Siyah Pulsar için alıcağım ekipmanlar.

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
Hocam 200 euroluk bir ürün için vergi ne olur?

Önemli not: son vergiler ve euro kurları sonrası alışveriş yapmadığım için sadece teorik olarak biliyorum. Pratikte saçma sapan şeyler eklemiş olabilirler. Araştırmanızda fayda var.

Ürünü avrupa ülkesinden alacağını varsayıyorum. Etiket fiyatı €200+kargo ücreti olan ürün, €160 a düşecek*

€160 üzerinden %35 gümrük vergisi (€56 ) eklenecek, toplamda €216 + kargo ücretine denk gelecek.

*avrupa ülkesine vergi ödemiyorsun, (vergi dahil olan ürünlerden (genellikle hepsi), etiket fiyatı üzerinden %20 aşağı düşüyor )

Eski yasayla hesap: €185 + kargo ücreti oluyordu, geçmişte kaldı tabi :/ ~€20 ya çökmüş devlet :D

Son düzenleme:
Önemli not: son vergiler ve euro kurları sonrası alışveriş yapmadığım için sadece teorik olarak biliyorum. Pratikte saçma sapan şeyler eklemiş olabilirler. Araştırmanızda fayda var.

Ürünü avrupa ülkesinden alacağını varsayıyorum. Etiket fiyatı €200+kargo ücreti olan ürün, €160 a düşecek*

€160 üzerinden %35 gümrük vergisi (€56 ) eklenecek, toplamda €216 + kargo ücretine denk gelecek.

*avrupa ülkesine vergi ödemiyorsun, (vergi dahil olan ürünlerden (genellikle hepsi), etiket fiyatı üzerinden %20 aşağı düşüyor )

Anladım hocam.Size zahmet linkteki ürünü bana yorumlayabilir misiniz?
Gümrük vergisi dışında bir vergi ödüyor muyum?
Bu ürün herşey dahil kaça patlar? (Tahmini)
https://www.fc-moto.de/en/Icon-Airframe-Black-Matt

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
Almanya'dan tanıdık alıp kargolasa vergi alınıyor mu yine de ?
2016 yada öncesinde sorsaydın vergi alınmaz, anlaşmazlık çıksa dahi posta ofisindeki adama mevzuyu anlatır ücret ödemeden alırsın derdim.

2017 ne diyeceğimi bilmiyorum. Bu aralar devlet beni çok pis g.t ediyor.

Eldivende hiç koruma yok. Dainese almak yerine koruması olan yine uygun fiyatlı bir eldiven bakabilirsin.

2016 yada öncesinde sorsaydın vergi alınmaz, anlaşmazlık çıksa dahi posta ofisindeki adama mevzuyu anlatır ücret ödemeden alırsın derdim.

2017 ne diyeceğimi bilmiyorum. Bu aralar devlet beni çok pis g.t ediyor.

Hatun şuan orada. Alpinestar faster botu 60€ gibi süper fiyata aldım. Gelirken onu getirecek ama o buradayken uygun ekipman bulursam kaynanaya aldırıp kargolatmayı düşünüyordum.
Aslında neler olduğunu görmek için bir kargo yaptırsam mı ?
Vergi almazlar ise çok uyguna daha kaliteli ekipman dizmiş olurum.

AGV kaskın beyazını kasımda 580TL'ye almıştım.
Güzel ve kullanışlı, tavsiye ederim.

Bu gümrük işi kafamı çok kurcalıyor, mesala Kayseri'de ya da Konya da yaşayan birinin postası takıldı;
-Bu şehirlerin gümrük müdürlüğü'ne gönderiyorlar mı?
-Göndermeden iade gönderdikleri oluyor mu ?
-Bu ürünler euro üzerinden aldığımızda kuru neye göre hesaplıyorlar?
-Bankalar veya gümrük müdürlükleri bu kurlardan hangisini esas alıyor ?
-Gümrüğe takılmaması için (bir ihtimal) ekipmanları sırası ile mi göndermek lazım ? :)

Eldiveni ilk motora başladığımda tecrücesizlik sonucu aldım. Kötü değil ancak soft korumalara sahip. O paraya çok daha iyi korumaları olan, özellikle avuç içi korumaları olan tercihen deri eldiven alın bence.

Ekipmana vereceğim en fazla fiyat bu ürünlerdeki fiyatlar. Siyah pulsar alıcam. Eski ekipmanlarımıda yenilemek istiyorum çok adiler.

