- Konu Yazar
Bir abimiz bana: "Boxer sağlam motor, düşük hızlarda kullanılırsa motor ve şanzuman arızası olmadan 3 nesil bile kullanabilir." demişti. Bilmem doğru, bilmem yanlış. Benim de amacım bu. Bilen bilir eski Jawalar vardır, hala ayaktalar. Onlar gibi motorumu satmadan, yıllarca kullanmak istiyorum.
Bunun için de motorun yorulmaması, hırpalanmadan kullanılması lazım. Motoru yormamam için yüksek devirlere çıkmamam gerekiyor haliyle.
Ben de düşündüm ki -Boxer'ın devir kesici ayarlarını oynasam da motor son vitesle 80 km/h hızını geçemese. Kesiciye düşük devirde girse.-Bu dediğim mümkün mü beyler. Ustalara sesleniyorum, olabilir mi?
Kesicinin ayarlarıyla nasıl oynarız?
Kesici ayarlanabilir bir şey mi?
Yazılımı mı var? Yoksa mekanik bir parça mı?
Olmaz ise kesiciyi başka bir motorun kesicisiyle değiştirsem olur mu? Mesela 100cc motorların kesicisini kullanabilir miyim?
Bunun için de motorun yorulmaması, hırpalanmadan kullanılması lazım. Motoru yormamam için yüksek devirlere çıkmamam gerekiyor haliyle.
Ben de düşündüm ki -Boxer'ın devir kesici ayarlarını oynasam da motor son vitesle 80 km/h hızını geçemese. Kesiciye düşük devirde girse.-Bu dediğim mümkün mü beyler. Ustalara sesleniyorum, olabilir mi?
Kesicinin ayarlarıyla nasıl oynarız?
Kesici ayarlanabilir bir şey mi?
Yazılımı mı var? Yoksa mekanik bir parça mı?
Olmaz ise kesiciyi başka bir motorun kesicisiyle değiştirsem olur mu? Mesela 100cc motorların kesicisini kullanabilir miyim?
Moderatör tarafında düzenlendi: