- Konu Yazar
Merhaba arkadaşlar, 6 ay önce ilk defa bir motosiklete bindim. Üstelik pulsar ns 200. Vites nasıl atılır, debriyaj sistemi nasıldır hiç bilmiyordum. Övünmek gibi olmasın ama zaten kendimi övmeyi seven biride değilim, 1 gün içinde öğrendim, 2. gün hız denemesi yapmaya başladım. Şuan 6. aydayım motosiklet ile, bir defa bile düşmedim hatta motoru bile devirmedim. Kaza geliyorum demez, yarın ne olacağı belli olmaz ama yinede sürüş acemiliğini attığımı düşünüyorum. Çünkü bir defa 150 km hızla giderken önüme araç çıktı, soğukkanlı bir şekilde motor freni + arka fren + ön fren kombinasyonu ile son anda durabildim. Şuan benim yerimde aranızdan birisi olsa muhtemelen ön frene basıp takla açmıştı. Çünkü benim gibi iyi fren kullanan birini görmedim daha. 10 sene motosiklet kullanan arkadaşım bile benden daha acemi basıyor frenlere. Allah yetenek vermiş sanırım bana. Neyse arkadaşlar soruma geleyim:
1- Devir kesicinin zararları nelerdir? Sürekli devir kesicide kullanıyorum motosikleti, sesi hoşuma gidiyor.
2- Motor freninin zararı var mıdır?
3- Motosiklet ısınmadan (sıvı soğutmalı) gaza basıp gitmek motora zarar verir mi?
4- Gaz açıkken debriyaja basıp (o sırada motor bağırıyor) vites değiştirmenin sakıncası var mı? Normali gaz kolundan elini çekip debriyaja basıp vites değiştirmek.
1- Devir kesicinin zararları nelerdir? Sürekli devir kesicide kullanıyorum motosikleti, sesi hoşuma gidiyor.
2- Motor freninin zararı var mıdır?
3- Motosiklet ısınmadan (sıvı soğutmalı) gaza basıp gitmek motora zarar verir mi?
4- Gaz açıkken debriyaja basıp (o sırada motor bağırıyor) vites değiştirmenin sakıncası var mı? Normali gaz kolundan elini çekip debriyaja basıp vites değiştirmek.