Kendi işini yapsan da zengin köle olursun en fazla. Patrona mesai kısıtlaması da yok. Çalışmadan bişey olmuyo bu hayatta.Biz işçiler bildiğiniz beyaz köleyiz
Kendi işini yapsan da zengin köle olursun en fazla. Patrona mesai kısıtlaması da yok. Çalışmadan bişey olmuyo bu hayatta.
Bayadır kendi işim için uğraşıyorum. 10 gündür yatıp kalkıp çalışıyorum günde 12 saati geçiyordur çok rahat, son 3 gündür de 5-6 saatten fazla uyumadım. Nerde kaldı insan hakları, tatil günleri, mesai falan :cherry: Günde 5-6 saat çalışınca işler gerçekten yürümüyor.Çalışmak güzel şey, ama neden 2 saat çalışıp mesaileri bitiremiyoruz? Biz dünyaya çalışmaya mı geldik? Biz insanlar sosyal yaratıklar değil miyiz? Günümüzün önemli bölümünü insanlararası ilişkiler kurmaya ayırmamız gerekmiyor mu?
Çalışmak güzel şey, ama neden 2 saat çalışıp mesaileri bitiremiyoruz? Biz dünyaya çalışmaya mı geldik? Biz insanlar sosyal yaratıklar değil miyiz? Günümüzün önemli bölümünü insanlararası ilişkiler kurmaya ayırmamız gerekmiyor mu?
Kafesleri kim açabilir ? ancak genç ve bekar olanlar. Bizim gibi ülkelerde evliliğe aileye önem verilir çünkü gençler bekarken hayatı rahatça deneyimleyemesin, evlenmek zorunda hissetsin genç yaşta. Sonra ailenin ve çocukların geçim derdinden çalışma şartları sorgulanmadan bir ömür geçer. Tabiki başına bir iş kazası gelmezse.Evet ama bunun farkina varabilmek icin once kafesleri acip bir disari cikmak gerekiyor. Kafesler simsiki kapali, kafayi uzatana da hemen nasihatlar gelmeye basliyor, is ahlakina dikkat et, biz senin yasindayken oyle miydik, bu yere gelinceye kadar neler gorduk vs, kafese yillar once girenler artik onun bekcileri sayilirlar, yeni girenlere kafes hakkinda faydali bilgiler veriyorlar.
Çalışma şartları, mesai saatleri gibi kavramlar devlet denetimi ya da işverenin insafına bırakılıp düzelmesi beklenilirse daha çok beklersiniz.
Ağır çalışma koşullarını yaratan bizzat toplumun kendisi.
Toplum akşam 19.30'dan sonra alışverişi kesse, pazar günleri asla alışveriş yapmasa ne bu mesai sömürüsü kalır ne de durup dinlenmeden çalışmaktan kaynaklanan sağlık sorunları.
Yani toplum ne yapıyorsa kendine yapıyor.
Hani bir sürü protestolar, kampanyalar falan başlatılıyor ya sosyal medyada orda burda.
İşte asıl kampanyayı bu alışveriş manyaklığı için yapmak gerekiyor.
Prensip edinin.
Akşam 19.30'dan sonra asla bir şey almayın.
Pazar günü açan işyerlerinden alışverişi kesin.
En geç altı ay içerisinde önce kendiniz rahat edersiniz, sonrasında da işçi sömürüsünü engelleme konusunda büyük bir adım atmış olursunuz.
Stres biter. Dinlenmiş bünyelerden daha kaliteli hizmet alırsınız.
Dışarda gülümseyen insanlar görmeye başlarsınız.
Bunun ne demek olduğunu bile bilmiyorsunuz değil mi?
Tabi tüm bunların olabilmesi için kollektif hareket etmek gerekiyor.
Bizim toplum bunu becerebilir mi bilmiyorum.