Param var motoru alamıyorum kafayı yiyicem

https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-mondial-hatasiz-kusursuz-401093595/detay iyi günler bu motoru düşünüyorum motor servisi satıyor sizce alınır mı ilk motorum
2500 liraya anlaştım arkadaşlar, abiler. yalnız bir sıkıntı var babamı arayıp motoru alıyorum motoru senin üstüne yapalım sigorta bende yüksek çıkıyor sigortayı da senin üstüne yapalım dedim, o da motordan vazgeçmemi söyledi " vazgeç şu motordan param gelsin araba alayım sana " dedi birşey diyemedim ama motora binmeyi arabaya binmekten daha çok seviyorum, hergün yol parasına 10 lira vermekten bunalım geçiricem birde ne zaman alacağı meçhul

Baban doğru söylemiş :) bu mondiale başlarsan iflahını keser valture için pek kulanıcı dostu deyil diyorlar

Yerinde olsam bajaj discoveri 125 st 2 el almaya bakardım temizinden

E babanıda sen ikna edicen ilede motor ölsemde motor kalksamda moturrrrrrrrrrr dicen :)

Baban doğru söylemiş :) bu mondiale başlarsan iflahını keser valture için pek kulanıcı dostu deyil diyorlar

E babanıda sen ikna edicen ilede motor ölsemde motor kalksamda moturrrrrrrrrrr dicen :)

Yok Vulture çok kullanıcı dostudur. Ben 12 bin km kullandım. 2 kez yolda kaldım birinde benzin bitmişti, diğerinde benzin musluğu kapanmıştı. Yani yolda kalmadım. Eşşeğe biner gibi bindim, çukur tümsek önemsemedim. Araziye girdim, her şeyi yaptım anlayacağın, ve bozulmadı. Sattığımda alan arkadaş motordan anlıyordu ve çok beğenerek almıştı.
Eksi yönlerine gelince, 4 litre yakıtı göze al, bir miktar titrer, ön farı iyi aydınlatmaz. Motorun ebatı biraz ufaktır. Lastikler CST marka tescilli naylon. 12 bin km kullandım, her şartta kullandım, lastik falan da yaktım, eskimedi :sunny: Çünkü tutunma sıfırdı. Değiştirmeni öneririm. Haliyle lastik masrafı çıkabilir.

Gelelim senin soruna, babanla arandaki mesele, ama ikna etmek için uğraşmalısın. Bu forumda kaç kişinin ailesi yekten "tamam alalım" veya "tamam al" demiştir ki?

s1000rr mı yoksa panigale mi karar veremiyorum diye bir soru bekliyordum ne yalan söyleyeyim

Rahmetli babamın sözünü dinlemediğim her durumda daha sonra haklı olduğunu anlamıştım. Bazen kısa bir zaman sonra, bazen yıllar sonra. 1991 yılında motosiklet almama karşı çıkmıştı. Henüz bir sıkıntı olmadı. İnşallah bu konuda haklı haklı çıkmaz :)
Yarın fuara gidip kedi ciğere bakar gibi motosikletlere bakacağım. Neden mi? Çünkü yeni motosiklet alacak param yok. İşin iyi tarafından bak. Hiç olmazsa paran var.

Rahmetli babamın sözünü dinlemediğim her durumda daha sonra haklı olduğunu anlamıştım. Bazen kısa bir zaman sonra, bazen yıllar sonra. 1991 yılında motosiklet almama karşı çıkmıştı. Henüz bir sıkıntı olmadı. İnşallah bu konuda haklı haklı çıkmaz :)
Yarın fuara gidip kedi ciğere bakar gibi motosikletlere bakacağım. Neden mi? Çünkü yeni motosiklet alacak param yok. İşin iyi tarafından bak. Hiç olmazsa paran var.

Bırak yarın fuara gidip motor almayı, yarın, sonraki gün, bir ve iki sonraki gün için fuara gitmeye bilet alacak param yok. Ne de olsa ne motor ne aksesuar alacağım 200-250 tl parayı daha somut şeylere harcarım diye düşünüyorum.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.

"Bana ne, bana ne, utuyle oynamak istiyom ben" diyen dort yasinda bir cocukla ayni seviyede ikna kudreti olan bir arguman olmus...

Daha ikna edici bi argumana ihtiyac olabilir... benden soylemesi :)

"Laf soyleyecegine cozum onersene" diyebilirsiniz, de aklima bisey gelmiyor. Baba'nin dedigi olmali bence...

---------- Mesajlar birleştirildi - 22:08 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:06 ----------

ikinci motosikletimi universite yillarinda almis olsaydim muhtemelen bu satirlari yazamiyor olurdum diye tahmin ediyorum. Istemez miydim? Tabii ki isterdim... Ama eminim hayirli olmazdi benim icin... Sukur sakat degilim, yasiyorum...

Bırak yarın fuara gidip motor almayı, yarın, sonraki gün, bir ve iki sonraki gün için fuara gitmeye bilet alacak param yok. Ne de olsa ne motor ne aksesuar alacağım 200-250 tl parayı daha somut şeylere harcarım diye düşünüyorum.

Bir an param yok kısmına "oha, tenereye biniyor, fuara gidecek parası yok :S" tepkisi verdim. Allahtan harcama tercihinizin bu yönde olduğunu belirtmişsiniz :D

COQ

Motosiklet Eğitmeni
Babaların hep gelecek parası vardır ve o para hiç bir zaman gelmez.
40 yaşından sonra motora heves edip binen abilerine sor bak hepsinde vardır aynı babadan.:)
Böyle böyle geçer gider gençlik.
Kırkından sonrada kıçına yak kınayı derler bizim orda.:)

Ah şu babalar!

Ben yaptım öyle bir hata sakın babanın üstüne yapma ruhsatı
kendi malı gibi davranır satmak istersin satamazsın
1 yıl sonra dayanamadım kendi üstüme aldım
Babama 615 lira çıkarken bana 660 lira çıktı boşuna kapris çekmişim yaş 23 ilk poliçem

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Babaların hep gelecek parası vardır ve o para hiç bir zaman gelmez.
40 yaşından sonra motora heves edip binen abilerine sor bak hepsinde vardır aynı babadan.:)
Böyle böyle geçer gider gençlik.

Ah şu babalar!
Bir insan kırk yaşına kadar hâlâ babasına bağımlı kalıyorsa, motosiklet kullanmayı da hakketmiyordur zaten.

İşini kurarsın, hayatını kazanırsın, karar verir ve motosiklet alırsın. Tabii ki babanın da fikrini alırsın. Zaten o durumda baba emir değil, fikir ve tavsiye verir.

Ama baba evinde kalip madden ona bağımlı olduğu müddetçe "bana ne bana ne ben motosiklet istiyom" diye mızıklamanın da çok saygıdeğer bir tarafı yok tabii ki...

az daha koy cr1 , pars ve ya zone180s bak... koyamıyorsun kuba xr125 bak onuda koyamıyorsan al bi cg çek baba altında 65.5 set tek teker gezeriz yan yana..

40 yaşından sonrayı küçümsememek lazım. 40 yaşından sonra hayata daha temkinli yaklaşılır, dolayısı ile motosikletin asıl keyfi o zaman çıkar. Bilhassa 40 yaşından sonra hayatta pek çok şeyden daha fazla keyif almaya başlanır.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar