- Motosikleti
- Çükü Olanın Dükü Olur.
Bekar arkadaşlar,çalışan, aza kanaat eden biriyle evlen.
Tam aksine aklı az, baba parası ve varlığı bol biriyle evlenin. Olmadı boşanıp nafaka alırsınız. :cat:
Bekar arkadaşlar,çalışan, aza kanaat eden biriyle evlen.
hocam faize girmemek istemeniz cok guzel. su an degil ama bir sene sonra emin evim sirketinin sistemlerine katilmayi dusunuyorum. tavsiye edebilirim.
Sayın hotrob, faiz, şanş oyunu v.s. gibi şeyleri istememe nedeniniz eğer inançlarınız gereği ise; altının taksitle alınması da dinen uygun değildir bilginize.
Altının peşin fiyatina yani tek fiyat ile 4 taksitle alinmasina haram diyen bi beyyine bilmiyorum. Varsa bu konuda bi illet kesinlikle bu istende cayarim.
Sayın hotrob, faiz, şanş oyunu v.s. gibi şeyleri istememe nedeniniz eğer inançlarınız gereği ise; altının taksitle alınması da dinen uygun değildir bilginize.
Altının peşin fiyatina yani tek fiyat ile 4 taksitle alinmasina haram diyen bi beyyine bilmiyorum. Varsa bu konuda bi illet kesinlikle bu istende cayarim.
Teşekkürler degerli yorumun için. Evet isyerinden bi arkadaşım ev aldı. 4 taksidi kalmışti. Oda tavsiye ediyordu.tabi biraz sıkıştiriyor geliri o da olsun kira oduyon düşün demişti. Ev harici motora da varmi?)
h.burada gibi sitelerden 4 taksitle v.s. almayı düşündüğünüzü yazmışsınız, kredi kartıyla almayı düşünüyorsunuz doğru mu ?
http://www.sabah.com.tr/ekonomi/2013/12/21/diyanet-kredi-kartiyla-altin-satilmaz
http://www.fetva.net/yazili-fetvalar/kredi-karti-ile-taksitli-altin-satin-almak-caiz-mi.html
Keşke doviz de taksitle alinsaydi. Şebek etti bu ülke beni. Nerden tutsam.elimde kalıyor. Vay leler:
doviz de haram oluyor altin gibi. senetle pulsar veriliyor bayiiden ona bakin isterseniz![]()
Hocam.ALLAH GELECEĞİ BİLMEZ diyen birinden mi fetva getirdiniz?![]()
1) senetle fahiş miktarda pulsar vs.
2)bizim bankamizdan kredi çek mecbur cekicen
3) sus fakir otur evinde koleliğe devam motor da neymiş icat cikartmar:
hocam faize girmemek istemeniz cok guzel. su an degil ama bir sene sonra emin evim sirketinin sistemlerine katilmayi dusunuyorum. tavsiye edebilirim.
Faizden kazanç sağlıyorsan haram bildiğim kadarıyla. Atıyorum, çevrenizde size para verecek 3 kişi var. 3 kişi de faizle borç veriyor. Size de para lazım ve başka da alabileceğiniz kimse yok. Bu üçünden birinden alırsanız günahı siz işlemiyorsunuz, sizin eliniz mahkum, parayı faizle verenler işliyor.
Kaldı ki motoru aldığınız firma da illa ki bir zamanlar bir yerden kredi kullanmıştır.
birinden borç alıp bankaya koydum o parayı biraz bekleyip iyice incele