Kask:
http://www.motosikletaksesuarlari.com/AGV-Kask-K3-SV-Siyah-Gunes-Vizorlu-Kapali-Kask_9191.html

http://www.motosikletaksesuarlari.com/Nolan-N87-Classic-N-Com-3-Parlak-Siyah-Kapali-Kask_27584.html

Mont:
http://www.motosikletaksesuarlari.com/Venom-Texas-Sentetik-Deri-Motosiklet-Montu_27521.html
http://www.motosikletaksesuarlari.c...T-MONTU-DYNAMIC-FiLELi-SiYAH-KIRMIZI_779.html

Eldiven:
http://www.motosikletaksesuarlari.com/Dainese-Yazlik-Baharlik-Eldiven-Desert-Poon_8808.html

Siyah deri hoşuma gitti . Yaz ve bahar için böyle bir mont almak istiyorum . Kullananlar var mı ? Yazın çok terletiyor mu ? Bu arada sıcağı seven biriyim. Yazın öyle sadece çok sıcak olmasın yeter ve baharda beni tutsun. Kaskta ise ikisinin arasında kaldım. Eldivende ise gözüme bu takıldı.

Pantalon ve botu bir sonraki etapta almayı düşünüyorum.

---------- Mesajlar birleştirildi - 18:53 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:52 ----------

Farkedilebilirlik ve yazın sıcak çekmeme adına ekipmanlarınızdan bazılarını daha açık renkler seçin derim. Motosiklet siyah , siz siyah kap kara olursunuz :)

COQ

Motosiklet Eğitmeni
Siyah motor-siyah ekipman pek akıllıca bir iş değil.
Resmen kimse beni görmesin diye uğraşmış oluyorsunuz.
Güvenlik için bir dünya para harcayıp güvenliğin en önemli unsuru olan görünürlüğü kaybetmek mantıklı değil.
Üstelik siyah renk kısa sürede üstünüzdekileri eskiciden almışsınız gibi bir görünüm oluşturuyor.
Benim tavsiyem renkli kıyafet ve kaska yönelmenizdir.

Siyah motor-siyah ekipman pek akıllıca bir iş değil.
Resmen kimse beni görmesin diye uğraşmış oluyorsunuz.
Güvenlik için bir dünya para harcayıp güvenliğin en önemli unsuru olan görünürlüğü kaybetmek mantıklı değil.
Üstelik siyah renk kısa sürede üstünüzdekileri eskiciden almışsınız gibi bir görünüm oluşturuyor.
Benim tavsiyem renkli kıyafet ve kaska yönelmenizdir.

Ya öylede . Açık renkleri hiç sevmiyorum. Giyimimde bile genellikle siyah,koyu kırmızı, koyu lacivert, koyu yeşil,Gri renkleri kullanıyorum. Şimdi renk karmaşası olan kaskları da hiç almak istemiyorum. Beyaz iyi güzelde çok klasik geliyor. Ama montun kırmızı çizgilisini almayı düşündüm zaten.

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
Hatun şuan orada. Alpinestar faster botu 60€ gibi süper fiyata aldım. Gelirken onu getirecek ama o buradayken uygun ekipman bulursam kaynanaya aldırıp kargolatmayı düşünüyordum.
Aslında neler olduğunu görmek için bir kargo yaptırsam mı ?
Vergi almazlar ise çok uyguna daha kaliteli ekipman dizmiş olurum.
Aksiyon arıyorsun sanırım :D, varsa birileri atsın çantaya getirsin uğraşma, tanıdık yoksa devlete öpücüğü istesende istemesende vereceksin.

Bu gümrük işi kafamı çok kurcalıyor, mesala Kayseri'de ya da Konya da yaşayan birinin postası takıldı;
-Bu şehirlerin gümrük müdürlüğü'ne gönderiyorlar mı?
Gümrüğe takıldığında ufak çaplı için ürüne el konulmuyor. en kötü ptt dağıtım yerine gidip orada derdini anlatıp vergisini ödeyip alıyorsun. (alıyor dun.)

-Göndermeden iade gönderdikleri oluyor mu ?
Yasaklı ürün değilse hayır.

-Bu ürünler euro üzerinden aldığımızda kuru neye göre hesaplıyorlar?
O günku/anki efektif kur oranına.

-Bankalar veya gümrük müdürlükleri bu kurlardan hangisini esas alıyor ?
efektif kur baz alınmasına rağmen, ödeme esnasında yapıkredi fazla çakıyor. (saçma sapan işlem ücretlerini kur dönüşümü içerisinde gösterip paraya çöküyor p!cler.)
-Gümrüğe takılmaması için (bir ihtimal) ekipmanları sırası ile mi göndermek lazım ? :)
senelik 5 adet limitten fazlası ticari sayılıyor, ayrıca kargo ücretin daha fazla olur, ancak para senin keyif senin :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar