İlk motorunuzu aldınız peki ya sonrası ?

Arkadaşlar merhaba ,

Motosiklet alma arifesindeydim ,almakla almamak arasındaki ince çizgide gidip geliyorum. Hesaplar , kitaplar, seçimler tamam. Ekipman , ehliyet , sigorta , plaka , ruhsat kıl-yün derken net +10 bin TL çıkacak cebimden :santa: , aldıktan sonraki yıllık zaruri giderleri ne olur bilemiyorum.. (Arabam da var bu arada onun yıllık giderleri de cabası) . Hadi bu konu üzerine biraz sohbet edelim ; günlerce/aylarca araştırdınız , okudunuz, izlediniz ve birden ''- yaa amannn al gitsin'' dediniz ve motoru aldınız ya sonrası? Hiç harcadığınız zaman ve para için pişmanlık duyduğunuz oldu mu? Biz bizeyiz :cherry:

Son sattığım motorla son aldığım motor arasında ailevi sebepler, yurtdışı,evlilik,çocuk vs. 8 yıl geçti. Yaş 39 artık eskisi gibi olmadığımı kabul ettiriyor bazı şeyler.
Tek pişmanlığım motorsuz kaldığım uzun zaman oldu.

Pişmanlık ? Hayır zevk aldım.

Sonrası : Başta benzin elbette , yağ ve yağ çeşitleri , soğutma sıvısı ve benzeri ,Rodaj itina ile tabiti caizse kız gibi naif kullandım en az 3000 kilometredir benim kafamdaki motorlu araçların todajı ve çok sık yağ değiştirdim , sürüşü iyileştirmeye yönelik modifiyeler fikirler tasarılar , sigorta ve vergi ödemeleri , arazi için 18-21 inç takım , farı sanki az geliyor philips extrem vis , ulan bu lastikler sebebim olacak mc32 ler , göbek rulmanları kallavi olsun bari japon rulmanlar olsun , sesi beni tahatsız ediyorken genşler hastası sessizleştirme adına sanaii turu ve egzozcuların tuhaf bulması , sele rahatsızlığı airhawk gereksiz pahalı öyle ise yaşasın " totohawk " :)

5. vitesli şanzıman hmmm , keşke 6 fites olaydı böğütmeden 90 120 yapsa idi aceb 6 vites karşılığı alsam taksam olutmu olmazmı , koy gtne sıfır uyumlu full şanzıman set ve mutfağımda motoru yarıp uygulama çiçagh gimin olduydu , dişliler zincirler tork anahtarı lokmaseti , disk kilidi piuuv dünya başa bir alem ,pek yoruldum parça bekledim , yakıtı düşürmek için memeye tel :)

Özet : amacınıza uygun bir model alın ,sonradan yetmiyor yakıyor konforsuz gibi bonuslar çıkıyor, pişmanmıyım asla değilim , peki bidaha cross sm alırmıyım öpseler almam :)

Bana göre ; Motosiklet amaç değil araçtır , herkesin gönlüne uyan araca kavuşması dileklerimle.

Son düzenleme:
vespa lx150 almıştım ilk motorumdu hey canına yandığım sonra ninja 250 xmax250,r25 kısmetse cb650f...

pişmanlık hiç olmadı

Motosiklet sevdası chopper cruiser sevdası bir arada başladı otuz yaşından sonra.İki yıl bu hesap kitapları yaptıktan sonra bir yaz tatiline girerken bu yazı da motorsuz geçirmeyeyim diye mondial extreme max aldım. Her ne kadar ilk motorum olarak unutulmaz olsa da çok zevk alamadım. Ertesi yaz Daelim Daystar aldım ve motoruma aşık oldum. İlk motorumla birlikte maddiyatın kısıtlı oluşundan ekipmanlarım da tırt idi. Yarıyıl tatilinde heldin korumalı kevlar pantolonu sırtlık bot vs ve motoruma ön cam heybe çanta palet ayaklık aldım. Şu an havaların ısınmasını dört gözle bekliyorum. Yedi yirmidört aklımdan çıkmıyor . Yazın uzun yol yapacağım inşallah. Memlekette altı ay kış olunca yaz gelmek bilmiyor...

Ben cbr yi aldıktan sonra biraz pişmanlık duydum gibi, sebebi uzun yola çıkıyor olmam ve motorun 100 ile giderken 5500-6000 gibi bir devir atması... Keşke sağlam bir usta tanıdığım olsaydı da cbf500 gibi bir motor alabilseydim dedim.

Ama usta tanıdığım olmadığı için cbr250 alarak en iyi tercihi yaptım.

Son sattığım motorla son aldığım motor arasında ailevi sebepler, yurtdışı,evlilik,çocuk vs. 8 yıl geçti. Yaş 39 artık eskisi gibi olmadığımı kabul ettiriyor bazı şeyler.
Tek pişmanlığım motorsuz kaldığım uzun zaman oldu.

Hocam hala gençsiniz kendinize haksızlık etmeyin :) ne mutlu size yine motorunuza kavusmussunuz.

---------- Mesajlar birleştirildi - 20:20 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:17 ----------

Pişmanlık ? Hayır zevk aldım.

Sonrası : Başta benzin elbette , yağ ve yağ çeşitleri , soğutma sıvısı ve benzeri ,Rodaj itina ile tabiti caizse kız gibi naif kullandım en az 3000 kilometredir benim kafamdaki motorlu araçların todajı ve çok sık yağ değiştirdim , sürüşü iyileştirmeye yönelik modifiyeler fikirler tasarılar , sigorta ve vergi ödemeleri , arazi için 18-21 inç takım , farı sanki az geliyor philips extrem vis , ulan bu lastikler sebebim olacak mc32 ler , göbek rulmanları kallavi olsun bari japon rulmanlar olsun , sesi beni tahatsız ediyorken genşler hastası sessizleştirme adına sanaii turu ve egzozcuların tuhaf bulması , sele rahatsızlığı airhawk gereksiz pahalı öyle ise yaşasın " totohawk " :)

5. vitesli şanzıman hmmm , keşke 6 fites olaydı böğütmeden 90 120 yapsa idi aceb 6 vites karşılığı alsam taksam olutmu olmazmı , koy gtne sıfır uyumlu full şanzıman set ve mutfağımda motoru yarıp uygulama çiçagh gimin olduydu , dişliler zincirler tork anahtarı lokmaseti , disk kilidi piuuv dünya başa bir alem ,pek yoruldum parça bekledim , yakıtı düşürmek için memeye tel :)

Özet : amacınıza uygun bir model alın ,sonradan yetmiyor yakıyor konforsuz gibi bonuslar çıkıyor, pişmanmıyım asla değilim , peki bidaha cross sm alırmıyım öpseler almam :)

Bana göre ; Motosiklet amaç değil araçtır , herkesin gönlüne uyan araca kavuşması dileklerimle.

Keyifle sonuna kadar okudum , icinizdeki heyecan yazinizdan dahi hissediliyor. Bende bu degisik duygulari daha fazla otelemeden yasamaliyim artik :)

---------- Mesajlar birleştirildi - 20:25 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:20 ----------

vespa lx150 almıştım ilk motorumdu hey canına yandığım sonra ninja 250 xmax250,r25 kısmetse cb650f...

pişmanlık hiç olmadı

Bu tutkunun sonu yok anlasilan :) Allah ,daha nice yillar saglikla binmeyi nasip etsin deyim o zaman . Hayirlisiyla en kisa zamanda, gonlunuzdeki CBF650 hayali gerçege dönüşür İnşallah.

---------- Mesajlar birleştirildi - 20:26 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:25 ----------

Ben cbr yi aldıktan sonra biraz pişmanlık duiydum gibi, sebebi uzun yola çıkıyor olmam ve motorun 100 ile giderken 5500-6000 gibi bir devir atması... Keşke sağlam bir usta tanıdığım olsaydı da cbf500 gibi bir motor alabilseydim dedim.

Ama usta tanıdığım olmadığı için cbr250 alarak en iyi tercihi yaptım.

Henuz onu ben gibi alamayanlarda var hocam :) Gule gule binin İnşallah.

---------- Mesajlar birleştirildi - 20:28 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:26 ----------

Tüm yorumlarını okudum poh pohlarını dinledim pişman oldum.

😁 guzel gazlamislar hala motor ustundesiniz ama . Allah kaza bela vermesin.

motoru aldigimda arabam vardi bi sekilde ikisinide bir sene idare ettim oyle cok aman aman masraf olmuyor normal masraflar. sigorta periyodik bakim gibi. ben zorlanmadim cok ahim sahim maasta almiyorum acikcasi arabami kisisel sebeplerle sattim simdi sadece motosiklet var.ise gidip gelirken kullaniyorum.

ben nakit almistim motoru..bayinin eline paralari sayarken napiyorum lan ben? dedim ama binmeye baslayince zevk alinca gecti.ben motosikleti ulasim araci olarak goruyorum..

havalar guzel oldukce geziyorum ise gidiyorum ufak tefek islerimi hallediyorum.trafikte rahatlatiyor.park yeri sorunum yok.ama sartlar satmami gerektiriyorsa da satarim para eden bir malim var sonucta.

hasılı hic pisman degilim iyiki ehliyetimi almisim iyiki motor almisim

1.5 sene motosiklet arastirdim, bazen param oluyordu, alayim bir Falcon Fredoom,alayim bir Kuba Superlight 200 deyip durdum. Bazen gene param oluyordu, Doytana mi alsam? Daelim Daystar mi alsam.... Gel zaman git zaman, yas yirmiyediye dayanmis, Universite okuyorum.(3 lise degistim,acikogretimden mezun oldum.7 sene ara vermistim,2011 de uniye basladim,2013 te ikinci universite) Babam ahdetmisti,oku! Ama bitir demedi,hala okuyorum:) bknz: eksik soylem
Hayat arkadasi adayimdan ayrildim, bittim.
Bir ayda onyedi kilo verdim.cok dert gormustum,bu son olacak gibiydi.Mide kanseri dediler, iyilestim. Depresyon tedavisi aldim, kendimi odalara hapsetmemem gerektigini biliyor olmama ragmen ;uzun sure bitik vaziyette 58 gun o odadan cikmadan bir dubel boslugunda Allaha yalvardim.
Simdi mi? Borclarim var,motosikletimi de borcla aldim, aktar donder nasil yasiyorum bilmiyorum, ama yasiyorum.
Masrafim ne ? Allaha sukredip hamd olsun diyorum. Oyle hayirlara vesile oldu ki yasadiklarim, oyle hayirli isler yaptim ki ;sonuncusu da motosiklet oldu.
Abi, seviyorsan pesinden gideceksin. Babam hep der:'Erkek neyden haz alirsa onun pesinden gider'. Dikkatli surun, dikkatli surun,dikkatli surun, ekipmaniniz olsun. sonrasi bu iste...

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
En büyük pişmanlığım KTM almakla oldu.
Spormoto distribütörlüğünde tekrar KTM almak mı, asla!

Motosikleti
BMW K1200GT , BMW S1000XR M Sport
En büyük pişmanlığın geçmişte motorsuz geçen günlerin için olacak. :bestmt:

Saygılarımızla

Motosiklet sevdası chopper cruiser sevdası bir arada başladı otuz yaşından sonra.İki yıl bu hesap kitapları yaptıktan sonra bir yaz tatiline girerken bu yazı da motorsuz geçirmeyeyim diye mondial extreme max aldım. Her ne kadar ilk motorum olarak unutulmaz olsa da çok zevk alamadım. Ertesi yaz Daelim Daystar aldım ve motoruma aşık oldum. İlk motorumla birlikte maddiyatın kısıtlı oluşundan ekipmanlarım da tırt idi. Yarıyıl tatilinde heldin korumalı kevlar pantolonu sırtlık bot vs ve motoruma ön cam heybe çanta palet ayaklık aldım. Şu an havaların ısınmasını dört gözle bekliyorum. Yedi yirmidört aklımdan çıkmıyor . Yazın uzun yol yapacağım inşallah. Memlekette altı ay kış olunca yaz gelmek bilmiyor...

Aynen kardesim bende havalarin isinmasini artik dort gozle bekleyecegim :) Allah kaza bela vermesin gule gule bin.

Son düzenleme:
37 yillik hayatimda hic arabam olmadi. Olacagini da sanmiyorum. Bedeli ne olursa olsun hep 2 tekerdeydim, hala oyleyim. Tadini aldiginda ayni sekilde dusunecegini tahmin ediyorum =p

Pişmanlık yok ama aldıktan sonrası o araştırma işleri sanki boşunaymış gibi hissediyorsunuz, yani almak için araştırma sona eriyor. Dönüp de keşke şunu alsaydım demiyorsunuz. Kendinizi başka şeyler araştırmaya veriyorsunuz, kask almadıysanız kask, mont ıvır zıvır vs motorla ilgili herşey.

Ilk motorumu 16 yasindan liseden ayrilarak caismaya basladim ve o sekilde aldim .

Kucuk 150 cc scooter di

Ehliyetaiz 2 sene kadar bindim

Sonraainda maddi imkanlar dogrultusunda surekli motor degistirdim.

Suan 8 9 sene oldu yaklasik 250binkm + tecrubem var

Motorum olmammdigi zaman yok denecek gibi motoru sattim o gun yada bi sonraki gun aldim birtek askerde iken motorum yoktu .

Masrafmi?

Masraf normalde sadece yag su masrafi olur ama benm gibi her aldigin motora aksesuareklersen maaraf baya cogalir.

Motosikletsiz asla diyerek kapattayim konuyu

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar