları, motosikleti alır almaz servisine götürüp yaptırırsam, tahminen kaç TL ye gelir?

İstanbul'da oturuyorum :)

Merhaba daystar al çok daha kaliteli motor kronik arızası yok daystar sayfasını incele en son sayfalarda benim resimler ve kullanıcı yorumlarımı okumanı tavsiye ederim.

Motosikleti
Hero X Pulse 200
Bilgi verdiğiniz için çok teşekkür ederim.

Mesela siz sayıyorsunuz ya buji piposu değiştir, konjektör yakar vb. ben bu terimlerin bile ne olduğunu bilmiyorum, ilk defa duyuyorum. Anahtarı çevirip süren kullanıcı tipiyim ben hiç bir teknik bilgim yok.

Bu bahsettiğiniz sorunları, motosikleti alır almaz servisine götürüp yaptırırsam, tahminen kaç TL ye gelir?

İstanbul'da oturuyorum :)

iki tane buji piposu 50 lira falan, bujimarket.com'da satılıyor.
konjektör olayı ustasına göre değişir ben 80 liraya değiştirtmiştim, bu arada orjinal 240 lira falandır tabi bulabilirseniz :) kısacası ustasının insiyatifine kalmış birşey. konjektör hemen alır almaz değiştirmeniz gereken birşey değil dediğim gibi her 20 binde falan yanar, bu ertelenebilir birşey.

pipoları internetten sipariş edip gidip taktırabilirsiniz, başka yapmanız gereken birşey yok, bilinmedik benzin almayın yeter.

yedek parçası konusunda ne düşünüyorsunuz?

---------- Mesajlar birleştirildi - 01:52 ---------- bir önceki mesaj zamanı 01:50 ----------

Merhaba daystar al çok daha kaliteli motor kronik arızası yok daystar sayfasını incele en son sayfalarda benim resimler ve kullanıcı yorumlarımı okumanı tavsiye ederim.

eğer v motor takıntısı yoksa daystarda çok kaliteli motor.

Yedek parça sıkıntısı çekme durumu hiç başıma gelmedi o yüzden nasıl bir şey olacağını bilemiyorum.

V motor takıntım yok ancak biraz güç istiyorum 250cc ye göre. GV daha güçlü daystara göre o sebeple biraz daha tercih sebebi.

Motosikletin honda, yamaha, mondial gibi doğrudan yetkili servisleri var mı bir sorun olduğunda her zaman gidebileceğim?

Motosikleti
Hero X Pulse 200
Yedek parça sıkıntısı çekme durumu hiç başıma gelmedi o yüzden nasıl bir şey olacağını bilemiyorum.

V motor takıntım yok ancak biraz güç istiyorum 250cc ye göre. GV daha güçlü daystara göre o sebeple biraz daha tercih sebebi.

Motosikletin honda, yamaha, mondial gibi doğrudan yetkili servisleri var mı bir sorun olduğunda her zaman gidebileceğim?

var, istanbulda gv 250 için en popüler servis motopark/avcılar

Şunu da sormak istiyorum. Bu bahsettiğiniz sorunlar basit şeyler mi? Yoksa günlerce uğraştıran, parça bekleten şeyler mi? Ustaya gidip 5 dakikada çözülen ufak şeyler ise pek sorun olmaz.

Gv250 daystardan dahamı güçlüymüş :) hyosungun çift silindirin aldanma tamam anlıyorum hyo daha kalıplı gibi duruyor fakat görünüşü tam tersine çok kalas bence, sana bazı daystar kalite özellikleri
-ön Amortisör borusu çapları, 1100 dragstar kadar
-Ön çift disk. Arka disk fren
-Su soğutması motorun ömrünü uzatır
-Elektronik sistem, gösterge, enjeksiyon çok kaliteli
-krom aksamı çok kaliteli
Parçasıda bulunuyor bu arada.

Son düzenleme:
Motosikleti
BWS 100
Hahaha felis leo dur tamam kardes
Bunlar nasil yorumlar. Az kendi motosikletinizi elestirin. Guc olarak neredeyse ayni, sadece 2 nwM tork farki var. O fark da hissedilecek birsey degildir bence.
Gorunus dediginiz olay zaten goreceli. Kalastir malastir, gerek yok bunlara :)
elektronik aksam, gosterge enjeksiyon falan kaliteli olayini nasil olctun.

Sevgili (o,o);
2012 gv vardi 2 sene once. 1 sene bindim, aldigim gun 500 km yol yaptim. 2.el aldim.

Kanuni den gv ye gecmistim, benim icin devrimdi. Fren nedir, malzeme kalitesi nedir o buyuk farka sahit oldum.
1 sene boyunca hic ariza cikarmadi. Uzun Yola cok ciktim. Uzun yolda sabit 110 120 cok rahat gidersin.
Kullanicisi cok. Bende hic ariza yapmadi motosiklet. Hic birsey yani. Sadece yag degistir, benzin koy. Arkadas ogzcngdk uzun sure binmis. Olusabileceklerden bahsetmis. Bahsettigi arizalarda hic birsey. Kolayca halledilebilecek birsey.
Dedigin gibi ustaya goturulup 5 dakikada halledilecek seyler.
Hani parca beklemeni gerektirecek bir durum yok.

Daelimi hic bilmiyorum acikcasi, o yuzden ona karisamam. Ama tek silindir cruiser' da nasil olur bilmem, titresimi falan fazla olur gv'ye gore. V-twin duruyorken kenarda.

2 yil sorunsuz kullanir misin, kullanirsin.

Fuar fiyatı nedir? Ciddi bir indirim mi var fuarda hyosung gv 250'lerde.

Gv250 daystardan dahamı güçlüymüş :) hyosungun çift silindirin aldanma tamam anlıyorum hyo daha kalıplı gibi duruyor fakat görünüşü tam tersine çok kalas bence, sana bazı daystar kalite özellikleri
-ön Amortisör borusu çapları, 1100 dragstar kadar
-Ön çift disk. Arka disk fren
-Su soğutması motorun ömrünü uzatır
-Elektronik sistem, gösterge, enjeksiyon çok kaliteli
-krom aksamı çok kaliteli
Parçasıda bulunuyor bu arada.

Normalde bu motorun titreşimli olduğunu düşünüyordum ama sen Inazuma kullanıcısı olarak bundan rahatsız olmuyorsan ve konforlu diyorsan söyleyecek bir şey yok. Motoru takibe aldım. Seninkini bir gün denemem mümkün müdür ? Bu arada senin Inazuma beyazdı değil mi ? Bir kere sizin evin sokağında karşılaşmıştık.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar