Bu işi düello çözer gençler.
Her zaman ki gibi 'ben varım' diyorum.
Bu işi düello çözer gençler.
size nc tokadı lazım
size nc tokadı lazım
İlk düşmede altında kalman normal..
Kaç kere düştüm hatırlamıyorum.
Artık düşerken nasıl düşeceğimi ayarlıyorum. Gerekirse motor yatmadan yada kaçış yoksa motoru terk ediyorum.
Kaza kaçınılmaz ise kafanızda saçma sapan şeyleri düşünmektense kontrol halen sizdeyken kendinizi güvenli bir yere atın.
Motordan uzaklaşın.
Arabaya arkadan çarpacaksanız peglerin üzerinde ayağa kalkın ve temas anında aracın üzerinden aşırın kendinizi.
Motorun üzerinde kalıp araca sizde çarpmayın.
Tekerler kaydı yapacak bi şey yok ise yatacağınız yönün aksi tarafındaki PEG i ayağınızla iterek (tekmeleme) alt ta kalacak bacağınızı motor tam olarak yatmadan kurtarın altından.
Aniden kedi köpek fırladı, çarpın.. Saçma sapan bir kontra ile kurtaracam diyerek belirsiz bir şekilde düşüp savrulmaktan iyidir.
Aşırı süratlisiniz ve önünüzde beliren bir engel hiç bir şey yapamazsanız arka frene basarak motoru yatırın, peg tekmeleyip motordan uzaklaştırın kendinizi. Motordan daha kısa sürede duracaksınız. (Umarım ekipman vardır)
Düştükçe kendinize göre yeni hamleler keşfedersiniz. Tecrübe artar.
En son arkadaşın motoruyla şehir içinde 50 km ile giderken refüj sulaması asfaltı göl yapmış. Önümde servis otobüsü. Arka frene dokundum ama motorda ABS yok motorun kıçı yanıma geldi. Ön frene bassam kontrolsüz düşecem. Freni bıraktım arka yerine geçti ama çarpma kaçınılmaz Motor halen gidiyor.
Ellerimi seleye koyarak geriye doğru atladım üzerinden motor yatarak otobüsün altına girdi. Bende kıçımın üzerine otururarak kaydım o ıslak zeminde. Takla atmadım hızım yoktu. Arka cebimdeki telefonun üzerinde kaymışım. Telefon istemeden kıçımı kurtardı ve pert oldu.
Eğitim honda yamaha vs. bunların hiç biri insanın aklına gelmiyor o 1-2 SANİYE içerisinde.
En güzeli bu merete biniyorsan kendi tekniğini kendin geliştirmelisin.
En iyi senaryo için de, en kötü senaryo içinde..