Hasta hakları. Önemli!! Help me!!

Mersin İl Temsilcisi
geldim geldim...

hemen bir fizik tedavi kurumuna başvurun.
oradan, fizik tedavi rehabilitasyon almanızın gerekliliği konusunda rapor düzünlenmesini isteyin.
çok para kaldıracakları için, FTR klinikleri sana fazlasıyla yardımcı olacaklardır..

daha geniş ve detaylı bilgi için özelden yazınız..

geldim geldim...

hemen bir fizik tedavi kurumuna başvurun.
oradan, fizik tedavi rehabilitasyon almanızın gerekliliği konusunda rapor düzünlenmesini isteyin.
çok para kaldıracakları için, FTR klinikleri sana fazlasıyla yardımcı olacaklardır..

daha geniş ve detaylı bilgi için özelden yazınız..
Özelden yazdım oldumu bilmiyorum ilk size yazdım da. :)

Öncelikle herkese iyi akşamlar.

16.12.2016 tarihinde küçük bir kaza sonucu ayak bileğimi kırmıştım ameliyat olmuştum hatırlarsınız belki.

66 gün oldu yatıyorum evde. Şimdi sorum şu belki başına bu tarz talihsiz olay gelenler bana yardımcı olabilirler.

Bu süreçte 2 kez hastane kontrolüm vardı asistanlar suratıma bakmadı, film çekildi filme baktılar rapor yazdılar. Ne şikayetimi sordular nede olduğum ameliyat hakkında bilgi verdiler nede ayağımdaki vidaların ne zaman çıkıcağı hakkında bir bilgi.
Bugun kontrol günümdü. Gittim ama hala topal yürüyorum, canım yanıyor ve ayağım şişiyor. Bileğin kaynamış dedi göndermeye çalıştı. Ee rapor yazılcakmı dedim, hayır dedi.
Sebebini sorduğumda senin vakan için 2 ay yeterli ve 2 ay olmuş rapor yazamam dedi.

Hasta haklarına gittim o salladı bişeyler,gönderdi sağlık kurumuna. Oda doktor yalan söylemiş 12 aya kadar yapabilir dedi git benlik bi durum yok dedi. Doktora gittim yazamam dedi. Neyse bu hastane koridorları kaosu bitti kavga dövüş(her zaman yaptığım şey!) 6 günlük zar zor alabildim.

Yaptığım işi sordu kurye olduğumu söyledim. Yok bu vaka 2 ay yeterli tutturmuş!! Hayır zaten rapor parası ev kiramı bile karşılamıyor yatmak istemiyorum da ama sağlık problemim var. Zor yürüyorum ulan!!

Biraz uzun oldu ama nasıl bir yol izlemeliyim? Akıl akıldan üstündür. Sabahtan beri hiçbir kurumdan sonuç alamadım.

Selametle...

dostum oncelıkle gecmıs olsun Allah sıfa versın
sen hasta hakları doktor falan ugrasmakla ugrasma.oncelık senın saglıgın
ayak bılegı arsızdır hemen ıyılesır.herhengı bır komplıkasyon enfeksıyon olmaması muhım
yaklasık 6 ay sonra yandan yukarı kaval kemıgıne dogru caktıkları o uzun vıdayı almaları gerekır
bu ıslem cok basıttrı 1-2 dıkıslık bır kesık atıp ordan tornavıda cınsı bır aletle vıdayaı dondurerek alırlar
su donemlde kemıge cakılı vıda yerın bıraz sızlar acır bıryere carpmamaya ozen goster
obur yandan mutlak suretle ozelden yazıstıgın arkadasımın dedıgı gıbı bır fızık tedavı doktoruna gıdıp tedavı protokolune basla
zıra bılegın kıreclerın ve Allah muhafaza kıtlı kalabılır
bu rehabılıtasyon surecınde sana ft uzmanınn verecegı fızı hareketlerını kesınlıkle yap cevrende evınde sana yardımcı olabıleck bırıne de goster zıra yardım alamn gerekecek sanırım
6 aylık ıyılısme surecının sonunda zaten gıttın mı doktora senın vıdayı alır dert etme

dostum oncelıkle gecmıs olsun Allah sıfa versın
sen hasta hakları doktor falan ugrasmakla ugrasma.oncelık senın saglıgın
ayak bılegı arsızdır hemen ıyılesır.herhengı bır komplıkasyon enfeksıyon olmaması muhım
yaklasık 6 ay sonra yandan yukarı kaval kemıgıne dogru caktıkları o uzun vıdayı almaları gerekır
bu ıslem cok basıttrı 1-2 dıkıslık bır kesık atıp ordan tornavıda cınsı bır aletle vıdayaı dondurerek alırlar
su donemlde kemıge cakılı vıda yerın bıraz sızlar acır bıryere carpmamaya ozen goster
obur yandan mutlak suretle ozelden yazıstıgın arkadasımın dedıgı gıbı bır fızık tedavı doktoruna gıdıp tedavı protokolune basla
zıra bılegın kıreclerın ve Allah muhafaza kıtlı kalabılır
bu rehabılıtasyon surecınde sana ft uzmanınn verecegı fızı hareketlerını kesınlıkle yap cevrende evınde sana yardımcı olabıleck bırıne de goster zıra yardım alamn gerekecek sanırım
6 aylık ıyılısme surecının sonunda zaten gıttın mı doktora senın vıdayı alır dert etme

Bana vida seni rahatsız etmiyorsa kalabilir dedi. Şaşırdım. Yok 4 ay sonra, yok 5 ay sonra geliceksin alıcaz gibi bişey söylemedi. Bide çalışır rapor verdiği için artık kontrolde yok. Şimdi bu doktor nerden bilecek benim ayağımdaki son durumu, kim bana gel hastane vidalarını alalım diycek.

Kendimi kurbanlık koyun gibi hissediyorum.

Gören de memlekette bir o doktor kaldı sanır. Ağrınız mı var, doktorunuz sizle ilgilenmiyor mu? Başka bir doktora gözükün. Bu kadar basit.

Gören de memlekette bir o doktor kaldı sanır. Ağrınız mı var, doktorunuz sizle ilgilenmiyor mu? Başka bir doktora gözükün. Bu kadar basit.

Moralim bozuktu sayende gülebiliyorum. Malesef ameliyat sonrası ben başka doktor istiyorum deme gibi şansınız yok, olsaydı denerdik.

Bugun güzel bi insanla tanıştım yürekçe abi adam mersinden aradı, oda işin içinde az cok biliyor yardımcı oldu allah razı olsun, yardımcı olmayacaksanız boş yapmanın manası yok.!!

hocam 30 liraya rapor yazıyor özel hastaneler. Birde üniversite hastanelerini dene istersen tanıdığın varsa işini çözerler.
yanlış hatırlamıyorsam 15 haftaya kadar arka arkaya rapor alabiliyorsun ayağınızın düzelmesi için yeterli bir süre diye ümit ediyorum.

Öncelikle herkese iyi akşamlar.

16.12.2016 tarihinde küçük bir kaza sonucu ayak bileğimi kırmıştım ameliyat olmuştum hatırlarsınız belki.

66 gün oldu yatıyorum evde. Şimdi sorum şu belki başına bu tarz talihsiz olay gelenler bana yardımcı olabilirler.

Bu süreçte 2 kez hastane kontrolüm vardı asistanlar suratıma bakmadı, film çekildi filme baktılar rapor yazdılar. Ne şikayetimi sordular nede olduğum ameliyat hakkında bilgi verdiler nede ayağımdaki vidaların ne zaman çıkıcağı hakkında bir bilgi.
Bugun kontrol günümdü. Gittim ama hala topal yürüyorum, canım yanıyor ve ayağım şişiyor. Bileğin kaynamış dedi göndermeye çalıştı. Ee rapor yazılcakmı dedim, hayır dedi.
Sebebini sorduğumda senin vakan için 2 ay yeterli ve 2 ay olmuş rapor yazamam dedi.

Hasta haklarına gittim o salladı bişeyler,gönderdi sağlık kurumuna. Oda doktor yalan söylemiş 12 aya kadar yapabilir dedi git benlik bi durum yok dedi. Doktora gittim yazamam dedi. Neyse bu hastane koridorları kaosu bitti kavga dövüş(her zaman yaptığım şey!) 6 günlük zar zor alabildim.

Yaptığım işi sordu kurye olduğumu söyledim. Yok bu vaka 2 ay yeterli tutturmuş!! Hayır zaten rapor parası ev kiramı bile karşılamıyor yatmak istemiyorum da ama sağlık problemim var. Zor yürüyorum ulan!!

Biraz uzun oldu ama nasıl bir yol izlemeliyim? Akıl akıldan üstündür. Sabahtan beri hiçbir kurumdan sonuç alamadım.

Selametle...

Dostum 19 yıllık sağlık memuruyum
8 sene bilfiil acilservisler ve arama kurtarmada çalıştım
6 yıl ortopedi teknikeri olarak ameliyathanede çalıştım
senin yukarıda verdiğin bilgiler konuyla ilgili hiç bir yorum yapmama müsade etmiyor ki yeterli değil
soru şu sana doktor yalan söylüyor diyen şerefsiz (açık söylüyorum şerefsiz) seni kandırmış
sağlık raporları ile ilgili kanun değişti asistan hekimin sana rapor verme yetkisi yoktur
tek hekim sadece ve sadece 10 gün rapor yazabilir
senin bahsettiğin 12 ay için heyet raporu gerekmektedir
heyet raporu için en az 3 uzman ortopedist imzası şarttır
en son 2013 yılında patlak veren sahte rapor skandalından sonra hiç bir hekim senin durumundaki bir kişiye ameliyat sonrası 2 aydan fazla rapor vermez
çünkü bütün doktor raporları daha sonra bir kurul tarafından incelenir ve bir hata varsa bu hata sonucu oluşan maliyet doktora ödettirilir
tekrar ediyorum
yukarıda verdiğin bilgilere dayanarak sana verdikleri rapor yeterli ve fazlasını asla verilmeyeceğini bil
sana ortopedinin yapacağı hiç bir işlem kalmamıştır.
ha dersen ki lan ayağım ağrıyor perişanım diyorsan artık fizik tedavi kısmına başvur
hastaneye yatış yaparsın tedavi sürecini yatışlı geçirirsin

bana hiçbir bilgi verilmedi konusunda çok uzun uzadıya bişeyler yazardım fakat canın çok sıkılır
bu arada ameliyat olduğun hastaneyi belirtirsen memnun olurum

senin yukarıda verdiğin bilgiler konuyla ilgili hiç bir yorum yapmama müsade etmiyor ki yeterli değil
soru şu sana doktor yalan söylüyor diyen şerefsiz (açık söylüyorum şerefsiz) seni kandırmış
sağlık raporları ile ilgili kanun değişti asistan hekimin sana rapor verme yetkisi yoktur
en son 2013 yılında patlak veren sahte rapor skandalından sonra hiç bir hekim senin durumundaki bir kişiye ameliyat sonrası 2 aydan fazla rapor vermez
çünkü bütün doktor raporları daha sonra bir kurul tarafından incelenir ve bir hata varsa bu hata sonucu oluşan maliyet doktora ödettirilir
tekrar ediyorum
yukarıda verdiğin bilgilere dayanarak sana verdikleri rapor yeterli ve fazlasını asla verilmeyeceğini bil
ha dersen ki lan ayağım ağrıyor perişanım diyorsan artık fizik tedavi kısmına başvur

bana hiçbir bilgi verilmedi konusunda çok uzun uzadıya bişeyler yazardım fakat canın çok sıkılır

İstanbul Bakırköy Sadi konak. Acil e blok. Gecen kontorulde asistan tek kalemle 1 aylık rapor verdi. Bana doktorun yalan söylüyor diyen o şahız necidir bilmem ama tek dediği yazabilir yalan söylüyor demesi. D blok sağlık kurulu isterseniz isimde paylaşabilirim. Asistana tekrar sağlık kurulu böyle böyle dedi değimde ise çağır gelsin demesi.
Şuan bimere şikayet edildi, 184'e şikayet edildi bütün kurumlara yazıldı.

Asıl ben hastane hakkında surda bişeyler yazsam millet yarın özel sağlık sigortası yaptırır. Kibar oldukça ters cevap aldım, teşekkür ettikçe cevap alamadım. Tek ben değil yanımdaki hastalarda aynı sorunu yaşadı.

---------- Mesajlar birleştirildi - 22:40 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:26 ----------

Benim söylediklerimde eğerki şüpheniz varsa buyrun yarın gidelim hastaneye, çıkıştada yemekler benden abicim. :)

Bakın sizin verdiğiniz bilgilerin 10da 1'ini hastanede duymadım.
Beni öyle hastane koridorlarında kavga eden, doktor söven tiplerle karıştırmayın sakın. Ameliyat masasına oturduğumda 'merhaba iyi günler iyi calışmalar' dediğimde aldığım sıfır tepki sağlık personeline olmayan saygıyı gösterdi bana.

Kırık ayakla 4 tane blok gezip, doktorun yalan söylüyor diyen kadının yerinde olmaması ve torunlarının aşılarıyla ilgilenmesi, benim suratıma bakmadan ayak üstü göndermesi beni öfkelendiren.

Ameliyat sonrası başka doktor isteme hakkınız var. Ameliyat oldum, şikayetim geçmedi dersiniz. Doktor seçme hakkımız var.

İstanbul Bakırköy Sadi konak. Acil e blok. Gecen kontorulde asistan tek kalemle 1 aylık rapor verdi. Bana doktorun yalan söylüyor diyen o şahız necidir bilmem ama tek dediği yazabilir yalan söylüyor demesi. D blok sağlık kurulu isterseniz isimde paylaşabilirim. Asistana tekrar sağlık kurulu böyle böyle dedi değimde ise çağır gelsin demesi.
Şuan bimere şikayet edildi, 184'e şikayet edildi bütün kurumlara yazıldı.

Asıl ben hastane hakkında surda bişeyler yazsam millet yarın özel sağlık sigortası yaptırır. Kibar oldukça ters cevap aldım, teşekkür ettikçe cevap alamadım. Tek ben değil yanımdaki hastalarda aynı sorunu yaşadı.

---------- Mesajlar birleştirildi - 22:40 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:26 ----------

Benim söylediklerimde eğerki şüpheniz varsa buyrun yarın gidelim hastaneye, çıkıştada yemekler benden abicim. :)

Bakın sizin verdiğiniz bilgilerin 10da 1'ini hastanede duymadım.
Beni öyle hastane koridorlarında kavga eden, doktor söven tiplerle karıştırmayın sakın. Ameliyat masasına oturduğumda 'merhaba iyi günler iyi calışmalar' dediğimde aldığım sıfır tepki sağlık personeline olmayan saygıyı gösterdi bana.

Kırık ayakla 4 tane blok gezip, doktorun yalan söylüyor diyen kadının yerinde olmaması ve torunlarının aşılarıyla ilgilenmesi, benim suratıma bakmadan ayak üstü göndermesi beni öfkelendiren.

bakın tekrar söylüyorum verdiğiniz bilgiler doktorun size rapor vermemesinden kaynaklı şahsi muhabbetleriniz
ben sizin tıbbı bilgilerinizi soruyorum
ASİSTAN HEKİMİN KANUNEN RAPOR VERME YETKİSİ YOKTUR
size verilen raporun incelemesini yaparsanız yazılan raporun en az 2 imzalı heyet raporu olduğunu görürsünüz
KANUNEN TEK HEKİM HİÇ BİR ŞART ALTINDA 19 GÜNDEN FAZLA RAPOR YAZAMAZ 20 GÜN HEYET RAPORUDUR

size yolunu söylüyorum Fizik tedavi kliniğine başvuracaksınız onlar size yatış yapacak gerekirse onlar size rapor verecek
ortopedik açıdan size yapılacak hiçbir resmi işlem kalmamış

ayrıca belirtmek istiyorum
RESMİ OLARAK ASİSTAN HEKİMİN SİZİ MUAYENE ETME VE BİLGİ VERME YETKİSİ YOKTUR
bun yüzden uzman hekimle görüşme talebinde bulunacaksınız
bakın işlem yaptığınız yerde size yapılan işlemleri asistan bile yapsa evraklarınızı inceleyin uzman bir doktor yapmış gibi gösterilir

ben şahsım üniversite hastanesinde çalışıyorum ve polikliniğe asistanlar bakıyor kendi hastamı götürdüğümde hiç bir şart altında asistana muayene ettirmem çağır burada hangi hoca görevliyse gelsin baksın diyorum ve gelip bakıyor çünkü kanun böyle

bakın tekrar ediyorum eğer sonuç almak istiyorsanız FİZİK TEDAVİ BİRİMİNE başvuracaksınız

Mersin İl Temsilcisi
tekrar ediyorum

ivit..
FTR :)
fazla kafa bulandırmaya gerek yok.
yoksa, kaza sonrasında, psikolojik destek adı altında da ( bayılma ya da belirli davranış bopzuklukları sergileyip rapor almak mümkün )

Batı ülkelerinde olsa, "Dr yalan söylemiş aslında rapor verebilir" diyen o şahsı 1 saat içinde kapının önüne koyarlar. Bir insanın ekmek yediği tekneye pislemesi nasıl bir davranış biçimidir ?? O sekreterimsi kişiyi bırakın, bir Dr başka bir Dr için herhangi bir yargılayıcı cümle kuramaz, elinde çok sağlam tıbbi ve hukuki gerekçeleri olması gerekir, yoksa adamın elinden mesleğini alırlar, öyle ulu orta dedikodu yapılmaz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar