merhaba ben konya mt den zx12r bizim grup üyemizden birisnde 1955 model bmw var tam senin söylediğin gibi sesi ayrı tadı ayrı mükemmel bişi aramıza yeni aldık bu arkadaşı resimlerini ekleyelim kısa zamanda inş.
merhaba nedenama, bende eski motorlara bayilandanarim. bu illade BMW olmasi gerekmez, eski bir Kawasaki, jawa, vs vs olsa da olur. ama BMW nin yeri baska oldugu kesin.
bende uygun bir fiata bir tanesini alip yavas yavas adan etmeyi düsünüyorum. gezdim istanbulu biraz ama nerde bulunur yedek parcasi nerden alinir hicbir fikrim yok. bu topigi aktuel tutalim belki bilen birisinin ilgisini ceker...
İmzanda yazanlar gerçekten çok doğru bize alınması gereken bir çok ders var orada...aranızda eski model(1950-55-53-60 vs) motorları seven var mı?
illa sürmek değil çalıştırıp sesini dinlemek bile yeten kişiler var mı aranızda...ve bu tür eski model BMW modellerini satan varmı ya da tanıdıgınız kişiler olabilir?
Bizde vardı yaktık!Ciddi söylüyorum. Motor o kadar çok yanıp, kül olup tekrar toplandı ki -adeta küllerinden yeniden doğuyordu- son yanmasından sonra ne oldu bilemiyorum. Motor 1 kere kaza yapmış ve yana devrilmişti silindir kapağı kırılmış, yenisini bulamamıştık. Benzin deposunun altındaki hortumdan da zaman zaman benzin kaçırıyordu.. benzin silindire gidiyor ve motor buum!.. diyorum ya sayısını ben hatırlamıyorum. Ufaktım o zamanlar.. motoru abim kullanıyordu ve hızımız ne olursa olsun her patlama da süper uçuyorduk
hey gidi günler heeey!
Bizimkinin sesi 100 km den duyuluyordu hatta bazıları dalga geçiyordu 1 saattir sesini duyuyoruz yeni mi geliyorsun diye![]()
Altından kalkılır Arbetus keşke bize sorsaydın. Benim motorum 11 senedir bende ilk kez bu sene biraz üstüne düştüm aslında aldığımda durumu iyi değildi ama şimdi baya toparladım yavaş yavaş yapmak lazım bu işleri. Ustasını bulursan sorun olmuyor. Eski BMW ustalarında parça stoğu bulunuyo her zaman. Benim piston kolumda sorun vardı usta bileziğini buldu Konya sanayisinde çaktırdık. Krankında ne gibi bir sorun vardıki göbeği karıncalandıysa sorun değil yenisi tornada yapılıyo zaten. Neyse sen bu sevdadana vazgeçmemişsin sonuçta. Alacağın zaman haber ver temiz bi tane bakalım.
Nedenama Ünal ustayı tanıyorum bende biraz huysuzdur falan ama parçada her zaman bulunur. Orijinal parçayı yurtdışından getirtiyo. Bende yurtdışı kataloglarıda var zaten. Ben bu sene biraz modifikasyon yapıyorum. Motorun kendisine dokunmuyorum ama konjektörü elektroniğe çeviriyoruz. Ateşleme içinde transistörlü sürücü takmayı düşünüyorum.
Not: burdaki ustamda 2-3 tane toplanmış var ilgileniyosan haber ver.
hem çift var hemde tek var sanırım