Hocam şöyle bir soru var aklımda. Tamam, dediğiniz gibi YBR, CBF falan alayım. Ancak ben böyle küçük motorlu bir commuter düşünmüyorum. İşi kaptıktan sonra da satıp yeni bir motor alacağım diyelim. 7000 liraya da YBR aldığımı varsayıyorum. 1 yıl sonra da örneğin Wolf veya İnazuma almaya karar verdim. 7000'e aldığım motoru 1 yıl sonra 10000'e satabilecek miyim? Bu arada İnazuma veya Wolf fiyatı nereden baksan 4000 - 5000 lira artacak. Aslında küçük motorlu commuter bakmamamın temel nedenlerinden biri bu. Bir kez alayım, en azından 3 yıl rahat rahat kullanayım, uzun yola da gelsin, sorun çıkarmasın. Dediğin motorları alayım, 1 yıl sonra satayım, daha iyi bir motor alayım dersem zarar etmem kaçınılmaz, ikinci el piyasasındaki artışın 0 km motor fiyatlarındaki artışı kompanse edebileceğini pek düşünmüyorum. Yanlışsam düzelt lütfen
Motosiklet işi lüks tür zevk tir
Yani 7 ye aldigini 1 yil sonra 6 ya satarsin
Adam gidip bmw 1200 gs aliyor 20000 tl aksesuar takiyor motor 95000 tl etti sana 115000 tl
1 sene sonra 90 a satamıyor 85 e veriyor arada 30000 tl zarar çok gelebilir ama motosiklet te arabada tekne de jeksiki de işler böyle
Ha zarar etmeyeyim dersen arsa al ev al
Motor alacaksan da sifir al 3 yil kullan zarar etme ( honda yamaha )
Ha ben alirim 1 yil sonra satarim diyorsan %15 20 zarar edersin
Ybr cbf alirsan bu zarar digerlerine nazaran daha minimum olacaktir
Ybr de aldim
Cbf te aldim
Her motoru 2 yil kullandim ve aldigim paraya sattim
Yaptigim masraf i da kullandigima saydim
Evet 2 yilda benim para degeri düştü onuda hesaba kat
Yani bu işler böyle