bendede xmax 250 vardı 1 yıl kullandım,performans biraz yetersiz kalınca 400 e geçtim,bu yeterli geliyor çok memnunum,arka çantada var 50lt,çarşı pazar market alışverişini hanımla beraber bunla yapıyoruz,bildiğin hamal gibi kullanıyoruz,bütün yükümüzü bu çekiyor,,ayrıca arabamda var ama pratikliği bagajının büyük olması gittiğimiz heryerde park sorunu yaşamadığımız için hep bunu kullanıyoruz
yayların sertliğini abartıyorlar,benim hanım bel fıtığı,bikaç kere şikayet etti oda görmeden tümseklerden hızlı geçtiğim zamandı,,
xmax spor scooter olduğundan yol tutusu iyi olması için yayların biraz sert olması avantajdır ama ayarıda var yumuşatabiliyorsunuz,ben orta ayarda tutuyorum
benim merak ettiğim konu,yeni 300 xmax sonrasında xmax 400 de yenileme olacakmı
Merhaba,öncelikle eşinize geçmiş olsun hocam,xmax-250 kullandığından bahsetmişsin ilerde almayı düşündüğüm motor xmax250 artçi konforu nasıldır ben 90kg
hanım 60kg topcase/çanta 20kg vs. örnek eskişehir/antalya arası seyahatte ortalama 120-130km hızlarda istikrarlı bir yolculuk yapabilirmiyim?tatmin
edermi? performans sorunu yaşarmıyım? geçtiğimiz yaz kymco agility 200i kiralamıştım kuşadasından hanımla beraber didim/söke/izmir yolculuğu
yaptık,hanım baya rahatsız oldu arka sele ve suspansiyonların sertliğinden,benzer sorunları yaşarmıyım?
görüşlerinizi bekliyorum hayırlı günler...
Saygılarımla
Levent KAÇAN
Mak.Müh.(Tasarım uzmanı)
sağol hocam tşk,
elimden geldiğince anlatayım
ben 1 yıl 250xmax kullandım ve hemen heryere hanımla beraber gittiğimizi baştan söyleyeyim,yani nadir olarak tek kullanırım
250 xmax ile ben hanımla bir tekneye bakmak için istanbuldan mudanyaya gidip tekneye bakıp beğenmedik ve aynen geri döndük,toplam 400km gibi bir yol yaptık,bu süre zarfında benim hanımdan bir tane bile şikayet duymadım,zaten motorun selesi koltuk gibi geniş ve yumuşak ayrıca arka çantanın yaslanma pedide vardı ,hanım arkasına yaslana yaslana hayatından memnun olarak gidip geldik,hiç şikayet etmedi
benim totom devamlı oturmaktan biraz uyuştu ama çok rahatsız edecek şekilde değil
yalnız şunu belirteyim benim xmax momo desing modeliydi yani kendine özel konforlu koltuğu olandan,,gerçi şimdikide öyle bilinçli olarak momo aldım
motor performans olarak beklentin büyük değilse yeterli gelir,istediğin kadar yükle gitmem demez gider onda sorun yok,stabil 120 ile gidersin, modanyaya giderkenhafif bayır aşağı deneme amaçlı bastım 147 gördüm ama 120-130 stabil hızı bu motorun,fazlasını zorlamaya gerek yok diyor 2 kişi ile
250cc olduğu için şehir içi bir nebze yetiyor ama şehir dışı ara hızlanma,sollama ve son hız bakımından biraz yetersiz kalıyor,insan biraz daha güç ihtiyacı hissediyor,
ben çok agresif kullanmam 120-130 yeter hız merakım yok derseniz 250 xmax tam size göre,dik yokuşları bile 70-80 ile çıkarsınız
bana bir müddet sonra 250 az gelmeye başladı,gaza yüklendiğimde araçların arasından birden sıyrılamıyordum,2 kişi ile gazı kapatıp sollamam gerektiğinde yetersiz kalmaya başladığını anladım ve satıp aynı model momodesing xmax 400 aldım
bundan çok memnunum,,motoru alınca j-costa performans varyatör taktırdım,ara hızlanma sollama son hız yüklü yüksüz farketmiyor,gazı açınca koltuğa yapıştırıyor,
son olarak 250 size beklentiniz yüksek değilse yeter artar bile,yanlız alırken ya momo desing yada 2015 ve sonrasında iron max modelini al
bu modeller özel seri olduğundan kendine özgü yumuşak selesi var ayrıca görüntü olarakta göze daha çok hitap ediyor
ben şehir içide şehir dışıda her ikisinide kullandım fakat 400 lük bir başka
ilk etapta 250 alırsınız kullanır bakarsınız bir müddet sonra zaten kaşıntı başlayacaktır,satıp büyütürsünüz benim gibi,,2 ci eli kuvvetli olduğundan satmakta pek sorun yaşamazsınız
xmax görüntü yakışıklılık olarak zaten rakipsizdir,yengeyle yamahaya gidip gösterin üstünede bindirin zaten gerisi gelecektir
başka sormak istediğin varsa sorabilirsin,
Slm 120 çok rahat gidersin ancak uzun yol hafta sonu yakın geziler düşünüyorsanız xmax 400 öneririm
---------- Mesajlar birleştirildi - 11:59 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:56 ----------
Tramer kaydı olmasın , genel kozmetiği önemli, alacağın satıcı size güven vermeli, birde fırsatın varsa bir motorcuya motoru göster. 50 binde de motor iyise alınır.
25 bindede alınır 50 bindede alınır,neden alınmasın,motor 25-30 binde daha yeni yeni açılıp kendine geliyor,,çin malı motor almıyorsun temiz kullanırsan en az 150 bin yaparsın motorla,zaten bu motor karbüratörlü haliyle eski modellerdede yıllardır kullanıdığı için kendini kanıtlamış sorunsuz motordur,şimdiki enjeksiyon eklenmiş hali,önemli olan bakımları yapılmış temiz kullanılmış takla atmamış motor olması,
varyatör kayışı 20 binde bir değişiyor,zamanı gelince motor seni uyarıyor,gerçi bakım zamanı gelincede uyarı veriyor
bakım ve parça konusunda hiç bir problem yaşamazsın,en popüler scooter zaten
yalnız parçaları çinli gibi ucuz değil onuda söyleyeyim,çok pahalıda değil çok ucuzda değil orta seviyede
bakım ücreti 150-250 tl arasında değişiyor filtreler yağ vs değişme durumuna göre,,kendin yaparsan çok ucuza halledersin,
ilanlardaki motorlardan momo olan güzel ancak motorda hasar var yazmış o konuyu bilemem fakat ben olsam 500-1000 daha verir momo nun hasarsız olanına bakardım,diğer düz xmax ler ile momonun arasında, selesinden tutun rengine,ayak pedlerine torpido kapak üstü deri kaplamasından göstergenin rengine kadar bir çok farkı var
momo almanı öneririm yada para koyabilsen iron max diycem ama ironmax 2015 sonu çıktığı için ve abs olduğundan fiyat olarak size uzak gibi
Bir onceki motorum ironmax idi.
Ayni hassas durum bende de gecerliydi.
Esimle beraber kullandigimiz icin, onun konforu kendimden once geliyordu.
Suspansiyonlar yukarida da belirtilen nedenlerden oturu sert evet ama yok tutusu cok iyidi aletin. Biz en uzun 150 200 kmlik yol yaptik. Biraz totolarda agri oldu, hareketsizlikten olabilir. Ama scooter ailesindeki en iyi gorsel hatlara sahip motor oldugunu icin (250-400 cc bandinda) bazi olumsuzlari goze almak gerekecek.
Kisaca konfor oncelikli olacak ise xmax biraz gerilerde kalacak. Ama bir cok artisi ile bu negatif ozelligini unutturabilir.
Bir de x evo250 kullanan bir dostum var, kendisi cok konforlu oldugunu belirtmisti(yorum yapamiyorum, test etmedim hic)
Bir de ona bakin isterseniz, yakisikli bir alet o da hem de daha ucuz.
Rica ederim, yok ustad piaggio nun x evo 250 modeli var.
2013 model xevo 250 motorum vardı. Gercekten güzel ve sağlam bir motordur ve parçasıda boldur. Motoru bir çok italyan 250 cc de kullanılıyor.kesinlikle onuda tavsiye ederim. Konforlu motordur