Balaklavanın Yamulması

Merhabalar.

Yazlık bir balaklava aldım fakat kullanamıyorum. Balaklavayı giyip kaskı taktığımda balaklava içerde yamuluyor, giydiğim gibi kalmıyor. Bu durum da rahatsız ediyor. Bunun bir tekniği falan mı var, çözemedim.

Forumun en absürd sorusu olabilir fakat acemilik böyle bir şey. :) Teşekkürler.

kayma payını düşünüp tam kafana geçirmeden tak yani göz kapaklarında olsun açıklığı.

Yine de tam istediğim gibi olmuyor. Normal bir durum mu, herkeste veya her balaklavada oluyor mu acaba...

Selamlar :cherry: Sorunun kaynağı kaskın balaklavayı germesi ve balaklavanın da haliyle aşağıya kayması.

Çözüme gelecek olursak; zaten kafanızda kask olduğu için bir nebze de olsa sıcak tutacaktır diye düşünüyorum. Bu yüzden yarım balaklava ile kullanabilirsiniz. Hem burun deliği bölmesi olduğu için oraya tam oturacak, kafanızdan kayması gibi bir problem de muhtemelen olmayacak.

Bir diğer tavsiye ise kışlık bir buff alıp bunu balaklava gibi kullanmak üzerine. Bufflar bildiğiniz üzere esnek polyester kumaştan yapılır ve gerdirilme payına rağmen bence sabit formunu koruyabilir. Yine aynı şekilde katlanarak iki kat olarak kullanılabilir, ya da boynun tamamını sarmak amacıyla, ceket fermuarı ya da yakaya sıkıştırılarak burna kadar çekilip etkin kullanım sağlanabilir.

Kumaşları genelde deliklidir ve nefes almak konusunda zorluk çıkarmaz, fakat isteğe bağlı olarak kesilebilir. :cat:

Selamlar :cherry: Sorunun kaynağı kaskın balaklavayı germesi ve balaklavanın da haliyle aşağıya kayması.

Çözüme gelecek olursak; zaten kafanızda kask olduğu için bir nebze de olsa sıcak tutacaktır diye düşünüyorum. Bu yüzden yarım balaklava ile kullanabilirsiniz. Hem burun deliği bölmesi olduğu için oraya tam oturacak, kafanızdan kayması gibi bir problem de muhtemelen olmayacak.

Bir diğer tavsiye ise kışlık bir buff alıp bunu balaklava gibi kullanmak üzerine. Bufflar bildiğiniz üzere esnek polyester kumaştan yapılır ve gerdirilme payına rağmen bence sabit formunu koruyabilir. Yine aynı şekilde katlanarak iki kat olarak kullanılabilir, ya da boynun tamamını sarmak amacıyla, ceket fermuarı ya da yakaya sıkıştırılarak burna kadar çekilip etkin kullanım sağlanabilir.

Kumaşları genelde deliklidir ve nefes almak konusunda zorluk çıkarmaz, fakat isteğe bağlı olarak kesilebilir. :cat:

Cevap için teşekkürler. Hem başımı, hem de boynumu sarmasını istiyorum. Yarım balaklava işimi görmez yani. Buff ile de bu formu tutturmak zaman alır diye düşünüyorum zaten bendeki balaklava da buff kumaşı ile neredeyse aynı.

Neyse deneme yanılma yöntemine bir süre daha devam diyelim. :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar