övünerek söyleyelim
cbf 600sa 2007 mod . 102500 km de
Maşallah bitek bende var sanıyodum,
Benimde 2007 cbf600sa 126.800 km de sadece egzantirik zinciri debriyaj balatası icin acıldı silindire el sürülmemiş tık ses yok böyle gideceğinede inanıyorum
övünerek söyleyelim
cbf 600sa 2007 mod . 102500 km de
Çin malı motosiklette 1 milyon km'ye kadar gösteren sayaç mı varmış ? Japonlarda da hiç görmedim hepsi 100 binde sıfırlar. Yüz metreleri gösteren son haneyi kilometre sanmış olmayın ?
Çin malı motosiklette 1 milyon km'ye kadar gösteren sayaç mı varmış ? Japonlarda da hiç görmedim hepsi 100 binde sıfırlar. Yüz metreleri gösteren son haneyi kilometre sanmış olmayın ?
http://www.leftlanenews.com/greek-taxi-driver-hits-1-million-kilometers-with-2003-mercedes-e-class.html
1 milyon km yapan mercedes taksi haberi. Aracın bu süreçte intercooler, debriyajı ve turbosunun içindeki nozul değişmiş. Diğer bütün parçalar sadece düzenli bakımdan geçmiş.
Velhasıl, bakımları düzenli yapılan, hoyratça kullanılmayan her motorlu taşıt uzun kilometreleri görür. Hele mercedes gibi bir marka için 1 milyon km tesadüf değildir.
Bu iş tork ve HP eğrisi ile çok alakalı,
Bindiğiniz veya almak istediğiniz motorun
teknik verilerine bakın,
Öyle 12.000+ devir/dk gibi bir veri varsa bilin ki sıkıştırmalı bir motor ve ömrü nispeten azdır,
Birde düşük devirde ayı gibi tork veren motorlar vardır,
Hp düşüktür, yüksek devir çevirmez, bu ne ya dersin!! bizim millet sevmez öyle motorları,
Verilen para ile HP'yi çarpar böler
Birim TL başına düşen en yüksek HP li motoru seçer
Kullanabilcek mi ona bile bakmaz,
Ona o kadar vereceğine mt-07 alır ölürüm der
Atın ölümü HP'den(horse power) olsun der.
250 cc den bir örnek,
Biri peynir ekmek gibi gidiyor,yetmiyor kullanıp üzerine kar koyup satıyor..
Diğerinin yüzüne bakan yok .
Suzuki inazuma 250
-24 hp @ 8500 rpm.
-22 Nm @ 6500 rpm
Yamaha r25
-36 hp @ 12000 rpm.
-22.6 Nm @ 10000 rpm.
Motor hacmiyle motorun ömrünün alakasi yoktur her motor düzgün kullanıldığında bakımları yapıldığında 100 binlerce km yapabilir bu tamamen kullanıcıya bağlı
Goldwing: 1.000.000 mil
http://driving.ca/honda/auto-news/news/on-the-road-million-mile-motorbike-man
Varadero: 500.000 km
https://www.youtube.com/watch?v=97lrR4yL6r0
NC700x: 200.000 km
https://www.youtube.com/watch?v=i9rnnBBotMI
Bir çırpıda bulabildiğim km.ler![]()
benim suzuki bandit 600s. 89 binde. Eksantrik zinciri değişti sadece.![]()
Vardır. Mercedes travego otobüslerde 16,000 cc motor var. 17 lik de derler sanayi ve halk arasında hatta. Bu araç 1 milyon km gidiyor motor yapılmadan. Bu araca 8.000 cc motor takılsa 1 milyon km yi görmesi mümkün mü? (Aynı bakım ve titizlikte ve aynı koşullarda kullanılmak şartıyla.)
---------- Mesajlar birleştirildi - 18:52 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:48 ----------
Ben Türkiye şartlarında diyorum. Avrupada ki yolun kalitesiyle,eğimiyle ve yakıtın kalitesiyle buradaki yakıt ve yolun zerre alası yok.
Vardır. Mercedes travego otobüslerde 16,000 cc motor var. 17 lik de derler sanayi ve halk arasında hatta. Bu araç 1 milyon km gidiyor motor yapılmadan. Bu araca 8.000 cc motor takılsa 1 milyon km yi görmesi mümkün mü? (Aynı bakım ve titizlikte ve aynı koşullarda kullanılmak şartıyla.)
---------- Mesajlar birleştirildi - 18:52 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:48 ----------
Ben Türkiye şartlarında diyorum. Avrupada ki yolun kalitesiyle,eğimiyle ve yakıtın kalitesiyle buradaki yakıt ve yolun zerre alası yok.
Bilen bilmeyen yazıyor.
yolla motor aksamının ne alakası var yok 16000 motor otobüs bilmem kaç km yapıyormuş.
Yol kalitesi yürüyen aksamı etkiler, erken yıpranırsa değişirsin biter. Eğimin ne alakası var anlamadım, bitek bizim ülke eğimli, dünyanın geri kalanı düz gibi bi durum yok. Yakıt olarak da ömrünü yarıya çekecek bi durum yok. KKTC yakıtını bizden alıyor, bir sürü 600-700 bin km. devirmiş Mercedes E serisi taksi var. Kaldı ki yine tayland vs. asya ülkelerinde 91 oktan, şişe içerisinde kötü koşullarda benzin satılıyor. 100bin km. nin üzerinde birsürü motor var.
Motorun ömrünü etkileyecek şey bunlardan ziyade nasıl kullanıldığı ve nasıl bakım yapıldığıdır. Bizdeki gibi sürekli limitte gidersen, 250lik motordan 600lük performans beklersen, bakımını doğru düzgün yapmazsan erkenden alırsın motoru eline. Yola, yakıta bahane bulmaya gerek yok.